Legendy sowiego królestwa: Strażnicy Ga'Hoole

Legend of the Guardians: The Owls of Ga'Hoole
2010
7,2 35 tys. ocen
7,2 10 1 34788
7,3 14 krytyków
Legendy sowiego królestwa: Strażnicy Ga'Hoole
powrót do forum filmu Legendy sowiego królestwa: Strażnicy Ga'Hoole

Nudna

ocenił(a) film na 5

Bajka wcale się nie podobała mojemu synowi. Po pięciu minutach był już znudzony oglądaniem jej. Grafika może i niezła ale film sam w sobie mnie nie zachwycił. Liczyłem na więcej. Bajkę można oglądnąć raz i tyle

ocenił(a) film na 9
osak83

A podobało mu się "300" ? Zack Snyder stworzył raczej brutalną opowieść o tym jak powstają legendy, o tym co się za nimi kryje, o wojnie, a nie bajeczkę dla 5letnich dzieci - jasne że jej nie zrozumieją !

ocenił(a) film na 7
osak83

To zdecydowanie NIE jest bajka dla dzieci... raz że jest tam trochę przemocy, dwa że fabuła jest raczej ciężka i pełna odniesień do problemów świata dorosłych (w końcu to film o rasizmie).

ocenił(a) film na 7
robertsurma

Z jednej strony nie jest to animacja dla dzieci, z uwagi na brutalne i mroczne sceny oraz poruszanie trudnych kwestii takich jak rasizm, z drugiej natomiast cała historia została opowiedziana nazbyt liniowo i infantylnie by w pełni zadowolić starszych. Scenariuszowo film stoi w przysłowiowym "rozkroku", według mnie. Od strony technicznej natomiast jest dopracowany w każdym calu. Jeszcze nigdy nie widziałem animacji tak pięknej wizualnie.