Zainteresowana trailerem zaczęłam przeglądać informacje o Lee Miller i znalazłam to zdjęcie: https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Lee_Miller#/media/Plik%3AWar_correspondents-Lee- Miller.jpg
I widzę ogromne podobieństwo do Marion, która też gra w tym filmie, ale akurat nie Lee :D Czy tylko ja to widzę?
Oczywiście z całym szacunkiem do Kate. Poza tym filmu nie widziałam - odnoszę się tylko do wyglądu.
Przejrzałam bardzo dużo zdjęć Lee Miller, w tym tych na których jest roznegliżowana i IMO obsada się prawidłowa. Kate ma w sobie to coś co widać na zdjęciu pt.: "Lee Miller leaning out of top window" czy zdjęcie "Lee Miller" zrobione w Grecji 1938 r. przez Rolanda Penrosea :) Polubiłam tą babeczkę po samych jej zdjęciach. Musiała być świetna.
Rzeczywiście podobna do Marion. Myślę jednak,że nie mogli jej obsadzić w tej roli bo jest Francuzką i rodowici anglojęzyczni słyszeliby akcent.
Dzięki wszystkim za odpowiedzi! Ja nie neguję w żaden sposób wyboru, zwłaszcza, że filmu nie wiedziałam - ale tak mi się rzuciło w oczy po trailerze i byłam ciekawa, czy ktoś inny też to widzi :D Czekam na seans!
Moim zdaniem nie byłby to dobry wybór. Kate Winslet jest bardzo dobrą aktorką, a Marion... Gra poprawnie, ale nie widziałem filmu, w którym by mnie zachwyciła swoją grą. Także uważam, że jest za słabą aktorką do takiej roli.
Ja się zgadzam, tutaj mówiłam tylko i wyłącznie o wyglądzie i to tylko na tym konkretnym zdjęciu. ;)