Nie, przez jakieś 3/4 filmu to nawet 3D nie widać. Ja to w pewnym momencie zapomniałem, że jestem na 3D
I chyba dużo osób stwierdziło że wybiorą wersję 2D bo u mnie w kinie na wersje 2D nie było ani jednego wolnego miejsca na dużej sali a na wersję 3D było może z 15 osób też na dużej sali. To mówi samo za siebie.
Ludzie się kapneli, że 3D to w 99% przypadków wyciąganie dodatkowej kasy (np. w Multikinie 3D jest o 6 złoty droższe)
No niestety ale 3D teraz jest tylko do wyciągania kasy, a biedni ludzie się na to nabierają albo po prostu nie mają wyboru. W Cinema City i w Heliosie różnica między 2D a 3D to 7 zł
Niestety są ludzie którzy zaciekle bronią 3D i o ile samo bronienie nie jest takie złe o tyle wszelkie próby narzekania na 3D sprowadzają do prostej odpowiedzi "to poczekaj jak wyjdzie na DVD, nikt nie karze ci chodzić do kina", albo że "wprowadzanie wersji 2D jest nieopłacalne dla kina i dystrybutora", ale już ci sami ludzie jak się im da taka samą odpowiedź odnośnie dubbingu w filmach to zaraz podnoszą larmo że przecież "powinien być w kinie wybór pomiędzy dubbingiem i napisami" i że to żadna strata dla kina i dystrybutora wprowadzić obydwie wersje.
Jak już pojawi się możliwość wyboru między 2D a 3D jest to wybór prowizoryczny bo wersja 2D albo jest puszczana raz dziennie, albo seanse są przed godziną 15 tak że normalna pracująca osoba musi albo wziąć dzień wolnego albo iść w weekend kiedy to bilety są droższe. I jak tu się nie dziwić że się piractwo szerzy.