PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=718819}
7,3 210 tys. ocen
7,3 10 1 209979
7,6 101 krytyków
La La Land
powrót do forum filmu La La Land

Miałam bardzo duże oczekiwania co do tego filmu. Zawiodłam sie jednak bardzo. Po 25 minutach czekałam tylko na koniec. Gra aktorska fatalna! Na pierwszym planie miłość, w zamierzeniu pewnie namietna i spontaniczna, a co dostajemy? Dwojke ludzi ktorzy przez cale dwie godziny zachowuja sie jakby byli sobie obcy. Nie widac miedzy nimi zadnnych relacji. Ryan ciagle z ta sama mina, Emma przerysowuje, widac miedzy nimi ogromny dystans. Nic dziwnego, ze końcówka, ktora w zalozeniu pewnie miala byc wyciskaczem łez, wywolala u mnie ulge, ze w koncu dobiegl upragniony koniec! Na plus zasługują zdjecia i muzyka ktora byla naprawde dobra, ale niestety malo zroznicowana. Nuda. Nuda. Nuda. Interesujące zakonczenie i mysl przewodnia filmu. Szkoda, ze beznadziejnie wykonanie. Za co te nagrody? Zapewne za nazwiska ;) Nie polecam. Nie powrócę do tego filmu.

ocenił(a) film na 5
AvyIvy

Obejrzałem dzień po dniu Król Rozrywki i La La La la.....Filmy ośmielę się porównać bo to ten sam gatunek. La la la 6 oskarów i wiele innych nominacji, a Król Rozrywki żadnego, przy czym KR oglądałem z zapartym tchem gdzie zarówno gra aktorska jak i piosenki mnie urzekły, natomiast La la to już dla mnie film zapomniany. Gosling i Jackman jeżeli chodzi i umiejętności aktorskie i wokalne nawet nie stali koło siebie. Jackmana miło posłuchać:)

użytkownik usunięty
pitpawel

Panie, podpisuję sie pod Pana wypowiedzą rękami i nogami! :D A Jackman to powinien dostać Oskara za Króla Rozrywki i Nędzników...

AvyIvy

Niestety słaby ten film i nie wiem za co dostał te wszystkie nagrody.

AvyIvy

Właśnie skończyłam oglądać i niemal całkowicie się z Tobą zgadzam. Uwielbiam musicale, ale tutaj żadna piosenka jakoś szczególnie nie złapała mnie za serce, choć całość ładna. Tylko taka w sumie mdła. Zdjęcia i choreografie zdecydowanie na plus. Chemia między aktorami żadna. Tak jak piszesz- jakby byli sobie obcy. Zabrakło magii. Fabuła poszatkowana, chwilami nie wiadomo o co chodzi. Taniec w kosmosie sprawił, że oczy przecierałam. Patrząc na listę nagród spodziewałam się wielkiego "Wow!", a modliłam się o napisy końcowe.

użytkownik usunięty
AvyIvy

100% prawdy. Mam takie same odczucia co do filmu jak ty. Nastawiłam się na naprawdę fajny musical i romatyczną opowieść dwojga zakochanych w sobie ludzi. Tymczasem Mia i Sebastian przez cały film zachowywali się jak całkowicie obcy wobec siebie. Nie było widać między chemii, namiętności oraz tego "czegoś". Film nie wywołał u mnie wzruszenia. Nie traktuję go jako wyciskacz łez, a pewnie taki miał być w zamierzeniu scenarzystów. Jak na musical także posiada ubogą ilość piosenek. Żadna mi nie pozostała w głowie i w pamięci. Jedyne plusy tej produkcji to są zdjęcia ujęć poszczególnych miejsc oraz scena końcowa,która została pokazana w bardzo ciekawi pomysł.

ocenił(a) film na 2
AvyIvy

Zgadzam się w 100%.
Bardziej żenującym filmem tego typu jest chyba tylko "Mamma mia" z ex Bondem i szpetną blondyną ale tam przynajmniej sklecono jakąś durną fabułę z niczego. Tu scenariusza jest zwyczajnie brak.
Męczarnia straszna i jedno wielkie WTF.

2/10

AvyIvy

Idealnie napisane... w tym filmie nie ma NIC ani magicznego, ani wybitnego

ocenił(a) film na 3
AvyIvy

100% racji dla ten film to porażka, choć jestem fanką musicali... dużo szumu o NIC!

ocenił(a) film na 4
AvyIvy

Kurczę, a już myślałam, że to ja mam z tym filmem problem. Okropny! Nudny! Najlepszy chyba po to, aby przedwcześnie zasnąć.

ocenił(a) film na 3
AvyIvy

Wreszcie głos rozsądku!!!! Brawo! Film to przereklamowane flaki z olejem i nic więcej

ocenił(a) film na 5
AvyIvy

Aktorstwo jest jednym z największych mankamentów tego filmu.

ocenił(a) film na 10
AvyIvy

Nadal podtrzymujesz to co napisałeś, czy jednak już dorosłeś?