7,3 20 tys. ocen
7,3 10 1 19581
7,5 2 krytyków
Legenda pijanego mistrza
powrót do forum filmu Legenda pijanego mistrza

Jestem tylko ciekaw czy Jackie na prawde coś pił zeby się tak wyginać czy wszystko po trzeźwemu robił. Pewnie po trzeźwemu żeby nkomu na planie nie stała się krzywda, ale film robi wrażenie i to duże szczególnie walka "o torebkę" i pod koniec filmu. Jedynym minusem jest tylko schematyczność i charakterystyczne wykonywanie tych figur czy styli które Jackie prezentował na ekranie w dwóch najlepszych scenach walk. No ale jak styl pijanego to styl pijanego...

ocenił(a) film na 10
tetsuoshima

Przed kazdym slowem "akcja" schylal glowe w dol i czekal az cala krew splynie do niej... wtedy ja podnosil i mial cala czerwona. To dawalo efekt pijanego czlowieka , ale jak przyznal sam Jackie jest to bardzo wyczerpujace

skibson

Mnie się wydaję że charakteryzacja była by lepszym wyjściem :P

tetsuoshima

pic tez probowal :)
jego wlasne slowa nt DM I:

When I was filming ?Drunken Master,? I was also the director as well as an actor. I had wanted to make one fighting scene more real, so I brought a bottle of brandy with me to the set. I thought that if I just drank a little bit of it all during the day, then by the time I had to shoot that scene, I would really be a little drunk and the scene would seem more real. So whenever we changed the lighting between shots, I would drink a little bit. When it was time to shoot the fight scene, even before we did the first shot, I had fallen asleep and no one could wake me up.