Nie podoba mi się. Jest przerysowany. Przegięli z tymi tatuażami. Wygląda jak krzyżówka Jokera z Lil Waynem. Widać w ogóle ewidentnie, że twórcy zainspirowali się grami komputerowymi kiedy tworzyli stylizacje dla Jokera i Harley. Zauważyłam też w trailerze, że Jared brzmi bardzo podobnie jak Heath Ledger. Jeśli będzie starał się go kopiować to wyjdzie klapa. Mimo wszystko nie podoba mi się wizualnie. Ze zdjęć z planu wynika, że będzie często chodził z klatą z na wierzchu. Wolę tego klasycznego Jokera i tutaj uważam, że stylizacja z Mrocznego rycerza była najlepsza. Świetny strój, ze smakiem, rozwiane włosy, demoniczny makijaż. Co do Harley. Też jakaś taka cukierkowa. Wygląda jak zbuntowana lalka Barbie po odwyku.
W jakiej grze komputerowej Joker miał tatuaże? W jakiej grze komputerowej Harley miała takie kolory włosów i ponownie tatuaże? Leto kilka razy podkreślał, że jak ktoś myśli, że on będzie próbował kopiować Heatha to się grubo myli... Joker musi mieć taki lekko wysoki głos , żeby być trochę śmieszniejszym i psychicznym. Harley jest złamana nerwowo, więc w czym problem? Moim zdaniem jeśli chodzi o charaktery to aktorzy zrobili i tak wszystkie po swojemu, co jest fajną odmianą. Trochę komiksu i trochę własnej wyobraźni. Klasyczny Joker, jeśli chodzi o Leto to odjąć mu tylko tatuaże i gotowe, nie ma się czego czepiać...
Źle to ujęłam. Harely jest jak wyjęta z gier praktycznie. Nie Joker.
http://static.giantbomb.com/uploads/original/4/49579/1492768-4948443132_c3549d5a ac_b.jpg
Moim zdaniem, Margot Robbie jako Harley musiała być nieco seksowna, a komiksowa Harley nosiła jednoczęściowy kostium zakrywający całe ciało z kołnierzem i czapką klauna. Miała twarz pomalowaną na biało i opaskę na oczach...wybacz, mając do wyboru wersję 'badass' z bejsbolem, rozmazanym przez ciągłe łkanie makijażem i sexy wyglądem, a panną w czarno - czerwonym kombinezonie, wyraźnie stosowaną na klauna, wybieram wersję nr 1. Szanuję twoje zdanie i nawet je rozumiem, lecz moim zdaniem Harley wygląda po prostu realistycznie. Dobrze, że Bracia Warner nie robią wszystkiego pod komiks, bo szczerze, w niektórych przypadkach wyglądałoby to okropnie.
Joker zupełnie tego z gier nie przypomina.
Wygląda on raczej jak z komiksu Batman RIP z inspiracją z Dark Knight Returns a brak brwi jak u Jokera od Bruce'a Timma.
Co jedynie nowego(choć miał w jednym komiksie) to tatuaże i metalowe zęby które jednak nie są grillem,Batman przez wiele lat obijał mu mordę więc pare zębów stracił.....
Ledger Jokera wyglądem zupełnie Jokera klasycznego nie przypomina,Joker jest właśnie elegancki nie brudny z tłustymi długimi włosami.
Tutaj właśnie jego styl bycia będzie podobny do tego z Dark Knight Returns.
Jaredowi bliżej do Jokera z komiksów niż Ledgerowi.Na planie też widziałem Leto miał świetną teatralną gestykulację niczym Joker.A głos mi bardziej przypomina cóż samego Jareda Leto.
A Harley jest wyraźnie inspirowana wyglądem z komiksów New 52 w których to dołączyła do Suicide Squad więc logiczne że tak wygląda w filmie o tytule Suicide Squad....
U Ledgera była tylko taka różnica, że miał klasyczny strój a niechlujna fryzurę i makijaż. Poza tym to jako villain lepiej się prezentuje jako mroczny zabójca niż w teatralnym wydaniu. Mam nadzieję, że nowy Joker będzie naprawdę niebezpieczny.
No długie włosy,makijaż a nie blada skóra i blizna na twarzy to coś na co ludzie od razu narzekali,tak jak teraz w przypadku Leto.Taka sama sytuacja,niektórzy widać się nie nauczyli.Krytykowali i wyzywali Ledgera przed filmem by potem się przekonać jak dał radę.
Joker Leto będzie miał pewnie pare kostiumów w tym biały jak z Dark Knight Returns i kto wie może fioletowy.Teatralność proszę ciebie to ważna cecha Jokera tak samo jak humor,więc widać nie wiesz o czym gadasz.Obejrzałeś film Nolana i myślisz że się znasz na postaci lol.
Po jego wyglądzie i tego co widziałem na planie widać że będzie to właśnie komiksowy Joker,do tatuaży nic nie mam,choć tylko ten na czole mi przeszkadza,ale czekam na film,może jakieś wyjaśnienia będa tych tatuaży.
A tutaj Joker z komiksu Batman RIP gdzie też biegał chwilę bez koszulki,do niego Leto jest podobny:
http://spaghettired.co.uk/wp-content/uploads/2015/02/JokerwithDualKnives.jpg
A i o mrok się nie bój,widzimy w trailerze SS że Joker będzie torturował Harley.
A i w trailerze BvS widzimy kostium Robina z napisami Jokera,co sugeruję że Joker jak w komiksach go zabił,a zrobił to w brutalny sposób.Więc pewnie dostaniemy najbardziej sadystycznego Jokera jaki był w filmach.
Więc może zamiast marudzić na Leto lepiej poczekać na film,bo tak samo było z Ledgerem,wielka nagonka by potem zobaczyć jaki zajebisty był w swojej roli.
Ale musi być komiksowo i groteskowo, tak jak było w pierwszych Batmanach. Nie lubię realizmu zbytniego
Dlaczego? Jeśli jest mało realistycznie to film zaczyna przypominać bajkę i wygląda mniej ,,poważnie''.
Yyyyy a dlaczego mialby nie przypominac bajki skoro to jest na podstawi komiksu i wszystko moze w tym byc?