Witam wszystkich. To nowe forum będzie poświęcone filmom które pojawiły się na srebrnych ekranach od 1 czerwca do końca wakacji, czyli 31 sierpnia. Zaczynam to forum 30 sierpnia bo ostatni piątek był 26 sierpnia więc więcej filmów nie wejdzie do końca wakacji.
Na nowym forum będzie kilkanaście kategorii filmowych. Seriali nie będzie ale jeszcze postaram się o tym zrobić konkurs. W każdej kategorii każdy będzie mógł oddać swój głos niezależnie od jego poglądów czy ulubionych filmów. Jedynym warunkiem jest obejrzenie chociaż kilku filmów w te wakacje ;)
1. STAR TREK: W NIEZNANE
2. ...
3. ...
4. ...
5. JASON BOURNE
6. WOJOWNICZE ŻÓŁWIE NINJA - WYJŚCIE Z CIENIA
7. ...
8. ...
9.IDRIS ELBA jako Krall - STAR TREK: W NIEZNANE
10. ...
11. James Kirk vs Krall - STAR TREK: W NIEZNANE
12. ...
13. MARK HAMILL jako Joker - BATMAN: ZABÓJCZY ŻART
14. SIMON PEGG, DOUG JONG - STAR TREK: W NIEZNANE
15. MICHAEL GIACCHINO - STAR TREK: W NIEZNANE
16. STAR TREK: W NIEZNANE
17. ...
18. NOWE PRZYGODY ALADYNA - Przejdź na ciemną stronę mocy! A gdzie? No tam, za rogiem. Ok, to chodźmy! (Nie oglądałem filmu, ale to brzmi okropnie)
A jak będziesz miał wybór w kategorii 2 3 i 4 to jeszcze zagłosujesz?
I mam małe pytanie - Czemu nie zagłosowałeś w kategorii 7 i 8 - jeśli Ci się nie podobają nominacje to możesz sam zadecydować komu oddać ten głos - ale proszę zagłosuj, bo to wtedy będzie troszkę bez sensu... :)
Ale i tak dziękuję, że zagłosowałeś ;)
Liczę że jak ubogacisz już swój repertuar to może jeszcze raz zagłosujesz... ;)
A masz może pomysł na kategorię - NAJLEPSZE EFEKTY SPECJALNE??? ;)
Widzę, że nie zagłosowałeś, więc może np. Star Trek III, bo widzę że ci się całkiem podobał ;)
Moje głosy
1. NAJLEPSZY FILM SCI-FI / FANTASY:
BFG: BARDZO FAJNY GIGANT
2. Komedia - Boska Florence
3. Horror Obecność 2
4. Animowany - Gdzie jest Dory
5. film akcji/przygodowy/fantasy - Suicide Squad
6. Najgorszy film
GHOSTBUSTERS - POGROMCY DUCHÓW
7. Najlepszy aktor - WOODY HARRELSON jako Merritt McKinney - ILUZJA 2
8. Najlepsza aktorka - VERA FARMIGA jako Lorraine Warren - OBECNOŚĆ 2
9. Najlepszy Czarny charakter - DANIEL RADCLIFE jako Walter Mabry - ILUZJA 2
10. Najlepszy reżyser - James Wan Obecność 2
11. Najlepsza scena walki - Cały Legion vs Enchatress, Incubus ; walka w budynku - LEGION SAMOBÓJCÓW
12. NAJLEPIEJ DOBRANA PARA: VERA FARMIGA ; PATRICK WILSON - OBECNOŚĆ 2
13. Najlepsza kreacja wirtualna - ELLEN DEGENERES jako Dory - GDZIE JEST DORY?
14. NAJLEPSZY SCENARIUSZ: James Wan Obecność 2
15. NAJLEPSZE EFEKTY SPECJALNE: Legion Samobójców
16. Obecność 2
17. Najśmieszniejsza scena - GDZIE JEST DORY? - wizje Dory i jej wytłumaczenia
18. Najmocniejsza scena - OBECNOŚĆ 2 - scena kulminacyjna
19. Najgorsza scena - GHOSTBUSTERS: POGROMCY DUCHÓW - Duch pluje, tym czymś zielonym
Dziękuję bardzo, tylko że niestety Legion Samobójców nie zalicza się do 5 kategorii. Czy mógłbyś zagłosować w takim razie na kogoś innego? Oto na kogo możesz oddać głos:
* JASON BOURNE
* ILUZJA 2
* DZIEŃ BASTYLII
* MECHANIK: KONFRONTACJA
Dziękuję jednak za oddanie głosu i do usłyszenia ;)
1. Dzień Niepodległości: Odrodzenie
2. ?
3. ?
4. Sekretne życie zwierzaków domowych
5. Legion samobójców
Hej, ale chyba pomyliły ci się kategorie ;)
I w ogóle to tych kategorii jest więcej ;)
Pozdrawiam,
Optimus _999
Witam zatem ponownie,
Jak szybko minęły te 2 miesiące. A w kinie tyle się wydarzyło. W końcu na ekranach pojawił się "Doctor Strange". Oprócz tego był jeszcze nowy film Tima Burtona "Osobliwy Dom Pani Peregrine". Była także trzecia część przygód Bridget Jones i w końcu remake słynnego "Siedmiu Wspaniałych". To wszystko się wydarzyło w ciągu 2 miesięcy. Mówiąc szczerze, dużo tego było.
I teraz po dwóch miesiącach przyszła pora by rozstrzygnąć pierwszy etap mojego konkursu "SUMMER PALMS AWARD". Dziękuję wszystkim, którzy oddali głosy. Naprawdę jestem bardzo wdzięczny, że pomogliście mi tworzyć to forum ;)
Tak jak już mówiłem konkurs "SUMMER PALMS AWARD" składa się z dwóch etapów. Pierwszy to "GŁOSOWANIE OGÓLNE" które trwało od 1 września do 31 października. Pierwszy etap co prawda już się skończył, ale to wcale nie oznacza że to koniec emocji. W końcu jest jeszcze drugi etap...
Drugi etap rozpoczyna się od dzisiaj i potrwa do 18 LISTOPADA. Zatem wszyscy którzy jeszcze nie oddali głosu teraz mają 2 tygodnie na zagłosowanie. Drugi etap dotyczy również tych wszystkich, których kandydaci nie dostali się w jakiejś kategorii. Natomiast Ci którzy zdecydowali się na zastosowanie opcji "TRUDNA DECYZJA" mają nieco bardziej skomplikowaną sytuację. Przedstawię to graficznie
1. Jeśli ktoś zagłosował na 2 kandydatów i obaj się dostali } obaj kandydaci przechodzą dalej i dostają oboje po 0,5 punktu.
2. 2 kandydatów - tylko jeden z nich się dostaje do drugiego etapu } wtedy automatycznie kandydat który się dostał dalej otrzymuje pełny 1 punkt
3. 2 kandydatów - żaden się z nich nie dostaje do drugiego etapu} wtedy jest możliwość zagłosowania jeszcze raz wśród kandydatów, którzy się dostali.
Tutaj jeszcze dla przypomnienia są obszernie opisane oba etapy:
I ETAP - GŁOSOWANIE OGÓLNE
Ten dłuższy etap potrwa od 1 września do 31 października. W tym czasie będzie można oddawać swoje głosy na kandydatów którzy zostaną przeze mnie nominowani. Będzie aż 7 tygodni czasu na oddanie głosu więc mam nadzieję, że wszyscy zdążą w tym okresie napisać swoje kandydatury. W dniu 31 PAŹDZIERNIKA głosowanie zostanie automatycznie wstrzymane, więc proszę się spieszyć.
II ETAP - DECYDUJĄCE STARCIE
Ten etap będzie o wiele krótszy, gdyż potrwa zaledwie 2 tygodnie. W tym czasie Ci którzy zostaną zgłoszeni do poprawki będą mieli czas na wytypowanie swoich nowych kandydatów. W grze w każdej kategorii zostanie już tylko po 3 kandydatury. Ten kto wyszedł na prowadzenie po pierwszej serii wcale nie musi teraz być faworytem.
Muszę jednak poinformować że Ci którzy nie zdążą w czasie tych 2 tygodni napisać poprawki nie będą mieli szansę na poprawienie się.
To by było na tyle. Mam nadzieję, że jeszcze zdąży ktoś z Was oddać swój głos ;) i w ten sposób rozstrzygniemy cały konkurs 18 LISTOPADA. A teraz przejdę już do samych kategorii, w której każdej z nich przejdzie tylko 3 lub 4 kandydatów.
Proszę obserwować na bieżąco i pozdrawiam,
Optimus_999
Przejdę zatem do samych kategorii. Na wstępie chciałbym tylko poinformować, że z powodu tego, że w 17 i 18 kategorii niewielu z Was oddało głos, to postanowiłem zrezygnować z nich i zostawić pozostałe. Kategorii i tak już jest 20, więc strata dwóch z nich myślę, że niczego nie zmieni. Ta powyższa sugestia dotyczy Kategorii 17 – NAJŚMIESZNIEJSZA SCENA oraz Kategorii 18 – NAJMOCNIEJSZA SCENA.
Moja informacja sprawia, że kolejność kategorii ulegnie nieco zmianie, ale mam nadzieję, że Wam to nie przeszkadza. Teraz zamiast pierwotnych 20 kategorii jest teraz 18 z nich. We wszystkich z nich do Finałowej Rundy udało mi się wyróżnić po 2, 3 czy nawet 4 kandydatów. Zdarzył się jednak przypadek – gdyż w Kategorii 3 „NAJLEPSZY HORROR” mamy już zwycięzcę bezkonkurencyjnego. Jest nim film „Obecność 2”, który według Waszych głosów zdobył ich dokładnie 100%. Żaden inny film nie miał żadnego głosu w tej kategorii, więc zwycięzca jest tu już wybrany.
W pozostałych kategoriach jednak wciąż werdykt nie jest do końca jasny. Najciekawiej zapowiada się Kategoria 9 „NAJLEPSZY CZARNY CHARAKTER”, gdzie wszystkich czterech kandydatów zdobyło po dokładnie tyle samo głosów (każdy z nich otrzymał 3 Wasze głosy). W innych też zapowiada się na ostrą rywalizację, więc zapraszam Wszystkich, którzy dotychczas wahali się, czy zagłosować, do oddania głosu. A teraz przejdę już w końcu do samych kategorii. Sytuacja zatem 2 tygodnie przed wydaniem werdyktu przedstawia się następująco:
SUMMER PALMS AWARD
1. NAJLEPSZY FILM SCI-FI / FANTASY:
* Star Trek: W Nieznane
* Legion Samobójców
* Warcraft: Początek
2. NAJLEPSZA KOMEDIA
* Rekiny Wojny
* Boska Florence
3. NAJLEPSZY HORROR:
* Obecność 2 (100% głosujących - tak jak już mówiłem, jest to pierwszy zwycięzca w swojej kategorii. Wszyscy na niego zagłosowali, a więc Obecność 2 - WYGRANA)
4. NAJLEPSZY FILM ANIMOWANY:
* Gdzie Jest Dory?
* Batman: Zabójczy Żart
5. NAJLEPSZY FILM AKCJI / PRZYGODOWY / SENSACYJNY / KRYMINAŁ:
* Iluzja 2
* Jason Bourne
* Dzień Bastylii
6. NAJGORSZY FILM:
* Dzień Niepodległości: Odrodzenie
* Wojownicze Żółwie Ninja: Wyjście Z Cienia
* Ghostbusters: Pogromcy Duchów
7. NAJLEPSZY AKTOR:
* WILL SMITH Jako Deadshot - Legion Samobójców
* WOODY HARRELSON Jako Merritt Mckinney - Iluzja 2
8. NAJLEPSZA AKTORKA:
* MARGOT ROBBIE jako Harley Quinn - Legion Samobójców
* VERA FARMIGA jako Lorraine Warren - Obecność 2
9. NAJLEPSZY CZARNY CHARAKTER:
* IDRIS ELBA jako Krall - Star Trek: W Nieznane (25% głosujących)
* JARED LETO jako Joker - Legion Samobójców (25% głosujących)
* DANIEL WU jako Gul'dan - Warcraft: Początek (25% głosujących)
* DANIEL RADCLIFE jako Walter Mabry - Iluzja 2 (25% głosujących)
10. NAJLEPSZY REŻYSER:
* JAMES WAN - Obecność 2
* DUNCAN JONES - Warcraft: Początek
* DAVID AYER - Legion Samobójców
11. NAJLEPSZA SCENA WALKI:
* James Kirk vs Krall – Star Trek: W Nieznane
* Cały Legion vs Enchatress, Incubus ; walka w budynku - Legion Samobójców
12. NAJLEPIEJ DOBRANA PARA:
* JARED LETO / MARGOT ROBBIE – Legion Samobójców
* SAM CLAFLIN / EMILIA CLARKE – Zanim się pojawiłeś
* PATRICK WILSON / VERA FARMIGA – Obecność 2
13. NAJLEPSZA KREACJA WIRTUALNA:
* TOBY KEBBELL jako Durotan – Warcraft: Początek
* ELLEN DE GENERES jako Dory – Gdzie jest Dory?
14. NAJLEPSZY SCENARIUSZ:
* SIMON PEGG / DOUG JONG – Star Trek: W Nieznane
* JAMES WAN – Obecność 2
15. NAJLEPSZA MUZYKA:
* STEVEN PRICE – Legion Samobójców
* MICHAEL GIACCHINO – Star Trek: W Nieznane
* RAMIN DJAWADI – Warcraft: Początek
* BRIAN TYLER – Iluzja 2
16. NAJLEPSZE EFEKTY SPECJALNE:
* Star Trek: W Nieznane
* Legion Samobójców
* Warcraft: Początek
17. NAJLEPSZE ZDJĘCIA:
* OBECNOŚĆ 2
* BFG: BARDZO FAJNY GIGANT
18. NAJGORSZA SCENA:
* DZIEŃ NIEPODLEGŁOŚCI: ODRODZENIE - Atakujemy Autobus? Tak! Dlaczego? A bo tak! ; przemowa pana "prezydenta"
* GHOSTBUSTERS: POGROMCY DUCHÓW - Duch pluje, tym czymś zielonym
* NOWE PRZYGODY ALADYNA - Przejdź na ciemną stronę mocy! A gdzie? No tam, za rogiem. Ok, to chodźmy!
Pozdrawiam serdecznie,
Optimus_999