Jeżeli spałeś na władcy pierścieni, harry garncarz cię drażnił
to ten film nie jest dla ciebie. W sumie zastnawiam sie dla kogo to wogóle jest, dla dzieci które z racji wieku nie moga sobie przypomnieć poprzednich przykładów i techniki tworznie rzucającego sie w oczy ("ciekawego") scenariusza fantazy (które widze piszą tu że nagle ten film zmusza do myślenia), albo fanów fantastyki którzy łykną wszystko bo mało mają do porzywki, filmów fantastycznych nie robi sie dużo,
może dla pieniedzy to by sie w sumie zgadzło z długością filmu
film był dla mnie męczarnią hiszpańskie filmy wzorowane i wykonywane z amerykańskim rozmachem są nudniejsze od amrykąńskich. Męcząca pesymistyczna hiszpańska bajeczka, pesymizm który kompletnie nie zrobił na mnie wrazenia to teraz popularny zabieg żeby zwrócić uwage na film, jak wiele filmów kiedyś było pozytywnych bohaterowie cudem wychodzil z opresji tak teraz stosuje się te same wątki tylko rozwiązania dla bohatera odwróciły sie o 180 stopni i nadal celnośc gdybania co się stanie za chwile w filmie wynosi 2 do 1
przypomina mi alicje w krinie czarów, tylko pzamienine zwierzatka
o wiele za wyską ma ocenę prosze wszystkich którym film sie nie podbał o wystawianie oceny 1/10 i unormowanie tym nieco zawyżonej średniej dla tego filmu
"Po prostu się trzeba domyślać o co Ci
chodzi."
jestem ciekaw jak wygląda tekst dla kogoś takiego jak ty, kto płacze ze trzeba myśleć
"Nie unoś się tak. Jak jesteś sfrustrowany to idź pobiegaj a nie
obrażaj wszystkich na około którzy mają odmienne zdanie"
niczym sie nie uniosłem. chcesz naprawiać swiat zacznij od siebie a nie odemnie. ty obraziłes mnie najpierw, to juz ci sie zapomniało? czy po prostu twoja skala wartości jest udziwniona
"Jeżeli nie dorosłeś do dojrzałej dyskusji, innej od podwórkowych
ciągotek, nie uczestnicz w niej"
o czym tu mowa? dyskusja wcale nie jest dojrzała. nawet brak tu dyskusji bez posznowania kogoś i czyjegoś zdania
Szacunek do czyjegoś zdania a bagatelizowanie bezpodstawnych bredni to dwie różne sprawy. W przeciwnym wypadku można by twierdzić, że ziemia jest płaska, Jan Paweł II był sadystą a każdy pedofil powinien otrzymać zaszczyt kawalera orderu usmiechu.
Dokładnie o to chodzi! Oto dysputa w kontekście filmu, z której nic nie wynika, dokładnie tak, jak przewiduje tytył tematu. Pozdro!
jak najbardziej, masz racje, na twoją wypowiedz z której nic nie wynika i nie jest w kontekście filmu odpisałem ci krótszą niż twoja odpowiedz dokładnie w tym samym tonie
Mój post odnosił się do Twojego płaczu:
"o czym tu mowa? dyskusja wcale nie jest dojrzała. nawet brak tu dyskusji bez posznowania kogoś i czyjegoś zdania"
Jeśli nadal nie rozumiesz, możesz potraktować główną treść mojego postu jako swojego rodzaju ironie, a reszte jako coś w rodzaju parafrazy.
I nie dziw się, że nikt z Tobą o filmie nie rozmawia.
Ja na przykład nadal traktuje cię jako podrzędnego prowokatora, a twój temat, co wcześniej uwzględniłem, jako bezsensowny i mało wymagający.
Do tej pory film widziałem dwa razy i zawsze wydawało mi się, że kończy się happy endem - no cóż chyba muszę obejrzeć z przyjemnością jeszcze raz:)
Film ode mnie zarobił 10/10