PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=507169}

Labirynt

Prisoners
2013
7,9 270 tys. ocen
7,9 10 1 269563
7,6 92 krytyków
Labirynt
powrót do forum filmu Labirynt

Trzymający w napieciu, ale zbyt długi. Miejscami ciągnie się jak flaki z olejem - wstaje, idzie, myśli....itp. Kilka niedorzeczności - poza śledzeniem ojca i postojem na skrzyzowaniu dziwi mnie jak Alex mówi do ojca kilka czułych słówek w otoczeniu policji i dziennikarzy ale nie potrafi powiedzieć mu podczas tortur kilku rzeczy, które naprowadziłyby go do ciotki. No chyba, że ją tak kochał..

ocenił(a) film na 6
spinka_180

Ogólnie mówiąc psychika ludzka jest bardzo skomplikowana i nie da się jej sprecyzować na tyle, żeby wiedzieć co psychopata ma na myśli. Jest totalnie nieobliczalny. Z drugiej strony mieli przebłyski świadomości tego co się z nimi działało pomimo picia narkotyku. Pamiętali szczegóły, a to, że byli torturowani przez ciotkę poszło w zapomnienie. Nie wierzę, że jej mąż robił to akurat sam, tym bardziej, że przejęła po nim "fuchę". Troszeczkę dziwacznie. W każdym bądź razie mnie akurat film totalnie znużył tymi ciągłymi torturami i poszukiwaniami, a zakończenie rozbiło, bo je najzwyczajniej przewidziałem...dodam, że drażni mnie temat fanatyzmów religijnych.

zygadamaestro

Dla mnie Labirynt to świetny thriller, amerykanie już dawno nie robili thrillerów na takim poziomie.
Ostatnie wybitne to Milczenie owiec 1991, Siedem 1995 czy Rzeka tajemnic 2003.
Ostatnio prym wiedli w tym gatunku bardziej koreańczycy, mam na myśli poprzednią dekadę np:
Oldboy 2003, Zagadka zbrodni 2003, The Chaser 2008, Ujrzałem diabła 2010 itp
Osobiście dla mnie Prisoners jest wśród najlepszych filmów tego roku obok
Wolf of Wall Street, Zniewolony, Captain Phillips, Gravity, American Hustle, Rush, Hobbit-Pustkowie Smauga :)