Legion samobójców

Suicide Squad
2016
6,1 240 tys. ocen
6,1 10 1 240439
4,1 64 krytyków
Legion samobójców
powrót do forum filmu Legion samobójców

Długo czekałam na ten film, spodziewałam się świetnego, komiksowego filmu i w sumie to się nie zawiodłam. Film mi się podobał. Nie ma co za dużo słuchać krytyków, każdy ma swój gust. Ile ludzi tyle opinii. Film jest czasami chaotyczny, ale jako całość dobrze się ogląda. Ogółem podsumowując :
FABUŁA: banalna, nie ma co się tu dużo nad czymś zastanawiać to po prostu lekki, komiksowy, rozrywkowy film.
POSTACIE: Każdy z aktorów zagrał świetnie i dobrze oddał charakter postaci. Głównymi bohaterami można powiedzieć jest Harley Quinn i Deadshot, pozostali są trochę w ich cieniu. Margot jako Harley bardzo dobrze oddała charakter postaci, próbowała też modulować trochę głos co wychodziło jej bardzo dobrze. Will Smith jako Deadshot także świetnie zagrał. Jared Leto jako Joker- trochę go było mało w tym filmie, ale i tak Jared zdąrzył pokazać swoje aktorskie możliwosci, widać było w jego oczach obłed aż czasami przerażał
KLIMAT: bardzo specyficzny, ciekawy, komiksowy klimat

użytkownik usunięty

Chciałam też dodać, że w filmie muzyka jest rewelacyjna, bardzo pasuje do klimatu filmu. Efekty specjalne także na plus. Warto też dodać odnośnie postaci, że postacie są bardzo charakterystycznę. Wielkim zaskoczenie był dla mnie Jai Courtney jako Kapitan Boomerang- po prostu rewelacja, świetnie zagrał, udowodnił, że nie jest aktorskim drewnem, Jay Hernandez jako El Diablo tez zagrał bardzo dobrze.Jedynie jeszcze jestem zszokowana tym, że !UWAGA SPOILER ! twórcy powycinali niektóre sceny sceny z Jokerem, które były w zwiastunach, a nie ma ich w filmie np. to ze spalona twarzą czy coś takiego jak mówi Bye, Bye. Sam aktor przyznam, ze jest tym trochę rozczarowany, twórcy wobec jego zachowali się nie fair, ale myśle, że Jared ma dużo jeszcze do pokazania odnośnie tej postaci w kolejnych filmach, jak powstaną.
Film uważam za dobry i ciekawy, ze specyficznym i ciekawym klimatem, bardzo fajnym niewymuszonym, lekkim humorem i świetnymi charakterystycznymi postaciami.