PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=202908}

Labirynt fauna

El laberinto del fauno
2006
7,3 242 tys. ocen
7,3 10 1 241975
7,5 62 krytyków
Labirynt fauna
powrót do forum filmu Labirynt fauna

Film bardziej pokazujący okrucieństwo ludzi, faszystów i wojny aniżeli baśń . Dla mnie gówno bo spodziewałem się przytłaczających efektów specjalnych, podróży małej dziewczynki w świecie baśni czyli świetny film. CO dostałem? W poprzednich komentarzach pojawiło się słowo "manifest" chyba trafne.
Film nie trafia do odbiorców. Gdybym miał dziecko wybrał bym się z nim do kina na film dla niego i dla mnie. Dziecko wyszło by zapłakane, a ja wściekły bo dziecko jest smutne.

Film dobry, ale opisy nie mówią o czym jest film więc będzie miał niską ocenę, będą go oglądać ludzie do których nie trafia i nie ma trafić dzieci.

Film jest dobry ale target w reklamach i zapowiedzi złe, to film o wojnie nie baśń o dziewczynce.

nie wiem czy polecić, film jest o niczym. Można obejrzeć, przyjemnie się ogląda, ale dziecka nie ma co brać do kina.

ocenił(a) film na 10
Alienpfk

no wiesz ja wiem ze ty "spodziewales sie swietny film". rozumiem ze sie zawiodles. tylko ze smieszny troche jestes w tej krytyce mowiac ze film jest o niczym albo majac pretensje ze film nie jest dla dzieci.najwyrazniej film byl dla ciebie za trudny. tylko prosze nie oburzaj sie. taka jest prawda.

ocenił(a) film na 9
Alienpfk

Wlasnie popieram film jest bardzo dobry, laczy w sobie problem tamtejszej ludnosci gnebionej przez dyktatora z piekna basniowa opowiescia ( w bardzo udany sposob ). A do tego jeszcze ta scenieria niczym w polskich lasach hehhe ;]

ocenił(a) film na 9
Alienpfk

...wygodność połączona z wyimaginowanymi faktami to typowa cecha płytkich i pustych umysłów.
To płytkie i puste umysły po przeczytaniu 3 zdań tworzą w swoich innych główkach cały obraz filmu... Ci sami potem rozczarowują się poznając owe dzieło bo zdolności do poprawnego interpretowania słów niestety mieć nie mogą.

...ja czytając o tym filmie widzę że jest to DRAMAT.. I FANTASY.
Więc ''okrucieństwo ludzi, faszystów i wojny'' moim skromnym zdaniem jest jak najbardziej na miejscu... ale dla przyziemnego człowieka jest to ''gówno'' -genialne.

''nie trafia do odbiorców'' -trafia do tych do których trafiać ma.. do tych którzy wiedzą czym jest wyobraźnia, pamiętają ją jeszcze.

-Twoje dziecko faktycznie wyszłoby z kina zapłakane ale bardziej nad faktem posiadania bezmyślnego ojca który bierze je na film od lat 15stu!
Czy 15letni człowiek to dziecko? Nie zupełnie.. jednak.