PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=537050}

Lego: Przygoda

The Lego Movie
2014
7,2 70 tys. ocen
7,2 10 1 70076
7,4 47 krytyków
Lego: Przygoda
powrót do forum filmu Lego: Przygoda

Dubbing

ocenił(a) film na 8

Witam jak ogólnie się film państwo podobał bo się zastanawiam czy z bratem młodszym iść na
to.Mam podstawowe pytanie co do dubbingu a mianowicie który dali wkońcu do filmu bo w
zwiastunie 1 był taki (http://www.youtube.com/watch?v=88NVVQ9SeL8)a w zwiastunie 4 był
taki(http://www.youtube.com/watch?v=HqqmAl1tM4I).Który wybrali w końcu ? Dla mnie to trochę
istotne bo jestem surowy jeśli o kwestii Dubbingu bo po 1 kwestia zagrania ról przez aktorów oraz
po 2 jakość tłumaczenia kwestii .Pozdrawiam

ocenił(a) film na 8
Kolan9

Dubbing dali ten co w zwiastunie nr. 4. Film jest jak najbardziej dla młodszych widzów ale nieco starsi również się nie zawiodą. Sporo jest nawiązań do zestawów LEGO nowszych jak i starszych. Tekstów i śmiesznych momentów jest trochę i uśmiech na twarzy powinien się pojawić. Początek filmu może wydawać się nudnawy ale film rozkręca się z minuty na minutę (mały spoiler: końcówka miażdży). Jeśli chodzi jeszcze o dubbing to głosy dopasowali dobrze, teksty w miarę przypominają to co w ang. wersji, przynajmniej to co jest w trailerach. Troszkę nie podobała mi się piosenka Everything Is Awsome, która została przetłumaczona i wypada tak sobie (moim zdaniem) ale nie mieli wyboru, ponieważ pojawia się parokrotnie i autorzy polskiej wersji chcieli aby dzieciaki ją rozumiały. W każdym bądź razie film oglądało mi się bardzo dobrze i polecam każdemu kto bawił się klockami LEGO. Pozdrawiam!

ocenił(a) film na 5
Guthak

Obejrzałem ten polski zwiastun i tłumaczenie tekstów to jakaś tragedia... np w oryginale: robot pyta batmana "Who are you here to see?" na co on odpowiada " I'm here to see your butt!". To zdubbingowano na
- Panowie umówieni?
- Ta, na kontrolę twoich gaci!

Kamaan.

ocenił(a) film na 7
M0RiARTY

"Jestem tu, by zobaczyć twój tyłek!". Gacie lepsze.

ocenił(a) film na 5
SztywnyPatyk

wcale nie

ocenił(a) film na 7
M0RiARTY

Wcale tak. Przyznaj się, "tyłek" gorzej brzmi. Gacie są pomysłowe (cokolwiek to znaczy).

ocenił(a) film na 5
SztywnyPatyk

Batman mówiący JESTEM TU BY ZOBACZYĆ TWÓJ ZAD jest śmieszniejszy niż batman mówiący TA NA KONTROLĘ TWOICH GACI, imo.

ocenił(a) film na 7
M0RiARTY

Słusznie, chwała ci, zad jest śmieszniejszy.