4,6 1,1 tys. ocen
4,6 10 1 1128
6,0 2 krytyków
Laid to Rest
powrót do forum filmu Laid to Rest

sciagnalem ten film ze wzgledu na ciekawa fabule, ale jak przeczytalem wasze komentarze odechcialo mi sie go ogladnac.. ale kiedy ukazaly sie napisy i 1 pozytywny komentarz broniacy tego filmu zasiadlem dzisiaj i obejrzalem (ale buduje napiecie nie?! xD) .. i stwierdzam , ze jest to wysmienity horror! prosze od niego nie oczekiwac inteligentnego, blyskotliwego dziela, jest to dreszczowiec, ktory posiada ciagla akcje, swietne zdjecia, podobala mi sie rowniez nastrojowa muzyka i rzecz jasna bezbledne efekty gore.. ponoc film mial maly budzet (ktos tak napisal) , ale wcale nie wyglada na taki.. jesli ów taki byl to swietnie go dopracowali.. minusem sa momentami glupie zachowania bohaterow. a trzeba i rowniez wspomniec o naprawde dobrym aktorstwie.. nie mam sie czego czepic.. na dodatek zakonczenie jest tez intrygujace.. wyjasnienie kim tak naprawde jest nasza bohaterka i zaczecie wszystko od nowa.. na dodatek nie bylo sielanki ; typowego happy endu , w ktorym odnajduje np. swojego meza, dzieci itd.... zaczyna od nowa.. dziwie sie wam, ze nie dostrzegliscie w tym obrazie dobrej , niewymagajacej rozrywki. jak najbardziej polecam! :)

ocenił(a) film na 2
wine_bae

Miałem się nie wypowiadać, ale sprowokowała mnie Twoja opinia.
Po kolei:
1. Aktorstwo - poziom mierny.
2. Scenariusz - po prostu go nie ma - bohaterowie miotają się bez sensu po okolicy, bez jakiegokolwiek celu. Wygląda to jakby ktoś pisał scenariusz w trakcie filmu. "teraz jesteśmy w domu, ok teraz jedźmy do kostnicy - bo przecież ma to być gore". Żaden bohater nie ma telefonu (komórkowego ani stacjonarnego)
3. Zdjęcia- wg. mnie mdłe, nie podtrzymujące napięcia.
4. Dialogi - jak z harlekina.
5. Muzyka - nie przeszkadza.
6. Efekty - momentami śmieszne, momentami wywołujące obrzydzenie.
7. Montaż - pozostawię bez komentarza.

2/10

ocenił(a) film na 9
pretendent

jakos do mnie nie przemawia twoja opinia, bez poparcia argumentami, zwlaszcza jezeli Piatek 13-ego uwazasz za lepszy film od tego.. Tam to dopiero dialogi, zdjecia (sa nie zauwazalne) a przede wszystkim aktorstwo sa bardzo slabe.. A nie wiem o co chodzi z montazem? Co w nim jest zlego? Czekam na cieta riposte ;D

ocenił(a) film na 2
wine_bae

Piątek 13-stego jest równie kiepski co ten film, tylko w tym wyprowadziło mnie z równowagi miotanie się bez celu bohaterów.
Jeśli chodzi o montaż to może rzeczywiście się za bardzo czepiam, ale przynajmniej raz wydawało mi się, że się pogubili.

ocenił(a) film na 9
pretendent

nie wiem czy dokladnie przeczytales moj post , w kazdym razie napisalem tam , ze w kilku momentach wkurzalo mnie zachowanie bohaterow, wiec tu sie zgadzamy ;] pamietasz jak oni uciekli z posterunku policji i juz jechali do miasta, tylko ze dziewczyna zauwazyla kostnice i powiedziala "ze musi sobie przypomniec" .. boze co za glupota, ryzykuja smierc aby ona sobie przypomniala , to bylo wkurzajace lacznie z zagraniem tej sceny :D ale to jest naprawde rewelacyjny film, nie oczekuj od niego arcydziela! jest to moim zdaniem bardzo dobrze zrealizowany slasher - klimatyczny , a nie ta glupia sieczka Piatek 13-ego , ktory nic nie wniosl! nic sie nie wyroznialo..