Legion samobójców

Suicide Squad
2016
6,1 240 tys. ocen
6,1 10 1 240439
4,1 64 krytyków
Legion samobójców
powrót do forum filmu Legion samobójców

Uważam, że film dobrze oddał komiks, postacie zdecydowanie na plus nawet Will Smith za którym nie przepadam mi nie przeszkadzał.

Jeśli ktoś szuka wysokiej sztuki to niech sobie idzie na inny film.

Owszem zawsze mozna się czgoś czepić i coś poprawić, a no bo fabuła oklepana, a bo to tamto. Sorry jedyne czego ja się czepiem po obejżeniu filmu 3 razy to przycinki w nieodpowiednych miejscach, tzn mam wrażenie że niektóre sceny zostaly okrojone,tzn na pewno zostały.

Czekam więc na jakąś wersję uncut. A jutro znów pójdę na to do kina.

Może mam zły gust, ale jestem stara czytam komiksy, universum myślę znam lepiej niż większosć osób oglądających ten film i mnie sie podobało, z każdym kolejnym oglądnięciem bardziej.

kamarza

Mam 3 pytania kamarza jest scena po napisach ?? były jakieś nawiązania to innych postaci z DC ???i czy zakończenie daje nam pewność że będzie kolejna cześć ??

użytkownik usunięty
wort801

1.Tak
2.Tak
3.Tak

Dzięki :)

ocenił(a) film na 7
wort801

Była rozmowa dotycząca śmierci Supermana w walce z Doomsdayem. Dwa/trzy razy pojawia się w filmie Batman, raz pojawia się Flash.

ocenił(a) film na 6
wort801

Nie wychodzie od razu jedna scena jest w mniej więcej w środku napisów nawiązuje do przyszłych produkcji :).

Co do zakończenia to owa scena w trakcie napisów nawiązuje do innego filmu DC tego o dobrych, ale samo zakończenie przed napisami daje nadzieję zarówno na film samodzielny o jednej z bohaterek jak i na kolejny film z Suicide Squad.

kamarza

Film zarobi pewnie na tyle, że spokojnie zrobią kontynuację :)

ocenił(a) film na 6
kamilxxx09

Teoretycznie kontynuacja została zapowiedziana przed premierą filmu, tyle, że potem film zaczął zbierać bardzo złe recenzje. Ja mam problem z montażem bo naprawde wyglada jakby reżyser nakręcił wiecej a niestety niektóre sceny musial potem skracac żeby zmieściło się w 2 godzinach. To raczej wina studia.

Mam cicha nadzieję na wersję rozszerzoną na dvd no a na drugą część zdecydowanie/