Jeśli jest się prawdziwym fanem texanskiej masakry z 1974 to pozostaje opisac leatherface 2017 jednym słowem -- PROFANACJA !!!!!!!!!!!!!! ,, dzieło ;; to było by nawet niezlym gdyby nie chcialo sie wybic na histori ktora stworzyl Hooper , efekty mordów na dobrym poziomie , brud nawet niezle przedstawiony , lecz zrobienie skórzejtwarzy rozgarnietym chlopakiem ktory nie urodzil sie z defektem twarzy i mózgu totalnie mnie rozczarowało ... może zbyt zagniezdziło sie wemnie przekonanie ze tak bylo, zreszta dobrze to zostalo ukazane w the begginnig , nie wiem :) tak czy siak zawsze wyobrazalem sobie ze juz taki sie urodził ;-) noi to imie JEd ... heheh jak dla mnie totalny zawod jako postac leatherface i calego srodowiska choc i tak polecam za dobre wykonanie techniczne i mocne sceny ;-)
Pierwsze dwie sceny dawały nadzieję na coś solidnego. Mowa o scenach przy stole, a potem z chłopakiem przebranym za krowę,
by wywabić młodą parę. Później było znacznie gorzej, ale kilka scen było niezłych. Na 6 nie zasługuje.
Teksańska masakra piłą mechaniczną 1974 - ocena 9
Teksańska masakra piłą mechaniczną 2 1986 - ocena 6
Teksańska masakra piłą mechaniczną 3 1990 - ocena 4,5
Teksańska masakra piłą mechaniczną: Następne pokolenie 1994 - ocena 3
Teksańska masakra piłą mechaniczną 2003 (remake) - ocena 7,5
Teksańska masakra piłą mechaniczną: Początek 2006 (prequel remaku) - ocena 6,5
Piła mechaniczna 3D 2013 - ocena 4
Leatherface 2017 - ocena 5,5