PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=507169}

Labirynt

Prisoners
2013
7,9 270 tys. ocen
7,9 10 1 269563
7,6 92 krytyków
Labirynt
powrót do forum filmu Labirynt

Kto z Was także jest przekonany, że Loki także był jako dziecko porwany? nie zostało to wprost
powiedziane w filmie, ale wg mnie swoją grą Jake to wyraził.

ocenił(a) film na 10
iwonka_sl

Prędzej bym powiedział, że był molestowany.

ocenił(a) film na 6
hidden1

A co wskazywało w filmie na molestowanie/porwanie? W której scenie? Uważnie oglądałam i to pierwsza rzeczy która mnie zaskoczyła na tym forum.

ocenił(a) film na 10
queentights

Poszukaj we wsześniejszych wątkach, jest mowa o tym gdzie wychował się Loki, gdzie pracował ojciec Kellera, są opisywane reakcje Lokiego na księdza itd.
Jest kilka przesłanek, które mogłby o tym świadczyć.

ocenił(a) film na 10
iwonka_sl

Mi raczej wydaje się, że Loki też był ojcem i stracił dziecko (może ktoś je zabił, albo skrzywdził).

- Grace Dover zapytała go czy ma dzieci. On przemilczał skrywając odpowiedź co ewidentnie go zmieszało.
- W dalszej części powiedziała, że podobno rozwikłał wszystkie dotychczasowe sprawy. Ponadto obsesyjnie prowadził śledztwo jakby mu szczególnie zależało. Bardzo widać to w scenie z walizkami i w scenie jazdy na pogotowie.
- Łamał prawo (wchodził wszędzie bez nakazu) i był agresywny i pogardliwy wobec przestępców seksualnych/podejrzanych.

- Dodatkowo wydaje mi się, że jest na etapie rozwodu/separacji. Podczas 1. odwiedzin rodziny Dover pisał smsy i był nieobecny, gdy pytała go Grace... Zmieszany i poddenerwowany schował telefon. Takie drobne sygnały.