PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=439584}

Lektor

The Reader
2008
7,8 210 tys. ocen
7,8 10 1 210200
7,1 55 krytyków
Lektor
powrót do forum filmu Lektor

Może któraś z kobiet będzie umiała wyjaśnić skąd Berg miał takie branie.

jerry_16

Bo był głównym bohaterem :D Główni bohaterowie zwykle tak mają.

ocenił(a) film na 7
Wina_Woltera

I umiał czytać ;). Mnie to zawsze rusza.

ocenił(a) film na 7
Wina_Woltera

I umiał czytać ;). Mnie to zawsze rusza.

kyrba

Ależ jak on tak czytał!

(Nie, no żartuję, jestem prosty chop, nie rozumiem fascynacji bohaterki czytaniem. Może dlatego, że umiem czytać. Po prostu lubiła młode mięsko, a cała reszta to ściema)

ocenił(a) film na 7
Wina_Woltera

Jej cała postać była jakaś taka niespójna: ryczała od książek i muzyki, a jego (nie wspominając o więźniarkach) traktowała jakby nie było w niej żadnych uczuć. Jedno jest pewne, zwichnęła młodemu tym romansem życie.

ocenił(a) film na 5
jerry_16

Bo miał dużego penisa w zwisie.

ocenił(a) film na 8
jerry_16

Nwm, bo pokazane było najpierw tak trochę bez sensu, że początek znajomości to od razu hop do łóżka. Później na pewno można powiedzieć, że miał na nią dobry wpływ. Stawała się przy nim weselsza, jak gdyby odzyskiwała nieszczęśliwie przeżyte lata. Sama nie ogarniam, dlaczego go rzuciła. Poza jej fochami, dobrze im było razem.

ocenił(a) film na 6
GalaxySparkle

Myślę, że odeszła od niego "dla niego". Widziała, że narasta w nim rozdarcie pomiędzy dwiema sferami swojego życia, których nie mógł pogodzić - ich związku oraz kontaktów z przyjaciółmi, rówieśnikami. Dostrzegała, że różnica wieku i bagażu doświadczeń ich dzieli.

ocenił(a) film na 8
milkaway

Niee. Jestem już po przeczytaniu książki i mogę powiedzieć, że chodziło o ten awans. Wprawdzie w książce on był na stanowisko motorniczego, ale problem ten sam: wyszłoby, że Hanna jest analfabetką.