PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=439584}

Lektor

The Reader
2008
7,8 210 tys. ocen
7,8 10 1 210205
7,1 55 krytyków
Lektor
powrót do forum filmu Lektor

Dziś w TV leci "Ostatni Samuraj" i 'Lektor" o podobnej godzinie. Co mam wybrać?

ocenił(a) film na 7
grzegorzszuba

Ja obejrzę film Lektor.

Ostatni Samuraj już oglądałem więc nie będę oglądał po raz trzeci ale też jest niezłym filmem.

grzegorzszuba

Obejrzyj lepiej "Lektora" - "Ostatni Samuraj" jest emitowany dosyć często na stacjach, więc kiedyś będziesz mógł nadrobić ten film.

ocenił(a) film na 7
gramer_filmweb

Ja ma większy problem: dlaczego do cholery na filmwebie jest godzina emisji 22.20 a w programie tv na wp 22.05. To nie pierwsza taka niezgodność i zaczyna mnie to na prawdę wkurzać.

uwieziona

dokładnie! zorientowałam się przed chwilą i nawet sobie jedzenia porządnego nie naszykowałam

ocenił(a) film na 9
psychodelik

dokładnie!
ja przez to 20 min filmu nie widziałam...

ocenił(a) film na 7
psychodelik

Nie wiecie, czy można to gdzieś do Nich zgłosić?

ocenił(a) film na 4
grzegorzszuba

No fajnie dziś, ja jednak obejrzę sobie "Pogorzelisko" (2010). nie widziałem, żadnego z tych filmów.

ocenił(a) film na 7
grzegorzszuba

Wiadomo, że Kickboxera na TVP2

matimat17

Hehe.

matimat17

zgadzam się, a jak nie Kickboxera to oglądaj Ostatniego Samuraja, porządny film a nie to co ten lewacki Lektor

ocenił(a) film na 10
grzegorzszuba

Lektor, lektor , lektor! W ostatnim czasie obejrzałam go 3 razy i dziś będzie 4 - bez wątpienia. Uwielbiam ten film. Kate Winslet zasłużyła na Oscara, Rafpha Finesa uwielbiam a młodziutki David Kross jest do schrupania. Historia przedstawiona w filmie wzruszająca i poruszająca. Sama jednak przed obejrzeniem tego filmu nie czytałam recenzji , streszczeń i podczas oglądania filmu siedziałam z zapartym tchem uryczana po pas. Film, który rozwalił mnie na łopatki. Polecam!!!!

Filmolubna82

To teraz mam dylemat! Jeden piszę tak drugi zupełnie co innego. Ehh...

ocenił(a) film na 8
grzegorzszuba

Ja też mam dylemat Brudny Harry vs Lektor

ocenił(a) film na 9
adam664

zdecydowanie Lektor ! piękny film

Pattka87

Dla ciot

ocenił(a) film na 8
Dragit17

Proszę o spokój :)

adam664

Prawdziwy mężczyzna ogląda Brudnego Harrego!

ocenił(a) film na 9
grzegorzszuba

A o której i gdzie leci Lektor, jeśli można spytać :)

Igno

TVP 1, 22:05, albo 22:20. Różnie piszą. W TT inaczej w internecie też.

ocenił(a) film na 9
grzegorzszuba

Okej, dziękuje.

ocenił(a) film na 9
grzegorzszuba

"Lektor" wybitne kino! "Ostatni Samuraj" komercyjna papka!

ocenił(a) film na 9
grzegorzszuba

jeśli chcesz sobie zrobić harakiri, to polecam samuraja.

grzegorzszuba

Zdecydowanie "Ostatni samuraj", pełne rozmachu kino z dobrą muzyką i obsadą. Jeśli chodzi o fabułę może nie jest strasznie głęboka ale film wciąga od pierwszych minut i jak zaczniesz oglądać gwarantuję że nie zmienisz już podjętej decyzji. Do tego krótki wycinek z historii Japonii, niektórzy powiedzą że przedstawiony w bardzo hollywoodzki sposób, ale moim zdanie przystępny dla przeciętnego europejczyka. Także z mojej strony gorąco polecam samuraja.

Arukas71

TYLKO LEKTOR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

użytkownik usunięty
grzegorzszuba

Lektora - i to zdecydowanie ;)

grzegorzszuba

Jeden obejrzyj, a drugi nagraj, żeby obejrzeć później. Jeśli nie masz takiej możliwości to nagram... he he;):). Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 10
grzegorzszuba

No i co oglądaliście?:)

Filmolubna82

Wiesz co. Ja miałem ogromny dylemat, ale jakoś obejrzałem "Ostatniego Samuraja", chociaż zdania na forum były podzielone.

ocenił(a) film na 9
grzegorzszuba

wtopiłeś:)

grzegorzszuba

I jak wrażenia? Zadowolony z seansu czy nie do końca?

Arukas71

Oceniłem 8/10.

ocenił(a) film na 10
grzegorzszuba

i tam, dałeś ciała :P

Filmolubna82

Prawda jest taka że jak byśmy poruszyli ten wątek w dziale z ostatnim samurajem to by wszyscy chwalili podjętą decyzję. Są to dwa całkowicie odmienne filmy, Lektor jest zdecydowanie poważnym filmem i nie każdemu musi przypaść do gustu, samuraj jest zdecydowanie lżejszy i przystępniejszy. Czy dał dupy, moim zdaniem nie. W piątkowy wieczór też bym wybrał samuraja, ale jak kto woli.

ocenił(a) film na 10
Arukas71

No może, ale nie jestem obiektywna wobec Lektora, ponieważ uwielbiam ten film. A do samuraja mnie akurat raczej nic by nie przekonało. Zwyczajnie nie lubię takich filmów. Myślałam, że poznam tutaj opinie nowego widza, ale jak nie obejrzał to może innym razem ;)