Tak jak w temacie,jestem ciekawy waszego zdania na temat filmu, a konkretnie motywacji lalki. W oryginale Charles Lee Ray dzięki "umiejętnościom" Voodoo przeniósł duszę do lalki, dlatego chciał dorwać chłopca dla ludzkiej postaci,a jak będzie w nowej wersji? Skoro lalka ma być robotem to jaki może mieć cel? Samo zabijanie może być trochę słabe fabularnie, z drugiej strony w wielu horrorach morderca nie ma większej motywacji.
Jak zobaczyłam zwiastun, to aż się przeraziłam. Ale nie ze strachu, ale z faktu, co zrobili z tak legendarnym horrorem. Wygląda na to, że to będzie tylko zimny jak lód morderca, kompletnie bez charakteru. No i sam film komercyjny aż do bólu, przekombinowany, jak to bywa w dzisiejszych horrorach.
Oczywiście, jak tylko się pojawi w kinach, to obejrzę. Ale, jeśli okaże się, że sknocili moją ukochaną klasykę, to się normalnie zdenerwuję.
Będzie się różnić od oryginału, ale jeśli ma wyglądać jak wszystko po 3 części to chyba dobrze że to jest odświeżenie serii, ja poczekam z oceną do premiery, dla mnie najważniejsze aby film straszył, na tyle na ile może mnie przestraszyć horror
qpa będzie, to wiadomo już teraz...części I-III są świetne, IV jeszcze trzyma poziom jako komedia, resztę (wraz z tym co jeszcze nie powstało ;) ) należy zaorać.
Wszystko zależy od tego jak się podejdzie do nowego Child's Play...
Trzeba zacząć od tego że to nie jest remake tylko reboot czyli nowe inne spojrzenie na dany temat, więc jak już wiadomo Chucky nie będzie duszą mordercy w lalce, tylko wirusem w systemie zabawki. Tak więc najlepiej poczekać na premierę z oceną, nie mówię że będzie super na już widać że będzie o niebo lepszy od poprzedniej serii licząc części 4 i dalej. Nowy zwiastun pokazał że twórcy stawiają w 100% na horror, więc chyba o to chodzi.
Tylko widzisz, jak dla mnie główną zaletą Charlesa z części I-III była Jego osobowość psychopaty <3 czarny humor i przyjemność czerpana z zabójstw, a także cel do którego zmierzał, że tak powiem po trupach. Tutaj będzie to po prostu błąd system(virus) czyli zostanie to pozbawione pierwiastka ludzkiego/psychopatycznego :( no i niestety nie znoszę współczesnego humoru w kinie. Teraz już nie wolno się śmiać z niczego, bo wszystko to rasizm albo mowa nienawiści... :(
Rozumiem Cię doskonale, ale od dawna marzyłem o powrocie morderczej lalki, dlatego póki co nie jestem bardzo wybredny, tym bardziej że nie wiem jaka będzie nowa lalka, a może nas zakończy pozytywnie, zobaczymy.
Ciężko mi uwierzyć że twórcy poszli najłatwiejszą drogą i Chucky będzie tylko zabijać każdego, jestem niemal pewny że tak nie będzie, zapewne będzie czegoś będzie chciał od chłopca, tylko czego? Raczej nie ludzkiego ciała jak to miało miejsce w oryginale.
Spoko, spoko. Ja tam jestem nastawiony bardzo negatywnie, ale racja, że czas pokaże i serio chciałbym się mylić ;) Pozdro!
Dlaczego ma nie chcieć ludzkiego ciała? W A. I robót chciał być prawdziwym chłopcem, może tu Chucky robot będzie miał kabelki które podłączy do Andyego i przeleje swoją robocią duszę :D
Mało prawdopodobne, tak samo jak cała historia :) może faktycznie masz rację, lepsze to niż lalka co ma wirusa, i zabija dla zabijania
Czyli uważasz że ktoś nie może normalnie wymieniać zdania oraz oczekiwania wobec filmu?
Takim osobom mówię "Nara!!!"
Taki wylewy byles przed zapowiedzią. Teraz jak już premiera jest co tak cichutko co się stało
Ale że o co chodzi? Bo nie wiem? Filmu nie oglądałem, oglądałem na opinie pozytywną na YT takiego gościa jak Łukasz Stelmach, którego zadanie sobie cenię i był zadowolony.
Tak więc ponownie pytam o co Ci chodzi?