Legion samobójców

Suicide Squad
2016
6,1 240 tys. ocen
6,1 10 1 240440
4,1 64 krytyków
Legion samobójców
powrót do forum filmu Legion samobójców

Legion samobojcow

użytkownik usunięty

Ostatnio napisałem długą wypowiedź, ale niestety nie wczytala się. Więc nie będę się rozpisywał. Film strasznie mnie zawiódł, ale aktorsko wcale nie jest źle. Zwłaszcza Harley, El Diablo, Deadshot, Boomerang i Amanda Waller. Reszta nieźle, ale gorzej.

Natomiast rozczarował mnie Joker. Strasznie, jego postać kolosalne różni się od komiksu. I Killer Croc. To troche byl taki Killer Frog.

Muzyka świetna. Daje 6/10

Nie wczytała się, bo jak piszesz to w końcu się nie wczytuje. Dlatego trza kopiować.

ocenił(a) film na 4

Tutaj problemem nie jest wizerunek Jokera, tylko jego relacja z Harley Quinn, która jest wręcz parodią tej komiksowej.
A co chcesz od Killer Croca? Jemu i Boomerangowi w sumie najmniej można zarzucić, bo jest o nich najmniej powiedziane, po prostu statyści, tak jak Katana i El Diablo, o Slipknocie nie wspominam, bo wsadzili go tylko po to, aby go od razu odpalić i pokazać reszcie, że nieposłuszeństwo oznacza śmierć. W ogóle atmosfera w całej drużynie "złoczyńców" jest wypełniona miłością, tęsknotą i przyjaźnią. Aż się od tego rzygać chce.

użytkownik usunięty
Mausner

Chodzi mi o jego charakteryzację. Charakteryzatorzy się nie popisali w tym filmie.

ocenił(a) film na 4

Charakteryzacja ma swoją genezę. Pan Ayer doszył się do wizji pana Snydera i twierdzi, ze Joker tak wygląda, bo po tym, jak zabił Robina, Batman wybił mu wszystkie zęby i umieścił w Arkham. Tam Joker wstawił sobie metalowe zęby i wytatuował swoje ciało, co miało być niby sygnałem dla Batmana.

użytkownik usunięty
Mausner

Ale tak, zgadzam się. W komiksach Joker traktował Harley jak odpad.