PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=439584}

Lektor

The Reader
2008
7,8 210 tys. ocen
7,8 10 1 210209
7,1 55 krytyków
Lektor
powrót do forum filmu Lektor

Obejrzałem

ocenił(a) film na 8

Na początku myślałem ze bedzie to kolejny wyciskacz łez lecz w miare jak film szedl swoim torem zmieniał sie w zwykłą opowieść obyczajową. Nie nudziłem się i byłem ciekaw zakonczenia tej opowieśći. Choć zakonczenie przedstawione trochę mało dramatycznie. Szczerze mówiąc nie wzbudziło we mnie większych emocji.
Winselt, Kross i Fiennes zaprezentowali sie bardzo dobrze. Szczególnie Kate. Jej rola była naprawde cudowna i oglądanie jej przysporzyło mi duzo przyjemnosci.

Podsumowujac:

Film bardzo dobry ale czegos w nim brakowało. Świetna gra aktorska i ciekawa opowieść.
Myślę że 7/10 bedzie sprawiedliwą oceną.

jigsaw_7

Szczerze mówiąc mam takie same odczucia po obejrzeniu tego filmu. Przed obejrzeniem nie czytałem recenzji, zacząłem oglądać i miałem zamiar przełączyć program, gdyż widząc "akcje" -kobieta i młody chłopiec- pomyślałem, nie warto. Na szczęście moja cierpliwość doczekała się diametralnej zmiany fabuły, nie żałuję! Ostatecznie obejrzałem film, który mnie usatysfakcjonował, w tym bardziej moją próżność!;)

ocenił(a) film na 5
polskibober

solidne kino nic więcej wspaniała rola Kate Winslet nic więcej, spodziewałem się o wiele lepszego filmu