PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=439584}

Lektor

The Reader
2008
7,8 210 tys. ocen
7,8 10 1 210200
7,1 55 krytyków
Lektor
powrót do forum filmu Lektor

Na pewno nie za te role, ktora byla dobra, ale nie wybitna. Oskar nalezal sie Kate za 'Zakochanego bez pamieci' gdzie byla fenomenalna, ale tutaj wyraznie przedobrzyla.. w scenie przesluchania staralo sie tak dobrze wypasc(jeszcze z tym swoim niby-niemieckim akcentem), ze wypadlo to sztucznie i nieprzekonujaco! Za duzo niepotrzebnie nad wymiar ekspresywnej mimiki.
Oskara jednak pewnie dostanie, bo ile razy mozna przegrywac, Akademii w koncu zrobilo jej sie zal.. W ogole mam wrazenie ze w tym roku aktorki drugoplanowe zdecydowanie przebiły jakoscia pierwszoplanowe.. Ja bym miala problem miedzy Cruz, Tomei i Davis. Wszystkie byly genialne.

ocenił(a) film na 10
geenie

Oczywiście możesz mieć swoje zdanie, ala ja też moge sie z nim nie zgodzić.
Życzę Kate z całego serca tego Oscara, bo według mnie w Lektorze była niesamowita, bardziej mi sie podobała w nim niż w Zakochanym bez pamięci.
Ja bym ni był taki pewny tego, że dostanie Oscara chociaż bardzo bym chciał. Jest jeszcze Meryl Streep która w Wątpliwości była naprawde rewelacyjna.

"ile razy można przegrywać..." <- Czy ja wiem czy ona taka przegrana. Masa aktorek pozabijałaby sie za jej pozycje i reputacje. Winslet już zapisała sie w historii jako najmłodsza aktorka z 6 nominacjami do Oscara. I sądzę, że jednego już powinna mieć za Małe dzieci :)

Co do wymienionych przez Ciebie rzekomo lepszych pań, nie uważam żeby którakolwiek z nich przebiła Winslet i Streep.

Pozdrawiam.