fajnie że krytycy widzą różne tropy, toposy, gatunki itp. Ja też. Co nie zmienia faktu, że film jest koszmarni nudny, koszmarnie długi, całkowicie bez sensu. Pomieszanie chyba ze 3 historii kompletnie mu nie służy. Postacie pojawiają się i znikają, nie wiadomo co i kogo zabija, symboliczne sceny są żałosne i nic tu niczego się nie klei. Taki colage pomysłów, ale bez pomysłu.
Idealnie to ująłeś.. Jestem w 20 minucie i przeglądam sobie forum, bo zaraz klepne z nudów.. I zauważyłem dokładnie to samo jakies historyjki, wszystko pomieszane i głupie w dodatku prawie 3 godziny hahahah to trwa.. nie wiem czy to oglądać szkoda życia
btw. krytycy na tym portalu mnie rozwalają.. takiemu bezsensownemu horrorowi, bo taki ma gatunek dawają pochwalne recenzje z nawet 8,9 gwiazdkami gdzie naprawdę dobrym filmom dają 1,2,3...
Co do ,,krytyków'' masz racje, ale ten film jest akurat dobry. ,,takiemu bezsensownemu horrorowi,'' To samo mogę powiedzieć o filmie piąty wymiar który oceniłeś na 8
No dla mnie jest bez sensu. Nie zawiera nic co powinien zawierać dobry horror, jest to zamulacz rzekłbym z dziwnymi ludźmi i dziwnym przebiegiem fabuły, która trwa 3h. Jest to niby 2016 rok a czułem jakbym włączył jakiś nudny film fantasy na Polsacie o 00:15, który nic nie wnosi i jest z 1987r. To chyba pierwszy film, który oceniłem nie oglądając całego to mi się nie zdarza, bo zawsze w jakiś sposób film mnie wciągnie. Ta produkcja po prostu przegrała u mnie tym, że trwa 3 godziny po 45 minutach nadal nic się nie dzieje i każdy chińczyk lotoł nie naturalnie tu i tam o co chodzi??? XD gdzie horror?? Nie chce się kłócić i tu zakończę, jak ktoś mnie kiedyś zmusi do obejrzenia całego i zmienie zdanie, ale nie sądzę to przeprosze.
Z ciekawości ile dałeś piątemu wymiarowi i co ci w nim nie pasuje? ;p
Dałem 6 i myślę, że jest to i tak dużo. Sam pomysł ciekawy, ale wykonanie nie było najlepsze. A propos tego ,,gdzie horror??'' xDD Może sprawdź sobie definicje czym jest horror. W tym filmie masz nawet nawiązania jak w piątym wymiarze. Wiele rzeczy za 1 razem możesz po prostu nie wyłapać, albo nie zrozumieć. ,,Jest to zamulacz rzekłbym z dziwnymi ludźmi i dziwnym przebiegiem fabuły, która trwa 3h'' Bo jest to horror budowany powoli z klimatem, który nie każdemu może przypaść do gustu, ale to nie powód by dawać ocenę 1 i sztucznie zaniżyć ogólną ocenę. I jeszcze jedno co najbardziej mi się rzuciło w oczy: ,,dawają pochwalne recenzje z nawet 8,9 gwiazdkami gdzie naprawdę dobrym filmom dają 1,2,3...'' ależ tutaj czuć hipokryzję xD