6,5 20  ocen
6,5 10 1 20
Last Exit: Space
powrót do forum filmu Last Exit: Space

tam że: space is the place!, i że: everything is in place exept you, planet earth!, i że: we are from space and it's time to go!, oraz wiele innych jeszcze, w tym samym stylu i pod tą samą modłę..

przy czym moim skromnym zdaniem domorosłego naukowca z kina i spod bytomia, twórcy tego dokumentu, wespół w zespół i pospołu z ludźmi nauki, popełniają zasadniczy błąd, którego nie popełniali autorzy wspomnianych przeze mnie na początku wypowiedzi.

błąd polega na tym, że oni chcą, aby ludzie wyruszyli w kosmos w ciałach, które wyhodowała dla nich planeta ziemia - i mean c'mon, guys, seriously?

przypomnę ostatnie słowa mojego ulubionego doktorka z niezapomnianej trylogii roberta zemeckisa: where we are going we don't need roads!

otóż ci tutaj nie potrafią wyzbyć się myślenia w kategoriach drogi..

damn, those martys, they just can't think fourth dimensionally!;)

Westernik

ps. by the way - seans koniecznie w wersji bez polskiego lektora! oglądanie filmu, którego narratorem jest werner herzog, z polskim lektorem który go zastępuje jest jak branie prysznica w płaszczu przeciwdeszczowym, nie dotyka sedna sprawy. sam się na to nadziałem i osobiście nie polecam - cała tajemnica znika.