PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=537050}

Lego: Przygoda

The Lego Movie
2014
7,2 71 tys. ocen
7,2 10 1 71034
7,4 36 krytyków
Lego: Przygoda
powrót do forum filmu Lego: Przygoda

Niektórzy tutaj chyba filmu nie zrozumieli. Patrząc po wypowiedziach - chyba głównie mniej
bystrzy ludzie zarzucają temu filmowi (wg nich BAJCE) że nie bawiła ich dzieci.

Może "mniej bystrzy" to złe określenie. Jak nazwać ludzi, którzy uwielbiają mocno
mainstreamowe filmy, traktujące o w miarę poważnej tematyce w kiepski/idiotyczny sposób?
Jest taka grupa ludzi, która uważa, że sama tematyka filmu stanowi o jego jakości.

Humor w LEGO jest miejscami GŁUPI. :) Zabawnie głupi. Mi się osobiście film BARDZO
podobał. Przeciętnemu Kowalskiemu oglądającemu głównie hity na POLSACIE może nie
przypaść do gustu. Tym bardziej, jeśli nie wychował się na LEGO.

Jeśli Twoje dziecko jest kreatywne i uwielbia LEGO - polubi to. Ale nie przesadzajcie, nie
ciągajcie na to siedmiolatków, bo nie zrozumieją humoru, a tylko będą hałasować i
przeszkadzać innym w odbiorze tego filmu animowanego (nie jakiejś bajki).

Film gdzieś w 1/3 długości przez chwilę był nużący. Poza tą chwilą bawiłem się świetnie. ;)
Świetne zabiegi animacyjne, super nawiązania do zabawy klockami. Do tego problemy i kwestie
do zrozumienia tylko przez osoby, które poświęciły na zabawę klockami setki godzin. Warto
wspomnieć świetne zakończenie.

ocenił(a) film na 9
jamqdlaty

W której konkretnie chwili film był dla Ciebie nużący? Pytam z czystej ciekawości, bez żadnej złośliwości czy czegoś w tym stylu.

Mi się nie podobała tylko pierwsza scena (spotkanie Witruwiusza z lordem Biznesem) - sporo w niej wymuszonego humoru, na siłę luzackiego. Ale już następna scena (poranek Emmeta) jest przezabawna i od tego momentu reszta filmu jest super :)

Nie wiem za bardzo, co tylu widzom się nie podoba. Chyba rzeczywiście mają jakieś inne poczucie humoru. Mnie tam przez cały film banan nie schodził z twarzy, no i ze dwadzieścia razy się zaplułem parskając śmiechem przy niespodziewanych żartach (bo takie właśnie nieraz się tu trafiają - wyskakują na widza bez ostrzeżenia).

Półtorej godziny świetnej zabawy, a muszę tu dodać, że nie jestem jakimś szczególnym fanem Lego, więc nie wywołuje u mnie ten film nostalgii za klockami (co najwyżej za beztroskim czasem ogólnie pojętych dziecięcych zabaw). Więc jeśli ja, któremu klocki Lego totalnie zwisają, powiadam, że film wymiata, to o czymś świadczy!

ocenił(a) film na 9
al_jarid

Jakoś w okolicach fragmentu z dzikim zachodem... Niby dużo się działo wtedy, ale ani zabawne, ani jakieś przejmujące. Ogólnie nie przepadam za filmami, w których jest bardzo dużo akcji (na przykład Man of Steel), dlatego też po tych 15 minutach pościgów nie mogłem się doczekać jakiegoś rozwoju fabuły. ;)

ocenił(a) film na 1
jamqdlaty

To że ty jesteś na mentalnym poziomie swojego dziecka to nie znaczy że inni też zdziecinnieli do reszty.