Labirynt

Prisoners
2013
7,9 274 tys. ocen
7,9 10 1 273598
7,5 79 krytyków
Labirynt
powrót do forum filmu Labirynt

ocenił(a) film na 9

Film rewelacyjny dopracowany (ale :D), czegoś chyba nie zrozumiałem do końca, a mianowicie w
filmie pod koniec powiedziane jest, że Alex nie skrzywdził dziewczynek i chciał się tylko z nimi
pobawić i tu dziwi mnie jedna scena. Gdy Keller szpieguje dom Alexa on wychodzi z psem gdy
zauważa Kellera rozgląda się czy nikogo nie ma i zaczyna maltretować psa. To wydaje mi się
niedorzeczne, bo jeśli rzeczywiście Aleks był chory psychicznie to nie rozumiem po co to zrobił.

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
ocenił(a) film na 10
DeadHawk

Może chciał w jakiś sposób, go przekonać, ze jednak jest z nim coś nie ok i że trzeba jakoś dom przeszukać (gdyby Keller powiedział o tym dziwnym zachowaniu Alexa policji), a wtedy i by znaleziono dziewczynki. Tylko moje przemyślenie.

ocenił(a) film na 9
hymanistka1234

Jeden z forumowiczów napisał że Alex w ten sposób mścił się na ciotce za to co mu zrobiła . Tylko w taki sposób mógł się na niej odegrać .

ocenił(a) film na 10
misiek7_2

Też racja ;)

ocenił(a) film na 8
DeadHawk

To, że tak "jest powiedziane" przecież nie oznacza że tak musi być. Dla mnie Alex był psychopatą i z pewnością miał drugie oblicze.
Przypomnij sobie scenę jak został zaatakowany przez ojca, po tym jak został zwolniony z aresztu - szepcze mu prawie że do ucha z ironią czułe słówka...
Choć ta zemsta na ciotce też bardzo dobry argument.

ocenił(a) film na 9
Kuba_85

jeśli coś wiedział ,a nie miał wspólnego czemu nie wyszeptał jakiś dowodów na ciocie ? Chyba ,że faktycznie miał rozum 10latka i powiedzial co widział