PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=507169}

Labirynt

Prisoners
2013
7,9 270 tys. ocen
7,9 10 1 269563
7,6 92 krytyków
Labirynt
powrót do forum filmu Labirynt

9/10

ocenił(a) film na 8

Wspaniały film. To jeden z tych obrazów na które patrzysz z niekłamanym podziwem, bo sam nakręciłbyś dokładnie tak samo każdą jego sekundę. Chciałem dać pierwsze 10/10 dla nowego filmu od jakichś 3 lat, ale postanowiłem, że jednak najpierw ochłonę. To chore być tak szczęśliwym na tak ponurym filmie, wątpię czy w tym roku zobaczę coś lepszego (Wyścig? Don Jon? Zniewolony? Adela?).

Wszystko tutaj miażdży, reżyseria (idealne prowadzenie filmu), scenariusz (zawsze idealnie potrzebne dialogi nie sprawiające wrażenia teatralnych przemów), zdjęcia,, montaż, Jackman, Gyllenhaal, Dano…

Minusy? Małe. Jackman dający się podejść jak dziecko w jednej ze scen, Bello która jeszcze nie otrząsnęła się po Mumii 3, Leo po raz setny jadąca na autopilocie, może “Lucky Loki”. Ale ostatnia scena wynagradza mi wszystko.

ocenił(a) film na 8
_Szaman_

Z przyjemnością oglądałem ten film który warto polecać. Chyba najbardziej podobała mi się postać Alexa Jonesa. Reszta aktorów stanęła na wysokości zadania. Jedyne czego mi zabrakło w tym filmie to trochę więcej mrocznych scen. Moja ocena to mocne 8/10.
Różnorodność postaci świetnie komponuje się w filmie. Dwie różne rodziny inaczej reagują na porwanie. Każda postać ma swój charakter i barwe. Chwilami traciłem pewność kto tam w końcu w to wszystko jest zamieszany. Film ma swoją gęstom atmosfere wyczówalną prawie dotykiem . Takie kino lubie i polecam.