Legion samobójców

Suicide Squad
2016
6,1 240 tys. ocen
6,1 10 1 240440
4,1 64 krytyków
Legion samobójców
powrót do forum filmu Legion samobójców

Linia czasowa

ocenił(a) film na 7

Witam,
Na wstępie zaznaczę, że nie znam komiksów SS, ale samo uniwersum DC bardzo lubię i znam bardziej z serii animowanych i filmów niż z komiksów jednak cos mi nie pasuje w ramach czasowych. I dotyczy to SS jak i BvS i w sumie trochę sie ze sobą wiąże.
Zaczynając od BvS, zawsze myślałem, że Lex Luthor jest w podobnym wieku co Batman i Supermen. Jednak w BvS mamy doświadczonego życiem i starszego Batmana i Lexa przedstawionego jak jakiegoś szczyla co ledwo wyfrunął spod ogona mamusi. Może źle to odebrałem ale tak to dla mnie wyglądało.
W SS mamy Jokera, który razem z Batmanem też sporo przeszli. Śmierć Robina itp. a w jednej ze scen widzimy Flasha, który jak wiemy jeszcze nie jest w JL a a który w Trailerach do JL wygląda jak jakiś nastolatek. Czy Flash był aż o tyle młodszy od reszty? czy był zwerbowany do JL jako dzieciak?
No i czemu Superman nie żyje? Czy nie był on jednym z założycieli JL? Ledwo go poznaliśmy, pokonał raptem dwa zagrożenia dla ziemi i pach? Koniec?
Ktoś ogarnięty z tematem potrafi mi to wytłumaczyć?

kempachi86

Superman żyję i w Lidzie Sprawiedliwych będzie na 100 % (ostatnia scena w BVS)

ocenił(a) film na 8
kempachi86

To jest nowe filmowe uniwersum DC, nie musi się to pokrywać z komiksami, Mrocznymi Rycerzami itd.

ocenił(a) film na 9
kempachi86

Z tego co gdzieś czytałem oni chcieli spróbować czegoś nowego z postacią Lexa bo podobno jako łysy twardziel nie sprawdzał się w filmach.

Nie mam pojęcia o uniwersum DC ale Flash podobno może cofać się w czasie więc może ucieka przed starzeniem się? xD