この えいがは つま らない じゃ ありま せん。
とても おもしろくて  うつくし えいが  です。
W odruznieniu od ciebie to co ona napisala ma sens. Ucz sie poprostu jezykow lub kup sobie tlumacza.
Chciałby m wiedzieć czy to jest po polsku,czy po japońsku(mam na myśli język, nie pismo), bo nie wiem czy się trudzć odczytywaniem tego.
to jest hiragana...
a ogolnie...
それはು 4;しい映 011;だよ
Witam,
owszem film bardzo interesujący:) mała uwaga: i-przymiotnik troszke inaczej negujemy, potraktowałaś go jako "na", to tak na marginesie, pozdrowienia dla fanki japońskiego:)
Dla zainteresowanych, ratunek translatorski:
http://babel.altavista.com/
tłumaczy całe strony lub bloki tekstu; czasami trochę to kuleje, ale można zrozumieć, o co chodzi; Powyższy tekst (który jest napisany po japońsku):
[hm, kuleje...]
"The ど the ず which is This to be to obtain, it is trivial it is not. Very, being funny, the う it is to be able to exhaust and is."
Fajnie... mało kiedy mam okazję poczytać czystą hiraganą... (tylko jeden mały błąd znalazłem)...
Dla wszytskich znających ten wspaniały język trochę mniej, przedstawiam małe tłumaczenie:
"Ten film wcale nie jest nudny, jest piękny i bardzo interesujący".
Dla 'spolszczenia trochę mieniłem kolejność, mam nadzieję, że autorka nie będzie mi miała za złe. Nawiasem mówiąc, nie wiem jak z innymi językami, ale z japońskim to ta wyżej podana strona nie radzi sobie najlepiej :D
A teraz krótka odpowiedź :D :
はい この 映画は たいへӛ 5; おもしӚ 9;い です.
映画音ઌ 5;は 素晴らӕ 5;い.
きたのӗ 9; 上乗 です よ!
Respect.. ludzie jak tego się można nauczyć to dla mnie czarna magia:D ale fajny bajr.. a jak szpan ]:-) sama bym tak chciała.. Pozdrowionka dla umiejących te wszystkie azjatyckie języki;)
この Ӕ 0;いがは 288;つまら&# 12394;い じ ゃ あӚ 6;ません 290;
とてもӌ 8;おもし 429;くて &# 12358;つくし  えいӔ 4; です 290;
。。。Ӎ 0;。 。。 。。。Ӎ 0; 。。。Ӎ 0;。 。。。
。。。Ӎ 0;。 。。。Ӎ 0; 。。 。。。 。。。Ӎ 0;
wiesz...ludzie uczą się języków azjatyckich nie po to aby później "szpanować" katakana czy hiragana tylko dlatego, że ich to fascynuje
Ja zaczelam samodzielna nauke tego wspanialego jezyka :). DOpiero zaczynam i srednio sobie radze (umiem co prawda czytac hiragane i gramatyke tez znam, ale wiem ze to wciaz bardzo malo), ale mam nadzieje, ze jeszcze bedzie lepiej ;).
ale bajer! czyli teraz wszyscy będziemy się chwalić osiągnięciami w dziedzinie j. japońskiego?
w takim razie: już 3 rok chodzę na kurs j. japońskiego (tu mała reklama:http://japan.lama.net. pl/ kurs na prawdę na dobrym poziomie, nauczyciel z doświadczeniem, itd..... zapraszam:), jestem na I stopniu poziomu zaawansowanego.
i nijak się to ma do filmu^^
ざんねӛ 5; ながら, わたしӗ 9; この えいが を みませӛ 5; でした.
Ja uczę się również japońskiego. Piękny język i wcale nie taki trudny, jaki się wydaję. Pozdrawiam:)
haha, i ja się uczę- a konkretnie studiuję;) a co do trudności- hmhmhmh, początki są najłatwiejsze... ;)
Może i masz rację Migotko, bo ja właściwie zaczynam. Uczę się dopiero od pół roku, ale interesuję japońskim od dawna. Jestem pełna nadziei, że dalej będzie mi szło równie dobrze. To kwestia motywacji i determinacji. ではまӖ 3;.
A ja umiem już pisać samogłoski w hiraganie i katakanie. Dopiero zaczynam się uczyć japońskiego, śliczny jest ^^ ale Japonią interesuję się dość dawo. chciałabym baaardzo oglądnąć "Lalki" słyszałam, że bardzo poruszający... Tylko nie wiem skąd go wytrzasnąć... :(
pozdrawiam ciepluchno ;*
Pe eS : Ereinion zajzdroszczę Ci bardzo! Ja co prawda jeszcze czasu trochę mam ale już myślę o UAMIE ;P