Film nie podobał mi sie w ogóle !!!! był za bardzo nie realny bym mogła sie w to oddać !!! szkoda było mojego czasu !!! wiele osób oglądających ten film też tak uważa !! Dlaczego aż 6 Oskarów ?? niemożliwe !!!
jesli chodzi o ten spor rozstrzygniecie jest jedno. Film dostal 3 oskary, na imdb ma niesamowita nowe 8,5 przy 60tysiacach glosow, ponadto ma znaczek filweb poleca. W zwiazku z tym film jest rewelacyjny a ty lupuss sie nie znasz. To jedyne racjonalne wyjasnienie.
Taaa a Infiltracja filmem roku <lol> A poza tym to chciałbym sprostować. Nie uważam tego filmu z dno czy coś w tym stylu. Labirynt Fauna rozczarował bo spodziewałem się czegoś więcej. Nie rozumie zachwytów, jak dla mnie 7,5/10 MAX!!!
z czytaniem ze zrozumieniem i spostrzegawczościa coś u Ciebie słabo...Gdybyś lepiej przyjżal sie ulotce ( bo zapewne z niej czerpiesz takie informacje ) zauważyłbyś ze Labirynt dostał 6 NOMINCAJI do Oscara, co nie jest równoznaczne z ich otrzymaniem...
Sorry że pisałem w rodzaju męskim - przeglądałem filmy które oglądałaś i doszedłem do wniosku że żaden chłopak "Modzie na sukces" albo "Pensjontatowi pod Różą" 10\10 by nie dał...
pzdr
Argument, że film jest bądź za mało realny to nieporozumienie. Realizmu wymaga się od dokumentu. Przecież sam tytuł sugeruje baśniowość. Przed obejrzeniem filmu byłem świadomy konwencji i nie zawiodłem się, bo zobaczyłem wszytko, co w dobrej baśni być powinno. I nie ważne ile ma się lat i ile widziało się filmów, Labirynt porywa jeżeli da się mu na to szansę. Strona wizualna tego filmu zachwyca, aż trudno oderwać oczy od ekranu. Nagrody, które zebrał Labirynt są tylko tego potwierdzeniem, opinią fachowców. W zasadzie trudno się do czegoś przyczepić, wszystko zrealizowane jest świetnie, łącznie z subtelną muzyką. A sama historia jest uroczo baśniowa, przez co niektórzy zarzucają jej banalność. Być może te osoby mają inną wrażliwość, nie potrafią na tyle oderwać się od rzeczywistego świata, żeby docenić wartość takiej historii jak ta z Labiryntu. Proszę tylko, nie róbcie z nierealności wady, bo to tak, jakby zarzucać twórcom Władcy Pierścieni, że wszędzie błąkają sie krasnoludy, elfy itd.
Film jest super nastrojowy z przekazem. Ucieczka z okrutnego świata rzeczywistosci do wyimaginowanego świata magii i baśni.
Muzyka jest fantastyczna. Kompozycje Javier Navarrete przygotowane wspolnie z City of Prague Philharmonic Orchestra stwarzaja nie powtarzalna atmosfere charakterystyczna dla tego filmu. Na marginesie muzyka nieco zalatujaca Preisner'em.
Hiszpansko-jezyczność to duzy plus filmu .
Jak ktos nie rozumie to moze sie tez przyczepic do filmu "Życzie jest piękne" tam tez bohater stwarza atmosfere smiechu nie adekwatnej do całej atmosfery.
Jak ktos sie nudzi na takich filmach to niechaj se Rambo I-IV zapoda i bedzie miał w dużo akcji i nie za dużo do przemyslenia [sarkazm]. Pozdro 4U