Legion samobójców

Suicide Squad
2016
6,1 240 tys. ocen
6,1 10 1 240439
4,1 64 krytyków
Legion samobójców
powrót do forum filmu Legion samobójców

Harley i Joker

ocenił(a) film na 3

Mam pytanie czy Joker kochał Harley? Czy może tylko ja wykorzystywał. Harley na prawdę na nim zależało ale czy z wzajemnością? To pytanie strasznie mnie nurtuje

użytkownik usunięty
Natka1186

W filmie ich relacja jest trochę dziwnie przedstawiona, w filmie wyraźnie widać, że Jokerowi bardzo zależy na Harley, troszczy się o nią itp. Natomiast w komiksach i animacjach ich relacja jest inaczej przedstawiona Joker w animacjach przede wszystkim mysli o samym sobie, nie zależy mu na Harley, jej los jest mu obojętny, wykorzystuje ją a kiedy Harley mu się znudzi wyrzuca ją i bije. Harley to troche taka ofiara przemocy domowej. Wydaje mi się, że Joker po prostu traktuje Harley jako swoja własność, ona mu pomaga, on ją wykorzystuje, nie sądze, żeby on ją kochał, on po prostu ją lubił, przepadał za nią, ale kiedy go zdenerwowała potrafił ją pobić. Ich relacja jest trudna do zrozumienia, Harley jest od niego zależna, nie może bez niego żyć, natomiast on tak naprawde jej nie kocha, tylko potrzebuje do swoich celów, trochę jestem zdziwiona, że w filmie ich relacje przedstawiono inaczej niż w komiksach, bo to trochę kłóci się z postaciami.