PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=767889}

Lament

Gok-seong
2016
6,9 21 tys. ocen
6,9 10 1 20748
7,6 48 krytyków
Lament
powrót do forum filmu Lament

fajnie że krytycy widzą różne tropy, toposy, gatunki itp. Ja też. Co nie zmienia faktu, że film jest koszmarni nudny, koszmarnie długi, całkowicie bez sensu. Pomieszanie chyba ze 3 historii kompletnie mu nie służy. Postacie pojawiają się i znikają, nie wiadomo co i kogo zabija, symboliczne sceny są żałosne i nic tu niczego się nie klei. Taki colage pomysłów, ale bez pomysłu.

ocenił(a) film na 1
dave_semafor

Idealnie to ująłeś.. Jestem w 20 minucie i przeglądam sobie forum, bo zaraz klepne z nudów.. I zauważyłem dokładnie to samo jakies historyjki, wszystko pomieszane i głupie w dodatku prawie 3 godziny hahahah to trwa.. nie wiem czy to oglądać szkoda życia

ocenił(a) film na 1
dave_semafor

btw. krytycy na tym portalu mnie rozwalają.. takiemu bezsensownemu horrorowi, bo taki ma gatunek dawają pochwalne recenzje z nawet 8,9 gwiazdkami gdzie naprawdę dobrym filmom dają 1,2,3...

ocenił(a) film na 7
Mortemignis

Co do ,,krytyków'' masz racje, ale ten film jest akurat dobry. ,,takiemu bezsensownemu horrorowi,'' To samo mogę powiedzieć o filmie piąty wymiar który oceniłeś na 8

ocenił(a) film na 1
sportismylifee

No dla mnie jest bez sensu. Nie zawiera nic co powinien zawierać dobry horror, jest to zamulacz rzekłbym z dziwnymi ludźmi i dziwnym przebiegiem fabuły, która trwa 3h. Jest to niby 2016 rok a czułem jakbym włączył jakiś nudny film fantasy na Polsacie o 00:15, który nic nie wnosi i jest z 1987r. To chyba pierwszy film, który oceniłem nie oglądając całego to mi się nie zdarza, bo zawsze w jakiś sposób film mnie wciągnie. Ta produkcja po prostu przegrała u mnie tym, że trwa 3 godziny po 45 minutach nadal nic się nie dzieje i każdy chińczyk lotoł nie naturalnie tu i tam o co chodzi??? XD gdzie horror?? Nie chce się kłócić i tu zakończę, jak ktoś mnie kiedyś zmusi do obejrzenia całego i zmienie zdanie, ale nie sądzę to przeprosze.

Z ciekawości ile dałeś piątemu wymiarowi i co ci w nim nie pasuje? ;p

ocenił(a) film na 7
Mortemignis

Dałem 6 i myślę, że jest to i tak dużo. Sam pomysł ciekawy, ale wykonanie nie było najlepsze. A propos tego ,,gdzie horror??'' xDD Może sprawdź sobie definicje czym jest horror. W tym filmie masz nawet nawiązania jak w piątym wymiarze. Wiele rzeczy za 1 razem możesz po prostu nie wyłapać, albo nie zrozumieć. ,,Jest to zamulacz rzekłbym z dziwnymi ludźmi i dziwnym przebiegiem fabuły, która trwa 3h'' Bo jest to horror budowany powoli z klimatem, który nie każdemu może przypaść do gustu, ale to nie powód by dawać ocenę 1 i sztucznie zaniżyć ogólną ocenę. I jeszcze jedno co najbardziej mi się rzuciło w oczy:  ,,dawają pochwalne recenzje z nawet 8,9 gwiazdkami gdzie naprawdę dobrym filmom dają 1,2,3...'' ależ tutaj czuć hipokryzję xD

ocenił(a) film na 1
sportismylifee

Masz rację :) anuluje ocenę ale jako obejrzany