PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=537050}

Lego: Przygoda

The Lego Movie
2014
7,2 71 tys. ocen
7,2 10 1 71034
7,4 36 krytyków
Lego: Przygoda
powrót do forum filmu Lego: Przygoda

Ogólnie film nie był zły,ale miejscami trochę przynudzały te sceny,ale ogólnie może być.Trochę mało
akcji i prosty dosyć film.A większość dziec takie nie interesują.
Moja ocena:5/10
Pozdrawiam,gabro_filmweb.

ocenił(a) film na 5

Dodam, że nie opłaca się iść na 3d, bo efekty są prawie żadne ;/

ocenił(a) film na 9
ocenił(a) film na 5

zgadzam się z z Twoją opinią choc nie kazdy to rozumie:)

ocenił(a) film na 9

Mało akcji? W filmie akcja jest przecież cały czas. Prosty film to był Przygody Maxa Powersa. Tutaj fabuła jest złożona z wielu wątków, dziesiątek postaci mających własną osobowość.

ocenił(a) film na 5
MistrzSeller

mmm doroslym podobac sie nie musi bo oni ida tylko dlatego z musza isc osobiscie bylem i tez jakos szczegolnie mnie nie zachwycil hehehe ale dla dzieci frajda super !!!

użytkownik usunięty
Grzegorzd52

Dla dzieci frajda super?Jakoś w kinie ten film szczególnie ich nie interesował (przynajmniej większość).Trochę nudne.

ocenił(a) film na 5

ja staram się za innych nie wypowiadać a w opiniach chyba o to chodzi ?!

użytkownik usunięty
Grzegorzd52

A co to ma do rzeczy?

Grzegorzd52

No akurat to jest film dla dzieci i dla dorosłych, dorośli nie idą na niego bo muszą iść z dziećmi, poczytaj recenzje.

użytkownik usunięty
Lukasz641

Nie obchodzą mnie recenzję,przecież oglądałem ten film.:)Film dla mnie był kiepski,ale każdy ma swój gust i tyle.:)
Pozdrawiam Gabro_filmweb.

Jeżeli cały świat daje mu znakomite recenzje a ty mówisz, że był kiepski to naprawdę uważasz, że masz racje?

użytkownik usunięty
Lukasz641

TAK!!!!

Lukasz641

Cały świat nie dał mu znakomitych opinii, skoro jak widać pojawiły się negatywne. A według ciebie jeśli większość uważa jedno, to pozstali też muszą? Musisz chyba nauczyć się krytycznego myślenia i nonkonformizmu...

paranormalsun

Musisz chyba nauczyć się, że skoro krytycy posiadający wiedzę i kompetencje do oceniania filmów dali mu znakomite recenzje to chyba znaczy że film jest znakomity. To chyba oczywiste, że zawsze będzie odsetek który będzie miał inne zdanie, ale to jest wpisane w budow e świata- "wyjątek potwierdza regułę". jeżeli w USA na 40 recenzji krytyków 39 było znakomite to chyba coś znaczy.

ocenił(a) film na 1
Lukasz641

Znaczy jedynie to, że jak korporacje dobrze posmarują, to każdy krytyk napisze im co tylko zechcą. To tak jak z badaniami leków dla wielkich koncernów farmaceutycznych, naukowcy za odpowiednią kwotę bez wahania wydadzą pozytywną opinię, nawet jeśli lek będzie skrajnie toksyczny. Prawa dzisiejszego rynku.

plooshack

No tak, zawsze jak nie ma się już co powiedzieć to można napisać, że wszyscy krytycy zostali kupieni. Tylko wiesz nikogo nie obchodzą twoje teorie spiskowe bo tylko siebie ośmieszasz, że jak nie możesz czegoś zrozumieć to zaczynasz wierzyć w spisek. Z tego co piszesz wynika, że najpierw wierzyłeś w teorie spiskowe, potem wmówiłeś sobie że skoro są spiski to takie są prawa dzisiejszego rynku (prawa rynku zawsze były, są i będa takei same, więc nei wmawiaj sobie , że mogły się zmienić, a potem na podstawie tego, wmówiłeś sobie ze skoro takie są prawa rynku to to jest potwierdzeniem dla kolejnych teorii spiskowych.
PS Naprawdę sądzisz że wytwónia kupiła by wszystkich krytyków? I jak kupiła tych którzy oceniali film na rotten tomatoes gdzie ma 96 procent.

ocenił(a) film na 1
Lukasz641

No to żyj sobie dalej w swojej utopii, gdzie dążenie korporacji do wielkich pieniędzy nie istnieje, a wszyscy wokoło są altruistami.
A skoro na rotten tomatoes jakaś produkcja ma 96, to koniecznie też ją trzeba polubić, prawda?

plooshack

Przepraszam a ci altruisci to kto? Bo w twojej wypowiedziach widać coraz mniej sensu

ocenił(a) film na 1
Lukasz641

Wpisz sobie w google lub wikipedii co znaczy słowo 'altruista', ja nie zamierzam Tobie takich podstawowych rzeczy tłumaczyć. Jestem już po kilku innych filmach, zatem dyskusję o klockach uważam za zakończoną i już nudną. Adios!

plooshack

UUU, jaki złośliwy, to ci wytłumaczę, że tych 40 krytyków którzy dali znakomite recenzje to nie altruiści recenzujący za darmo tylko branżowi krytycy którzy dostają pieniądze za pracę. No ale skoro tropisz spiski i kupowanie recenzji to nie dziwne, że przyszło ci na myśl, że chodzi o "darmowych krytyków"
Ta dyskusja już od dawna nie dotyczy klocków tylko twoich zachowań paranoicznych. Polecam ci wizytę u psychologa, być może masz osobowość paranoiczną, on pomoże ci znaleźć przyczynę twojej wiary w spiski.

ocenił(a) film na 1
Lukasz641

To że ty jesteś na mentalnym poziomie swojego dziecka to nie znaczy że inni też zdziecinnieli do reszty.

ocenił(a) film na 1

Popieram, bardzo kiepska produkcja, niestety w innym temacie zostałem zjechany za ośmielenie się wyrażenia swojej negatywnej opinii, zatem przeskoczyłem tutaj, bo dobrze poczytać, że nie tylko ja nie uważam tej animacji za... 10-punktowe arcydzieło..

ocenił(a) film na 9
plooshack

A z czystym sumieniem możesz dać 1? Naprawdę WSZYSTKO było w tym filmie złe? Scenariusz, muzyka, dubbing, realizacja scen, postacie? Oczywiście nie neguje prawa do własnej oceny, ale W MOJEJ OCENIE wystawianie "jedynki" graniczy z zidioceniem.

ocenił(a) film na 1
Curt90

Nazywanie kogoś 'idiotą' za posiadanie własnej opinii również uważam za nie na miejscu. No ale nie każdy został nauczony kultury. Jednak odpowiadając na Twoje pytanie-zarzut, jeżeli niektórzy uważają tę produkcję za arcydzieło lub bardzo dobry (z zupełnie niezrozumiałych mi powodów), to niech przynajmniej pozostałym nie odbierają swoim prostackim ujadaniem prawa do uznania tej kinowej tandety za nieporozumienie lub bardzo zły. Społeczeństwu ostatnimi czasy zaczęła wystarczać bylejakość i nędzną papką można je zachwycić. Ja się jednak na to nie godzę i oczekuję znacznie więcej.

ocenił(a) film na 9
plooshack

Czytanie ze zrozumieniem zanika (jak widać). Nie nazwałem Cię, użytkowniku plooshack, idiotą. Stwierdziłem natomiast, że wystawianie jedynki temu filmowi GRANICZY ZE ZIDIOCENIEM.
Swoją drogą skoro "LEGO Movie" jest "kinową papką", to jak nazwać "300"? No ale cóż, jedni lubią śliwki, a drudzy... jak im kartofle w piwnicy gniją. Mam wrażenie, że Ty drogi użytkowniku należysz do tej drugiej kategorii.

ocenił(a) film na 1
Curt90

Gimnazjalny sposób 'dyskusji' absolutnie mi nie odpowiada, zatem nie oczekuj moich odpowiedzi, żegnam.