Właśnie wróciłem z seansu z dubbingiem. Film oceniam a dobry plus. Synowi 11lat się podobało ja tez nie mogę narzekać. Sporo efektów. Fajnie zagrane postacie nawet Joker mi się podpal. Dodałbym jednak dłuższe wytłumaczenie postaci a nie tylko krótkie wzmianki oraz jakiekolwiek wytłumaczenie, dlaczego powołano ich.... Przecież ikt nie powiedziano gdzie jest Batman, flash i super bohaterowie. Will zagrał dobrze aczkolwiek nie wiem, o co chodzi z tym Hollywood ze zmieniają kolor skory bohaterów: Nick Fury, Kingpin, Johnny Storm, Jimmy Olsen a teraz Deadshot
Generalnie ja do poprawności za dużo nie mam, chyba że kolor skóry / pochodzenie to aut tej postaci. Np. kapitan Ameryka to amerykanin,Superman to główny superbohater Ameryki itd.
Nick Fury ? w komiksach Ultimate też był czarny Nick Fury
Kingpin ? chodzi ci o tego nieszczęsnego Daredevila (film) z Benem Affleckiem którego nikt już nie pamięta ?
Johnny Storm ? to akurat najmniejszy problem nowej Fantastycznej Czwórki
Jimmy Olsen ? ostatnio było BvS gdzie mieliśmy białego Jimmy'ego Olsena
Czary Jimmy Olsen jest w serialu Supergirl ! co do Fantastycznej Czwórki rzeczywiście Johnny Storm to najmniejszy problem :) Co do Nick Fury masz racje, tylko Ultimate Nick Fury jest właściwie nową postacią :) Ja wychowałem się na białym Nicku Fury :) Zeby nie było nie jestem rasista po prostu wkurza zmienianie aż tak postaci ... to tak jakby Wesley Sipes zagrał Wiedzmia bo świetnie zagrał lada :)