Legion samobójców

Suicide Squad
2016
6,1 240 tys. ocen
6,1 10 1 240439
4,1 64 krytyków
Legion samobójców
powrót do forum filmu Legion samobójców

Witam wszystkich. To nowe forum będzie poświęcone filmom które pojawiły się na srebrnych ekranach od 1 czerwca do końca wakacji, czyli 31 sierpnia. Zaczynam to forum 30 sierpnia bo ostatni piątek był 26 sierpnia więc więcej filmów nie wejdzie do końca wakacji.
Na nowym forum będzie kilkanaście kategorii filmowych. Seriali nie będzie ale jeszcze postaram się o tym zrobić konkurs. W każdej kategorii każdy będzie mógł oddać swój głos niezależnie od jego poglądów czy ulubionych filmów. Jedynym warunkiem jest obejrzenie chociaż kilku filmów w te wakacje ;)

ocenił(a) film na 4
Optimus_999

Kategorie będą dotyczyć różnych tematów. Na razie nie będę wszystkiego zdradzał, aż do 1 września ale mogę powiedzieć, że nowy konkurs będzie bardziej podobny do Saturnów czy MTV niż do Oscarów.
Chodzi mi o to że nie będzie tylko jednej kategorii z typu "Najlepszy Film" ale będzie ich kilka. Zatem mogę powiedzieć, że kategorii z tego typu będzie aż pięć. Oto one:
* Najlepszy film Sci-Fi / Fantasy
* Najlepszy horror
* Najlepsza komedia
* Najlepszy film animowany
* Najlepszy film akcji / przygodowy / sensacyjny

Nie zabraknie także "zwyczajnych" kategorii które prawie zawsze się pojawiają. Można się zatem spodziewać takich kategorii jak: "Najlepszy scenariusz", "Najlepsza muzyka" czy "Najlepsze efekty specjalne'

Kilka kategorii będzie także poświęconych odtwórcom swoich roli. Nie będzie jednak tych nominacji za dużo lecz takie kategorie jak "Najlepszy aktor" czy "Najlepsza aktorka" na pewno się pojawią.

Nową rzeczą będzie także to że pojawi się wśród takiej kategorii jak "Najlepszy Film" także jej przeciwieństwo czyli "Najgorszy Film". Będzie tylko jedna taka kategoria ponieważ to nie są Złote Maliny ;)

Resztę informacji podam za pewien czas. Pojawią się także zasady głosowania, a 1 września wszystkie nominacje. Zapraszam zatem do obserwowania tego forum i wzięcia udziału w konkursie a jeśli Wam się on spodoba to o podesłanie znajomym linku tej strony. Tutaj na wszelki wypadek go podam dla zainteresowanych:

http://www.filmweb.pl/film/Legion+samob%C3%B3jc%C3%B3w-2016-725816/discussion/SU MER+PALMS+AWARD+2016,2812186

Życzę udanego dnia i pięknej końcówki tego sierpnia oraz bogatego repertuaru filmowego. Do usłyszenia ;)

ocenił(a) film na 4
Optimus_999

Witam ponownie. Udało mi się jednak znaleźć trochę wolnego czasu więc postanowiłem że w tym czasie przybliżę Wam ZASADY głosowania w konkursie SUMMER PALMS AWARD. Zanim to jednak zrobię, chciałbym Wam trochę przybliżyć dlaczego ten nowy konkurs ma właśnie taką nazwę... a więc...

SUMMER PALMS AWARD - jest to mój wymyślny nowy konkurs który mam nadzieję spodoba się większości. Stworzyłem go ponieważ moim zdaniem często właśnie w wakacje wychodzą świetne filmy a później mają problemy ze zdobyciem statuetek.
W wakacje są tylko rozdawane jeszcze TEEN CHOICE, ale ja nie uważam tego konkursu za zbyt sensownego. Za dużo tu kategorii a i tak później wygrywają z reguły dziecinne ale wcale nie takie dobre filmy.

SUMMER PALMS czyli dosłownie mówiąc "letnie palmy" to nagrody dla filmów które weszły do kin pomiędzy 1 czerwcem a 31 sierpniem. Od 1 WRZEŚNIA czekam na Wasze głosy. Głosowanie potrwa do 20 PAŹDZIERNIKA a wtedy nastąpi ETAP II...

O tym jednak napiszę jutro w ramach ZASAD GŁOSOWANIA. Teraz jestem już trochę zmęczony a chcę trochę popracować a później coś dobrego obejrzeć w TV a więc będę się streszczał.

Jutro ZASADY GŁOSOWANIA, a pojutrze (kurde!) już można głosować. Jutro podam także nominacje i do dzieła! ;)
(Jeśli jutro nie napiszę nominacji, bo będę np zajęty to obiecuję że napiszę je 1 września. Mam nadzieję jednak że do niczego takiego nie dojdzie ;))

W takim razie do usłyszenia i zapraszam do głosowania i zachęcania znajomych do wzięcia udziału w konkursie
Serdecznie pozdrawiam,
Optimus_999

ocenił(a) film na 4
Optimus_999

Witam. Dzisiaj ostatni dzień wakacji, a więc ostatnia szansa żeby zrobić coś czego nie udało nam się jeszcze zrobić w ciągu tych "długich" wakacji. Ja osobiście trochę się cieszę że będę mógł wrócić do roboty którą lubię, ale jestem pewien że wielu z Was nie jest aż tak szczęśliwych z tego powrotu co oczywiście rozumiem.

Wracając do tematu. Jutro oficjalnie rozpocznie się mój nowy konkurs "SUMMER PALMS AWARD" który potrwa aż do listopada i co nowe będzie miał aż dwa etapy.
Ale na początku lepiej przypomnę zasady głosowania żeby później nie było niepotrzebnego zamieszania względem takiej... błachostki ;). A więc wezmę się zatem do roboty:

ZASADY GŁOSOWANIA w konkursie "SUMMER PALMS AWARD":

1. Po pierwsze, przypomnę jak należy oddawać swoje głosy. Proszę o wypisanie w swoich odpowiedziach nazwy filmu, na który chcecie oddać swój głos, imię i nazwisko aktora któremu chcecie oddać swój głos. Tak będzie mi najłatwiej przyznać Wasze głosy. Nie przyjmuję natomiast takiego sposobu głosowanie jak wpisywanie w odpowiedzi czegoś takiego:
"pierwsza gwiazdka"
"pierwszy kandydat"

Nie przyznaję także pisania skrótami filmów jak na przykład:
"SS"
"ST III"

Proszę o wpisywanie pełnych nazw i nazwisk swoich kandydatów, bo tak jak już mówiłem - nie chcę żeby były niepotrzebne komplikacje ;)
Oczywiście w niektórych przypadkach jak BFG można wpisywać skróty ale musi być to potwierdzona nazwa

2. Kandydaci na których głosujemy to filmy które weszły do kin w okresie 1 czerwca - 31 sierpnia. Proszę jednak żeby nie kandydować filmów które w kinach AMERYKAŃSKICH weszły w tym okresie. Chodzi mi o premiery filmów które weszły w tym czasie w POLSCE. Rozumiem że niektórzy z Was mieszkają za granicą, ale żeby dowiedzieć się które filmy wtedy wyszły w Polsce należy jedynie kliknąć sobie stronę "Premiery i zapowiedzi" na Filmwebie i wszystko będzie wtedy jasne ;)

3. W tym konkursie sam wyznaczyłem nominacje co nie znaczy że nie można składać własnych. Można oczywiście wpisywać innych kandydatów ale proszę to skonsultować ze mną, żeby nie było później żadnych problemów. Wolę jednak żeby głosować na podanych przeze mnie kandydatów ;)

W tym punkcie chciałem tylko uzupełnić, że swoje kandydatury też można składać, ale proszę żeby nie robić tego we wszystkich punktach, bo będę miał mętlik w głowie ;)

4. Głosowanie potrwa do 20 Października ale jeśli ktoś z powodu jakiejś wyjątkowej sytuacji nie będzie mógł napisać w tym czasie, to oczywiście można zagłosować w innym terminie. Wystarczy do mnie napisać na profil w wiadomości albo napisać na forum informację kiedy będzie można oddać swój głos. Proszę pisać bo im więcej osób weźmie udział w konkursie, tym lepiej ;). W razie czego, chętnie pomogę :)

5. Proszę również, żeby nie stawiać czegoś takiego podczas oddawania swoich głosów:
0,5 - Legion Samobójców
0,5 - Star Trek

Wiem że istnieje tutaj opcja "TRUDNA DECYZJA" o czym napiszę w następnym punkcie ale proszę żeby lepiej napisać w ten sposób: Legion Samobójców / Star Trek. W ten sposób będę wiedział że mam przyznać po pół punkcie dla każdego z tych kandydatów.
Nie znaczy to jednak że można rozkładać swój głos na trzy, cztery czy więcej części bo to by była już lekka przesada. Chodzi mi o to by nie pisać coś takiego:
Legion Samobójców / Star Trek / BFG

Swój głos najwięcej można podzielić na dwie połówki głosów. Większą ilość podzieleń nie będę już mógł zaakceptować Mam nadzieję że rozumiecie o co mi chodzi ;)

6. W tym punkcie omówię nową opcję, takie koło ratunkowe czyli "TRUDNA DECYZJA"
Ta nowa opcja polega na tym że swój oddany głos można podzielić na dwa pół-głosy. W ten sposób będziecie mogli wyróżnić dwóch swoich kandydatów a nie tylko jednego. Z drugiej strony Wasz kandydat dostanie tylko pół głosu a nie cały jeden.

W Pierwszym Etapie będzie możliwa ta opcja. Jeśli jednak ktoś zagłosuje wśród kandydatów na dwóch, a jeden z nich nie wejdzie do drugiego etapu to głos zostanie zapisany automatycznie na koncie tego pierwszego.

Istnieje inna opcja. Jeśli obaj Wasi kandydaci wejdą do drugiego etapu to nie będzie trzeba głosować po raz drugi. Wtedy zostanie dla każdego z kandydatów po pół-głosu

Jeśli jednak obaj Wasi kandydaci nie wejdą do Drugiego Etapu to głosować będzie trzeba po raz drugi.

W DRUGIM ETAPIE również istnieje opcja "TRUDNEJ DECYZJI" dla tych którzy będą musieli głosować po raz drugi. Proszę jednak zbyt często nie korzystać z tej opcji bo to tylko skomplikuje sytuację.

Wiem że ta opcja będzie budziła kontrowersje i będzie początkowo źle zrozumiana ale liczę że z czasem wszyscy zrozumieją o co w tym chodzi i ta nowa metoda przypadnie wszystkim do gustu ;)

To koniec ZASAD GŁOSOWANIA. Teraz tylko opiszę ETAPY GŁOSOWANIA i wtedy pojawią się już pierwsze nominacje!!! A głosowanie zacznie się już jutro więc zapraszam do oddawania głosów na swoich kandydatów

ocenił(a) film na 4
Optimus_999

ETAPY GŁOSOWANIA:

I ETAP - GŁOSOWANIE OGÓLNE
Ten dłuższy etap potrwa od 1 września do 20 października. W tym czasie będzie można oddawać swoje głosy na kandydatów którzy zostaną przeze mnie nominowani. Będzie aż 7 tygodni czasu na oddanie głosu więc mam nadzieję, że wszyscy zdążą w tym okresie napisać swoje kandydatury. W dniu 20 PAŹDZIERNIKA głosowanie zostanie automatycznie wstrzymane, więc proszę się spieszyć.

II ETAP - DECYDUJĄCE STARCIE
Ten etap będzie o wiele krótszy, gdyż potrwa zaledwie 2 tygodnie. W tym czasie Ci którzy zostaną zgłoszeni do poprawki będą mieli czas na wytypowanie swoich nowych kandydatów. W grze w każdej kategorii zostanie już tylko po 3 kandydatury. Ten kto wyszedł na prowadzenie po pierwszej serii wcale nie musi teraz być faworytem.
Muszę jednak poinformować że Ci którzy nie zdążą w czasie tych 2 tygodni napisać poprawki nie będą mieli szansę na poprawienie się.
Ci którzy oddali głos na zupełnie innego kandydata również będą mieli szansę na poprawkę.
Ci zaś których kandydaci dostali się do następnego etapu nie będą musieli ponownie oddawać swoich głosów. To tylko utrudni sytuację ale liczę że wszyscy zrozumieją tą metodę. Będę na bieżąco wyjaśniał ten drugi etap. W ramach problemów, proszę do mnie pisać.

A teraz czas na wytypowanie pierwszych kandydatów...

ocenił(a) film na 4
Optimus_999

W ten sposób otwieram mój nowy konkurs filmowy - SUMMER PALMS AWARD.
Informuję jeszcze raz że pierwszy etap zacznie się od jutra (1 września) aż do 20 października

A teraz Nominacje. Oto kandydaci w następujących kategoriach:

1. NAJLEPSZY FILM SCI-FI / FANTASY:

* WARCRAFT - POCZĄTEK

* STAR TREK: W NIEZNANE

* LEGION SAMOBÓJCÓW (to niby film akcja, ale ma wiele wspólnego z Sci-Fi)

* BFG: BARDZO FAJNY GIGANT

* MÓJ PRZYJACIEL SMOK

2. NAJLEPSZA KOMEDIA:

* BOSKA FLORENCE

* ŚMIETANKA TOWARZYSKA

* AGENT I PÓŁ

* REKINY WOJNY

* ZŁE MAMUŚKI

* FACET NA MIARĘ

3. NAJLEPSZY HORROR:

* OBECNOŚĆ 2

* KIEDY GASNĄ ŚWIATŁA

* NEON DEMON

* NOC OCZYSZCZENIA: CZAS WYBORU

4. NAJLEPSZY FILM ANIMOWANY:

* EPOKA LODOWCOWA - MOCNE UDERZENIE

* GDZIE JEST DORY?

* SAUSAGE PARTY

* BATMAN - ZABÓJCZY ŻART

5. NAJLEPSZY FILM AKCJI / PRZYGODOWY / SENSACYJNY / KRYMINAŁ:

* JASON BOURNE

* ILUZJA 2

* MECHANIK: KONFROTACJA

* DZIEŃ BASTYLII

6. NAJGORSZY FILM (nowa kategoria, zobaczymy jak się Wam spodoba ;)):

* GHOSTBUSTERS - POGROMCY DUCHÓW

* WOJOWNICZE ŻÓŁWIE NINJA - WYJŚCIE Z CIENIA

* DZIEŃ NIEPODLEGŁOŚCI: ODRODZENIE

* 183 METRY STRACHU

* NOWE PRZYGODY ALADYNA

* KOCHAJ!

ocenił(a) film na 4
Optimus_999

SUMMER PALMS AWARD (cz.2 nominacji - ciąg dalszy):

7. NAJLEPSZY AKTOR

* WILL SMITH jako Floyd Lawton / Deadshot - LEGION SAMOBÓJCÓW

* HUGH GRANT jako St Clair Bayfield - BOSKA FLORENCE

* WOODY HARRELSON jako Merritt McKinney - ILUZJA 2

* JONAH HILL jako Efraim Diveroli - REKINY WOJNY

* PATRICK WILSON jako Ed Warren - OBECNOŚĆ 2

* SAM CLAFLIN jako Will Traynor - ZANIM SIĘ POJAWIŁEŚ

* DAVE FRANCO jako Jack Wilder - ILUZJA 2

* MARK RYLANCE jako BFG - BFG: BARDZO FAJNY GIGANT

8. NAJLEPSZA AKTORKA:

* MERYL STREEP jako Florence Foster Jenkins - BOSKA FLORENCE

* MILA KUNIS jako Amy - ZŁE MAMUŚKI

* LIZZY CAPLAN jako Lula - ILUZJA 2

* VERA FARMIGA jako Lorraine Warren - OBECNOŚĆ 2

* EMILIA CLARKE jako Lou Clark - ZANIM SIĘ POJAWIŁEŚ

* MARGOT ROBBIE jako Harley Quinn - LEGION SAMOBÓJCÓW

9. NAJLEPSZY CZARNY CHARAKTER:

* DANIEL WU jako Gul'dan - WARCRAFT: POCZĄTEK

* IDRIS ELBA jako Krall - STAR TREK: W NIEZNANE

* JARED LETO jako Joker - LEGION SAMOBÓJCÓW

* TOBY KEBBELL jako Messala - BEN-HUR

* DANIEL RADCLIFE jako Walter Mabry - ILUZJA 2

* BRADLEY COOPER jako Henry Girard - REKINY WOJNY

10. NAJLEPSZY REŻYSER:

* DAVID AYER - LEGION SAMOBÓJCÓW

* STEPHEN FREARS - BOSKA FLORENCE

* JAMES WAN - OBECNOŚĆ 2

* DUNCAN JONES - WARCRAFT: POCZĄTEK

* TODD PHILLIPS - REKINY WOJNY

* JOHN M. CHU - ILUZJA 2

* STEVEN SPIELBERG - BFG: BARDZO FAJNY GIGANT

11. NAJLEPSZA SCENA WALKI:

* Lothar vs Blackhand ; Lothar, Khadgar vs Medivh - WARCRAFT: POCZĄTEK

* James Kirk vs Krall - STAR TREK: W NIEZNANE

* Jason Bourne vs Agent - JASON BOURNE

* Judah Ben-Hur vs Messala (rydwany) - BEN-HUR

* Cały Legion vs Enchatress, Incubus ; walka w budynku - LEGION SAMOBÓJCÓW

Resztę nominacji przedstawię jutro, bo dzisiaj jestem już za bardzo zmęczony. Mam nadzieję że to zrozumiecie ;)
Jutro dopiszę takie nominacje które uwzględnią pracę twórców, a więc można się spodziewać takich kategorii jak:
"Najlepszy scenariusz", "Najlepsze efekty specjalne" czy "Najlepsza muzyka"

Nie zabraknie także innych równie ciekawych i nieco lżejszych kategorii ;)
Teraz tylko trzeba czekać do jutra, a jutro wrzesień i koniec wakacji... :(

Życzę jednak udanego nowego miesiąca i do usłyszenia ;)
Optimus_999

ocenił(a) film na 4
Optimus_999

SUMMER PALMS AWARD (część 3 - ostatnia - tym razem nieco więcej zwykłych kategorii, co mam nadzieję, nie znaczy, że nudnych):

12. NAJLEPIEJ DOBRANA PARA:

* JACK HUSTON ; TOBY KEBBELL - BEN-HUR

* JONAH HILL ; MILES TELLER - REKINY WOJNY

* EMILIA CLARKE ; SAM CLAFLIN - ZANIM SIĘ POJAWIŁEŚ

* DWAYNE JOHNSON ; KEVIN HART - AGENT I PÓŁ

* MARGOT ROBBIE ; JARED LETO - LEGION SAMOBÓJCÓW

* VERA FARMIGA ; PATRICK WILSON - OBECNOŚĆ 2

13. NAJLEPSZA KREACJA WIRTUALNA:

* ELLEN DEGENERES jako Dory - GDZIE JEST DORY?

* SIMON PEGG jako Buck - EPOKA LODOWCOWA: MOCNE UDERZENIE

* MARK HAMILL jako Joker - BATMAN: ZABÓJCZY ŻART

* EDWARD NORTON jako Sammy - SAUSAGE PARTY

* SOFIA BOUTELLA jako Jaylah - STAR TREK: W NIEZNANE

* ADEWALE AKINNUOYE-AGBAJE jako Killer Croc - LEGION SAMOBÓJCÓW

* TOBY KEBBELL jako Durotan - WARCRAFT: POCZĄTEK

14. NAJLEPSZY SCENARIUSZ:

* WOODY ALLEN - ŚMIETANKA TOWARZYSKA

* JOJO MOYES - ZANIM SIĘ POJAWIŁEŚ

* SIMON PEGG, DOUG JONG - STAR TREK: W NIEZNANE

* JAMES WAN - OBECNOŚĆ 2

* ANDREW STANTON - GDZIE JEST DORY?

15. NAJLEPSZA MUZYKA:

* RAMIN DJAWADI - WARCRAFT: POCZĄTEK

* JOSEPH BISHARA - OBECNOŚĆ 2

* MICHAEL GIACCHINO - STAR TREK: W NIEZNANE

* JOHN POWELL - JASON BOURNE

* STEVEN PRICE - LEGION SAMOBÓJCÓW

15. NAJLEPSZE EFEKTY SPECJALNE:

* LEGION SAMOBÓJCÓW

* BEN-HUR

* WARCRAFT: POCZĄTEK

* GHOSTBUSTERS: POGROMCY DUCHÓW

16. NAJLEPSZE ZDJĘCIA:

* ŚMIETANKA TOWARZYSKA

* OBECNOŚĆ 2

* BOSKA FLORENCE

* ZANIM SIĘ POJAWIŁEŚ

17. NAJŚMIESZNIEJSZA SCENA (w tej kategorii moje wskazania nie muszą być najlepsze. To wy wybieracie która scena Was rozśmieszyła do łez. Można składać inne propozycje ;))

* ZANIM SIĘ POJAWIŁEŚ - moda Lou Clark

* BOSKA FLORENCE - śpiew Florence dla publiczności, żołnierzy

* GDZIE JEST DORY? - wizje Dory i jej wytłumaczenia

* REKINY WOJNY - Ten śmiech Efraima :D

* LEGION SAMOBÓJCÓW - Harley rozbiera się na lotnisku, Harley kradnie torebkę, Harley udaje że jej odbija.... i wiele więcej ;)

18. NAJMOCNIEJSZA SCENA:

* OBECNOŚĆ 2 - scena kulminacyjna

* KIEDY GASNĄ ŚWIATŁA - zgaszamy światło- nikogo nie ma, zapalamy światło i...

* NOC OCZYSZCZENIA: CZAS WYBORU - Te demony...

* 183 METRY STRACHU - Carlos płyń, płyń... i nie dopłynął

19. NAJGORSZA SCENA:

* GHOSTBUSTERS: POGROMCY DUCHÓW - Duch pluje, tym czymś zielonym

* DZIEŃ NIEPODLEGŁOŚCI: ODRODZENIE - Atakujemy Autobus? Tak! Dlaczego? A bo tak! ; przemowa pana "prezydenta"

* NOWE PRZYGODY ALADYNA - Przejdź na ciemną stronę mocy! A gdzie? No tam, za rogiem. Ok, to chodźmy!

* 183 METRY STRACHU - ucieczka przed rekinem

* WOJOWNICZE ŻÓŁWIE NINJA - Rocksteady i reszta atakuje budynek

I to koniec wszystkich kategorii. Łącznie jest ich 19 więc jest na co głosować. Zapraszam zatem do składania swoich propozycji i polecam robić to jak najszybciej bo później może zabraknąć czasu.
A tak w ogóle z innej paki, to dzisiaj 1 wrzesień, czyli wracamy do pracy. Chcę przez to powiedzieć że teraz będzie mnie mniej na Filmwebie, ale postaram się co jakiś czas zaglądać. Przyjemnego głosowania i pozwólcie że ja teraz oddam swoje głosy, żebym później nie zapomniał ;)

Życzę pomimo tego września udanych następnych dni, wspaniałych wrażeń i co najważniejsze - nie traćmy ducha!
Optimus_999

ocenił(a) film na 4
Optimus_999

1. Star Trek: W nieznane
2. Rekiny Wojny
3. Obecność 2
4. Gdzie jest Dory ? (Sorki Killing Joke)
5. Jason Bourne
6. Ghostbusters - Pogromcy Duchów (Za niszczenie klasyki)
7. Will Smith jako Deadshot
8. Margot Robbie jako Harley Quinn
9. Idris Elba jako Krall
10. James Wan
11. James Kirk vs Krall
12. Margot Robbie i Jared Leto
13. Toby Kebbel jako Durotan
14. Star Trek: W nieznane (Prawie jak fanboy Star Treka :D)
15. Joseph Bishara - Obecność 2
16. Obecność 2
17. Sceny z Harley (Legion Samobójców)
18. Obecność 2 - scena kulminacyjna
19. Nowe przygody Aladyna (jedna z najgorszych komedii jakie widziałem)

ocenił(a) film na 4
Kadex

Dziękuję ;)

Optimus_999

2. NAJLEPSZA KOMEDIA:
* REKINY WOJNY
3. NAJLEPSZY HORROR:
* OBECNOŚĆ 2
* BATMAN - ZABÓJCZY ŻART
* DZIEŃ BASTYLII
* DZIEŃ NIEPODLEGŁOŚCI: ODRODZENIE

ocenił(a) film na 4
_Andrzej_

Bardzo Ci dziękuję _Andrzej_ ;)
Może na któreś z pozostałych punktów jeszcze zagłosujesz? ;)

Optimus_999

Zobaczę, trochę mało widziałem. Ale zauważyłem, że w 13 kategorii masz Jaylah i Kliier Croca jako kreacje wirtualne, to lekka przesada, chyba?

ocenił(a) film na 4
_Andrzej_

Chyba się pomyliłem, ale można kimś innych ich zastąpić. W końcu do drugiego etapu dostanie się tylko 3 kandydatów ;)

użytkownik usunięty
Optimus_999

a gdzie Kapitan Ameryka Civil War?

ocenił(a) film na 4

Był w maju... niestety ale wakacje zaczynają się w czerwcu.
To co... mógłbyś zagłosować???

użytkownik usunięty
Optimus_999

mogę jutro? :)

ocenił(a) film na 4

Ok ;)

użytkownik usunięty
Optimus_999

czekam też na jesienną edycję ;)

ocenił(a) film na 4

Oczywiście, że będzie ale na końcu grudnia ;)

użytkownik usunięty
Optimus_999

wiem :) tzn. Domyślam się :)

Optimus_999

1. Fantasy - Warcraft
2. Horror - Iluzja 2 (może nie dosłowny horror, ale nie wiedziałem czy pasuje do tej kategorii czy do piątej, a za wszelką cenę chciałem upchnąć oba filmy :) )
3. Komedia - Randka na weselu
4. Animowany - Gdzie jest Dory = Epoka Lodowcowa
5. film akcji / przygodowy / sensacyjny - Suicide Squad

Pozdrawiam :)

ocenił(a) film na 4
Gargamel9998

Hej! Poczekaj! Właśnie wysyłam listę nominowanych!

ocenił(a) film na 4
Gargamel9998

Teraz możesz głosować, choć głosowanie miało się zacząć 1 września... :/
Czy ty zawsze musisz być taki szybki? ;)

Optimus_999

Ok. Już poprawiam :)

1. Suicide Squad = Warcraft
2. Rekiny Wojny
3. Obecność 2
4. Batman - Zabójczy żart (prawdę mówiąc wcześniej kompletnie zapomniałem o tym filmie ;) )
5. Iluzja 2
6. Wojownicze żółwie ninja

PS. Przynajmniej jestem w końcu pierwszym :P ;)

ocenił(a) film na 4
Gargamel9998

Panie Gargamelu, lepszego żartu nie słyszałem - UWAGA! Iluzja 2 to horror! - a to wyjaśnienie, godne uwagi ;)

A tak w ogóle to są następne kategorie, więc może zagłosujesz? ;)

P.S.: Wiesz co, spytaj Batmana czy nie ma miejsca w Justice League ;). Bo według mnie nadajesz się tam idealnie. Spryciula z Ciebie i to w dodatku bardzo szybki ;). Takie połączenie Flasha z Człowiekiem Zagadką czy Jokerem jest z Ciebie ;)

ocenił(a) film na 4
Optimus_999

Gargamelu?

Optimus_999

Heh :) akurat Riddler to mój ulubiony wróg Batmana :) A Iluzje 2 wstawiłem dlatego, że chciałem również wepchnąć Suicide Squad, tylko nie wiedziałem czy będą w tej samej kategorii :)

Gargamel9998

7. NAJLEPSZY AKTOR - WILL SMITH jako Floyd Lawton / Deadshot - LEGION SAMOBÓJCÓW
8. NAJLEPSZA AKTORKA - MARGOT ROBBIE jako Harley Quinn - LEGION SAMOBÓJCÓW
9. NAJLEPSZY CZARNY CHARAKTER - DANIEL RADCLIFE jako Walter Mabry - ILUZJA 2
10. NAJLEPSZY REŻYSER: JAMES WAN - OBECNOŚĆ 2
11. NAJLEPSZA SCENA WALKI: Judah Ben-Hur vs Messala (rydwany) - BEN-HUR
12. NAJLEPIEJ DOBRANA PARA: VERA FARMIGA ; PATRICK WILSON - OBECNOŚĆ 2
13. NAJLEPSZA KREACJA WIRTUALNA: ADEWALE AKINNUOYE-AGBAJE jako Killer Croc - LEGION SAMOBÓJCÓW
14. NAJLEPSZY SCENARIUSZ: SIMON PEGG, DOUG JONG - STAR TREK: W NIEZNANE
15. NAJLEPSZA MUZYKA: Może być nie nominowany kandydat? Brian Tyler - Iluzja 2 :) Jeżeli nie może być..to nie mam kandydata :(
15. NAJLEPSZE EFEKTY SPECJALNE: LEGION SAMOBÓJCÓW = STAR TREK: W NIEZNANE = BEN-HUR
16. NAJLEPSZE ZDJĘCIA:
17. NAJŚMIESZNIEJSZA SCENA GDZIE JEST DORY? - wizje Dory i jej wytłumaczenia
18. NAJMOCNIEJSZA SCENA: -
19. NOWE PRZYGODY ALADYNA - Przejdź na ciemną stronę mocy! A gdzie? No tam, za rogiem. Ok, to chodźmy!

PS. Czy mógłbym zmienić jedną nominację? Po głębszej analizie w kategorii "1" oddaje głos na..Suicide..bo Killer Croc czy Boomerang :) Pozdrawiam :)

ocenił(a) film na 4
Gargamel9998

Rozumiem panie Gargamelu. Przyjmuję twój wniosek (# łaskawy)
Nie rozumiem tylko jednej rzeczy: dlaczego jak zawsze czytam twoje wypowiedzi to chce mi się śmiać ;)
Nie znaczy to że zle ale miło mi czytać twoje odpowiedzi ;)

A wszystkie wnioski przyjęte. Ten w 15 kategorii może być. Można wybierać swoich kandydatów ;)
Chodzi mi o kategorie 15 - najlepsze efekty specjalne - wybrałeś 3 kandydatów - czyżbyś sprawdzał mnie???

Widzę że to znowu wykazales się sprytem Gargamelu ;)

Optimus_999

Heh, nie, nie sprawdzałem Cię..Po prostu ciężki wybór kolego Optimusie :) Pozdrawiam :)

A..już tak mam, że jak się mnie słucha/czyta to czasem..no aż mnie samemu czasem chce się śmiać :P :)

Optimus_999

1. Star Trek 3
2. Rekiny Wojny
3. ...
4. Gdzie jest Dory
5. Iluzja 2
6. Nowe przygody Alladyna
7. Will Smith
8. Margot Robbie
9, ... Nie kogłeś dać Zemo? :P
10. Dawid Ayer
11. James Kirk vs Krall
12. ...
13. Sammy P.S. Joker nie jest wirtualny a rysunkowy, a Killer Croc też nie jest komputerowy.
14. ...
15. SS
15a Stary Trek
16. ...
17. I'm beatiful (SS)
18. ...
19. Ciemna strona mocy... Jedyne kogo to może śmieszyć to typowego Janusza i gimbusa :)

ocenił(a) film na 4
LordVader345

15. STARy TREK ;)
17. Czyżby pan Killer Croc??? ;)

A co z punktem 16 14 i 9. Nie mogłeś czegoś wymyślić??? ;)

ocenił(a) film na 4
LordVader345

A co z punktami 9, 12... nie masz pomysłu?

15. STARy TREK ;)
17. Podejrzewam że to Killer Croc ;) - też uwielbiam ten tekst ;)

ocenił(a) film na 4
Optimus_999

15. A na efekty specjalne nie masz pomysłu? Może Star Trek III?

Optimus_999

Nie mam na co głosować :( po prostu.

ocenił(a) film na 4
LordVader345

Jesteś pewny?
Zostało Ci tyle fajnych kategorii... NAJLEPSZY CZARNY CHARAKTER, NAJLEPIEJ DOBRANA PARA... może spróbujesz zagłosować? Do czarnego charakteru masz np. Jokera, Kralla czy Gul'dana. Jest co wybierać ;)

ocenił(a) film na 4
Optimus_999

No to jedziemy z koksem. Czas trochę pooddawać swoich głosów. Chyba też będę musiał skorzystać z "TRUDNEJ DECYZJI" ;). Mam nadzieję że wszystkim podobają się moje typy bo ja już głosuję. Oto moje typy:

1. STAR TREK: W NIEZNANE / LEGION SAMOBÓJCÓW (żaden z filmów nominowanych nie do końca spełniło moje oczekiwania, ale jeśli już to podzielam ten głos bo Suicide Squad miało kilka dobrych momentów, a Star Trek miło mnie zaskoczył ;))

2. REKINY WOJNY (źle byłem nastawiony do tego filmu, a zrobił na mnie dobre wrażenie ;))

3. OBECNOŚĆ 2 (wybór jest tylko jeden - Wan to geniusz horrorów ;))

4. GDZIE JEST DORY? (wspaniale się bawiłem na tej bajce. Ten klimat, a zresztą ja kocham wodę i jej stworzenia. Więcej nowych postaci i wydaje mi się, że dwójka jest nawet lepszy od jedynki ;))

5. ILUZJA 2 (liczyłem że Jason Bourne spisze się dobrze, ale się zwiodłem. Dlatego mój głos oddaję Czterem Jeźdzcom, choć dwójka na mój gust była trochę gorsza od jedynki)

6. DZIEŃ NIEPODLEGŁOŚCI: ODRODZENIE (niestety głosuję na ten film, bo tak długo czekałem na niego i to po nim jestem najbardziej zwiedziony. Po Ghostbusters spodziewałem się tego ale Dzień Niepodległości... brawo dla Willa Smitha, że nie wpakował się w to gów**)

7. WILL SMITH - LEGION SAMOBÓJCÓW / SAM CLAFLIN - ZANIM SIĘ POJAWIŁEŚ (ciężko mi się do końca zdecydować. Z jednej strony Will dał popalić. Pomimo że czarny Deadshot to bardzo mi się podobał. Z drugiej strony Sam, jak zawsze przystojny, piękny głos i ta mimika. Na - tylko była końcówka jego postaci. Stawiam zatem na remis ;))

8. MARGOT ROBBIE (pomimo godnych przeciwniczek wybór jest tylko jeden. Harley Quinn! :))

9. DANIEL WU jako Gul'dan - WARCRAFT: POCZĄTEK (czarne charaktery nie rządziły w wakacje na ekranach. Szczególnie zwiódł mnie Joker i Krall, a więc głos oddaję na mniej znanego Daniela Wu, który udowodnił że Warcraft potrzebował takiego czarnego charakteru ;))

10. JAMES WAN - OBECNOŚĆ 2 (daję mu ten głos, bo choć nie lubię horrorów to jego film dał mi wiele do zrozumienia, że ten gatunek nie jest wcale taki zły. Straszył, ale dobrze się bawiłem. Wan = mistrz horrorów)

11. Medivh vs Lothar, Khadgar - WARCRAFT: POCZĄTEK / scena w budynku - LEGION SAMOBÓJCÓW (walki w te wakacje były takie sobie. Ale jeśli muszę coś wybierać to muszę podzielić swój głos pomiędzy te dwa pojedynki ;))

12. EMILIA CLARKE / SAM CLAFLIN - ZANIM SIĘ POJAWIŁEŚ (od początku do siebie pasowali i idealnie wpasowali się w swoje role. Smutna była ich miłość ale sami aktorzy wspięli się na wysokości zadania)

13. ELLEN DEGENERES - GDZIE JEST DORY? (Dory jest tylko jedna, a aktorka w jej roli również, choć dubbing polski zaskakująco też był całkiem dobry ;))

14. JAMES WAN - OBECNOŚĆ 2 / JOJO MOYES - ZANIM SIĘ POJAWIŁEŚ (z jednej strony Wan znowu pokazał że Obecność to na razie najlepszy horror, a z drugiej pani Moyes, która godnie napisała scenariusz na podstawie książki... własnej. Stawiam na remis)

15a. WARCRAFT: POCZĄTEK / LEGION SAMOBÓJCÓW (nie mam faworyta - oba soundtracki były na wysokim poziomie)

15b. STAR TREK: W NIEZNANE

16. OBECNOŚĆ 2

17. stylizacje Lou Clark i komentarze Willa - ZANIM SIĘ POJAWIŁEŚ (nie mogłem ze śmiechu. Pomarańczowa koszulka, żółte kalosze, bluzka w kaczuszki, warkoczyki, koszula w robale, rajstopy żółto- czarne - po prostu świetna scena ;))

18. ...

19. Ciemna strona mocy... - NOWE PRZYGODY ALADYNA (gorszego żartu nie słyszałem, zresztą ledwo co wytrzymałem do końca filmu)

użytkownik usunięty
Optimus_999

wydaje mi się że na taki temat trochę za wcześnie, jeszcze jest Doctor Strange FZ Łotr 1

ocenił(a) film na 4

No wiesz, to tylko dotyczy filmów z wakacji ;)
A Doctor Strange i Łotr 1 też będą ale w innym konkursie ;)
To co, może weźmiesz udział??? :)

ocenił(a) film na 3
Optimus_999

1. STAR TREK: W NIEZNANE
5. ILUZJA 2
6. DZIEŃ NIEPODLEGŁOŚCI: ODRODZENIE
7. WILL SMITH jako Floyd Lawton / Deadshot -
8. LIZZY CAPLAN jako Lula
9. DANIEL WU jako Gul'dan
10. DUNCAN JONES
11. James Kirk vs Krall - STAR TREK: W NIEZNANE
12. MARGOT ROBBIE ; JARED LETO - LEGION SAMOBÓJCÓW
13. TOBY KEBBELL jako Durotan
14. SIMON PEGG, DOUG JONG - STAR TREK: W NIEZNANE
15. MICHAEL GIACCHINO - STAR TREK: W NIEZNANE
16. DZIEŃ NIEPODLEGŁOŚCI: ODRODZENIE - Atakujemy Autobus? Tak! Dlaczego? A bo tak! ; przemowa pana "prezydenta"

ocenił(a) film na 4
thorin3

Rozumiem że w punkcie 2, 3 i 4 nie masz pomysłu??? ;)
Dziękuję że wziąłeś udział. To naprawdę wiele dla mnie znaczy.
Jak będziesz chciał coś dopisać, to pisz śmiało ;) ("ludzie słuchają" -cytat Coreya Stolla z "Śmietanki Towarzyskiej"

Jeszcze raz bardzo dziękuję i do usłyszenia ;)
Serdecznie pozdrawiam,
Optimus_999

ocenił(a) film na 3
Optimus_999

Nie widziałem filmów z tych kategorii.

ocenił(a) film na 4
thorin3

Rozumiem :) i jeszcze raz dziękuję. Wiesz, dużo to dla mnie znaczy

P.S.: Jeśli uda ci się jakiś film obejrzeć z tej kategorii, to zagłosuj bo im więcej osób weźmie udział tym lepiej a na werdykcie większe emocje ;)

ocenił(a) film na 4
thorin3

A nie zagłosowałeś w kategorii NAJLEPSZE EFEKTY SPECJALNE. Czemu?

ocenił(a) film na 3
Optimus_999

15. NAJLEPSZE EFEKTY SPECJALNE - STAR TREK: W NIEZNANE.

Nie zauważyłem tej kategorii :D

ocenił(a) film na 8
Optimus_999

1. WARCRAFT - POCZĄTEK
2. REKINY WOJNY
3. OBECNOŚĆ 2
4. GDZIE JEST DORY?
5. ILUZJA 2
6. DZIEŃ NIEPODLEGŁOŚCI: ODRODZENIE
7. WILL SMITH jako Floyd Lawton / Deadshot - LEGION SAMOBÓJCÓW
8. MARGOT ROBBIE jako Harley Quinn - LEGION SAMOBÓJCÓW
9. JARED LETO jako Joker - LEGION SAMOBÓJCÓW
10. DUNCAN JONES - WARCRAFT: POCZĄTEK
11. Cały Legion vs Enchatress, Incubus ; walka w budynku - LEGION SAMOBÓJCÓW
12. MARGOT ROBBIE ; JARED LETO - LEGION SAMOBÓJCÓW
13. TOBY KEBBELL jako Durotan - WARCRAFT: POCZĄTEK
14. JAMES WAN - OBECNOŚĆ 2
15. RAMIN DJAWADI - WARCRAFT: POCZĄTEK
15. WARCRAFT: POCZĄTEK
16. OBECNOŚĆ 2
17. LEGION SAMOBÓJCÓW - Deadshoot tłumaczy pomaga córce z matematyki
18. OBECNOŚĆ 2 - scena kulminacyjna
19. DZIEŃ NIEPODLEGŁOŚCI: ODRODZENIE - Atakujemy Autobus? Tak! Dlaczego? A bo tak! ; przemowa pana "prezydenta"

Jest błąd w numerowaniu, 15 dwa razy się powtarza.

ocenił(a) film na 4
Claren

Wiem :)
Przepraszam dopiero później się zorientowałem ;)
Mam nadzieję, że konkurs Ci się podobał ;)

ocenił(a) film na 5
Optimus_999

* LEGION SAMOBÓJCÓW (to niby film akcja, ale ma wiele wspólnego z Sci-Fi)
2. NAJLEPSZA KOMEDIA:
* REKINY WOJNY
3. NAJLEPSZY HORROR:
* OBECNOŚĆ 2
* GDZIE JEST DORY?
* ILUZJA 2
* 183 METRY STRACHU
7. NAJLEPSZY AKTOR
* WILL SMITH jako Floyd Lawton / Deadshot - LEGION SAMOBÓJCÓW
8. NAJLEPSZA AKTORKA:
* MARGOT ROBBIE jako Harley Quinn - LEGION SAMOBÓJCÓW
9. NAJLEPSZY CZARNY CHARAKTER:
* JARED LETO jako Joker - LEGION SAMOBÓJCÓW
10. NAJLEPSZY REŻYSER:
* JOHN M. CHU - ILUZJA 2
11. NAJLEPSZA SCENA WALKI:
* Cały Legion vs Enchatress, Incubus ; walka w budynku - LEGION SAMOBÓJCÓW
12. NAJLEPIEJ DOBRANA PARA:
* MARGOT ROBBIE ; JARED LETO - LEGION SAMOBÓJCÓW
13. NAJLEPSZA KREACJA WIRTUALNA:
* TOBY KEBBELL jako Durotan - WARCRAFT: POCZĄTEK
14. NAJLEPSZY SCENARIUSZ:
* JAMES WAN - OBECNOŚĆ 2
15. NAJLEPSZA MUZYKA:
* STEVEN PRICE - LEGION SAMOBÓJCÓW
15. NAJLEPSZE EFEKTY SPECJALNE:
16. NAJLEPSZE ZDJĘCIA:
17. NAJŚMIESZNIEJSZA SCENA (w tej kategorii moje wskazania nie muszą być najlepsze. To wy wybieracie która scena Was rozśmieszyła do łez. Można składać inne propozycje ;))
* LEGION SAMOBÓJCÓW - Harley rozbiera się na lotnisku, Harley kradnie torebkę, Harley udaje że jej odbija.... i wiele więcej ;)
18. NAJMOCNIEJSZA SCENA:
* OBECNOŚĆ 2 - scena kulminacyjna
19. NAJGORSZA SCENA:
* DZIEŃ NIEPODLEGŁOŚCI: ODRODZENIE - Atakujemy Autobus? Tak! Dlaczego? A bo tak! ; przemowa pana "prezydenta"

ocenił(a) film na 4
Gazor090

Dziękuję bardzo za oddanie głosu ;)

ocenił(a) film na 4
Optimus_999

Też bardzo lubię Killer Croca, widzę że nie tylko ja jestem jego fanem