PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=725816}

Legion samobójców

Suicide Squad
2016
6,1 240 tys. ocen
6,1 10 1 240028
4,1 84 krytyków
Legion samobójców
powrót do forum filmu Legion samobójców

Nie podoba mi się. Jest przerysowany. Przegięli z tymi tatuażami. Wygląda jak krzyżówka Jokera z Lil Waynem. Widać w ogóle ewidentnie, że twórcy zainspirowali się grami komputerowymi kiedy tworzyli stylizacje dla Jokera i Harley. Zauważyłam też w trailerze, że Jared brzmi bardzo podobnie jak Heath Ledger. Jeśli będzie starał się go kopiować to wyjdzie klapa. Mimo wszystko nie podoba mi się wizualnie. Ze zdjęć z planu wynika, że będzie często chodził z klatą z na wierzchu. Wolę tego klasycznego Jokera i tutaj uważam, że stylizacja z Mrocznego rycerza była najlepsza. Świetny strój, ze smakiem, rozwiane włosy, demoniczny makijaż. Co do Harley. Też jakaś taka cukierkowa. Wygląda jak zbuntowana lalka Barbie po odwyku.

IKnowWhatYouAre

Ciekawe czy będzie Harley Quinn w wersji Barbie

LordVader345

Już jest ;) http://gofigureactionfigures.com/media/barbieasharleyquinn.jpg

IKnowWhatYouAre

Kupuję chociaż jestem dorosly i mężczyzną. WW też kupi3

ocenił(a) film na 2
IKnowWhatYouAre

W jakiej grze komputerowej Joker miał tatuaże? W jakiej grze komputerowej Harley miała takie kolory włosów i ponownie tatuaże? Leto kilka razy podkreślał, że jak ktoś myśli, że on będzie próbował kopiować Heatha to się grubo myli... Joker musi mieć taki lekko wysoki głos , żeby być trochę śmieszniejszym i psychicznym. Harley jest złamana nerwowo, więc w czym problem? Moim zdaniem jeśli chodzi o charaktery to aktorzy zrobili i tak wszystkie po swojemu, co jest fajną odmianą. Trochę komiksu i trochę własnej wyobraźni. Klasyczny Joker, jeśli chodzi o Leto to odjąć mu tylko tatuaże i gotowe, nie ma się czego czepiać...

bloodsweetie

Źle to ujęłam. Harely jest jak wyjęta z gier praktycznie. Nie Joker.

http://static.giantbomb.com/uploads/original/4/49579/1492768-4948443132_c3549d5a ac_b.jpg

ocenił(a) film na 2
IKnowWhatYouAre

Moim zdaniem, Margot Robbie jako Harley musiała być nieco seksowna, a komiksowa Harley nosiła jednoczęściowy kostium zakrywający całe ciało z kołnierzem i czapką klauna. Miała twarz pomalowaną na biało i opaskę na oczach...wybacz, mając do wyboru wersję 'badass' z bejsbolem, rozmazanym przez ciągłe łkanie makijażem i sexy wyglądem, a panną w czarno - czerwonym kombinezonie, wyraźnie stosowaną na klauna, wybieram wersję nr 1. Szanuję twoje zdanie i nawet je rozumiem, lecz moim zdaniem Harley wygląda po prostu realistycznie. Dobrze, że Bracia Warner nie robią wszystkiego pod komiks, bo szczerze, w niektórych przypadkach wyglądałoby to okropnie.

IKnowWhatYouAre

Joker zupełnie tego z gier nie przypomina.

Wygląda on raczej jak z komiksu Batman RIP z inspiracją z Dark Knight Returns a brak brwi jak u Jokera od Bruce'a Timma.

Co jedynie nowego(choć miał w jednym komiksie) to tatuaże i metalowe zęby które jednak nie są grillem,Batman przez wiele lat obijał mu mordę więc pare zębów stracił.....

Ledger Jokera wyglądem zupełnie Jokera klasycznego nie przypomina,Joker jest właśnie elegancki nie brudny z tłustymi długimi włosami.
Tutaj właśnie jego styl bycia będzie podobny do tego z Dark Knight Returns.
Jaredowi bliżej do Jokera z komiksów niż Ledgerowi.Na planie też widziałem Leto miał świetną teatralną gestykulację niczym Joker.A głos mi bardziej przypomina cóż samego Jareda Leto.

A Harley jest wyraźnie inspirowana wyglądem z komiksów New 52 w których to dołączyła do Suicide Squad więc logiczne że tak wygląda w filmie o tytule Suicide Squad....

Adorianu

U Ledgera była tylko taka różnica, że miał klasyczny strój a niechlujna fryzurę i makijaż. Poza tym to jako villain lepiej się prezentuje jako mroczny zabójca niż w teatralnym wydaniu. Mam nadzieję, że nowy Joker będzie naprawdę niebezpieczny.

IKnowWhatYouAre

No długie włosy,makijaż a nie blada skóra i blizna na twarzy to coś na co ludzie od razu narzekali,tak jak teraz w przypadku Leto.Taka sama sytuacja,niektórzy widać się nie nauczyli.Krytykowali i wyzywali Ledgera przed filmem by potem się przekonać jak dał radę.

Joker Leto będzie miał pewnie pare kostiumów w tym biały jak z Dark Knight Returns i kto wie może fioletowy.Teatralność proszę ciebie to ważna cecha Jokera tak samo jak humor,więc widać nie wiesz o czym gadasz.Obejrzałeś film Nolana i myślisz że się znasz na postaci lol.
Po jego wyglądzie i tego co widziałem na planie widać że będzie to właśnie komiksowy Joker,do tatuaży nic nie mam,choć tylko ten na czole mi przeszkadza,ale czekam na film,może jakieś wyjaśnienia będa tych tatuaży.

A tutaj Joker z komiksu Batman RIP gdzie też biegał chwilę bez koszulki,do niego Leto jest podobny:

http://spaghettired.co.uk/wp-content/uploads/2015/02/JokerwithDualKnives.jpg

A i o mrok się nie bój,widzimy w trailerze SS że Joker będzie torturował Harley.

Adorianu

A i w trailerze BvS widzimy kostium Robina z napisami Jokera,co sugeruję że Joker jak w komiksach go zabił,a zrobił to w brutalny sposób.Więc pewnie dostaniemy najbardziej sadystycznego Jokera jaki był w filmach.

Więc może zamiast marudzić na Leto lepiej poczekać na film,bo tak samo było z Ledgerem,wielka nagonka by potem zobaczyć jaki zajebisty był w swojej roli.

ocenił(a) film na 8
IKnowWhatYouAre

Ale musi być komiksowo i groteskowo, tak jak było w pierwszych Batmanach. Nie lubię realizmu zbytniego

Himiteshu

Dlaczego? Jeśli jest mało realistycznie to film zaczyna przypominać bajkę i wygląda mniej ,,poważnie''.

ocenił(a) film na 8
IKnowWhatYouAre

Yyyyy a dlaczego mialby nie przypominac bajki skoro to jest na podstawi komiksu i wszystko moze w tym byc?

Himiteshu

Bo to wygląda tandetnie i kiczowato.

ocenił(a) film na 8
IKnowWhatYouAre

Nie, nie wygląda. Obrażasz teraz wszystkich fanów komiksów