PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=7120}

Labirynt

Labyrinth
1986
7,1 17 tys. ocen
7,1 10 1 17013
6,9 17 krytyków
Labirynt
powrót do forum filmu Labirynt

Książka Sarah

ocenił(a) film na 10

Mam pytanie, czy ksiązka którą czyta Sarah istnieje? I czy jeśli tak może mi ktoś podać jej autora?

Marta101

Żałuję ,ale książka jest fikcyjna. Szkoda ,że nie napisano książki na podstawie filmu ,również.

ocenił(a) film na 10
Ottiss14

Wielka szkoda. Fajnie byłoby zdobyć chociaż używany w filmie rekwizyt. Chyba zauważyłam na nim jakiś tekst. :)

ocenił(a) film na 10
Ottiss14

Książka na podstawie filmu istnieje od dawna w wersji anglojęzycznej, można ją zamówić na amazonie albo ściągnąć z sieci.
W zasadzie niczym specjalnym nie różni się od filmu, na wstępnie jest kilka słów o matce Sarah i postaci, która zapewne była podstawą do wykreowania przez Sarę sylwetki Jaretha ( zakładają, że wszytko dzieje się w jej jedynie w jej wyobraźni) i faktycznie, patrząc na szczegóły w filmie mogłoby się to wszytko zgadzać.
Mam ją od dobrych kilku lat, niestety wciąż w prymitywnym formacie notatnika. Ale czytać się da :) kto chce, niech trochę za nią poszpera, bo na jakiej stronce ją znalazłam niestety nie pamiętam. Mogę też posłać na maila to co mam.
Pozdrawiam :)

ocenił(a) film na 10
nicol666

Tak, ale problem jest w tym taki, że taka podstawowa w tych czasach czynność jak znajomość języka angielskiego jest u mnie na bardzo niskim poziomie.

ocenił(a) film na 10
Marta101

google translator i jedziesz ;)

nicol666

och, a czy tytuł książki to też 'labyrinth'?

ocenił(a) film na 10
nevadastartrek

tak :) niedawno udało mi się w reszcie przypomnieć autorkę książki - A. C. H. Smith

nicol666

Dzięki za wiadomość ,może ktoś się zlitował i zrobił ebooka chociażby po angielsku ,bo przy książkach z małym nakładem to się zdarza.

Ottiss14

Wystarczy w google wpisać i jest do pobrania w .pdf w języku angielskim :)
Szkoda tylko że książka jest na podstawie filmu a nie na odwrót bo pewnie nie wiele się różni od ekranizacji.
Labirynt jednak uwielbiam i pamiętam go z dzieciństwa tak więc zabiorę się za czytanie razem ze słownikiem :P