Legion samobójców

Suicide Squad
2016
6,1 240 tys. ocen
6,1 10 1 240440
4,1 64 krytyków
Legion samobójców
powrót do forum filmu Legion samobójców

słabo

ocenił(a) film na 6

Dawno tak bardzo nie zawiodłem się na filmie. Czekałem na premierę od dobrych kilku miesięcy, a film okazał się mega średniawką - oczywiście pod względem fabularnym. Margot ratuje cały film, jej postać nadaje mu trochę charakteru, gdyby nie jej postać myślę, że wyszedłbym z sali przed końcem seansu :/

ocenił(a) film na 6
moverq

Hm... Zgadzam się, że film średni i zawód był... Ale akurat rola Harley Quinn mnie osobiście nie kupiła... Miała parę lepszych momentów, ale na dłuższą metę jakoś nie specjalnie mnie to wzięło. Raczej jeden z tych tytułów, gdzie bohaterowie drugoplanowi są bardziej interesujący, ale generalnie płasko wszędzie i bez polotu. Natomiast nawet nawet podobał mi się Joker, no może poza momentami typu Special Ops, gdzie uliczny gangster okazywał się lepiej zorganizowany i wyszkolony bojowo niż komandosi, a dodatkowo nieśmiertelny. Jak z resztą cała paczka, poza oczywiście mięsem armatnim w postaci młodego Eastwooda i reszty SEALSów. Nie piszę tego z mody, aby krytykować filmy DC bo poprzednie podobały mi się bardzo, BvS też, ale tutaj było po prostu bez polotu. (choć powiem, że Enchantress kupiła mnie w 100 %)

ocenił(a) film na 4
moverq

Oczywiście że słabo. Moja ocena to 4, miałem dać 5 ale po krótkim zastanowieniu ten film nie zasługuje nawet na 5. Rozpisywać się o tym filmie nie będę bo w zasadzie nie ma o czym. Mogę dodać na koniec jeszcze to że ten film na pewno nie jest lepszy od BvS, co to to nie.