PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=439584}

Lektor

The Reader
2008
7,8 210 tys. ocen
7,8 10 1 210209
7,1 55 krytyków
Lektor
powrót do forum filmu Lektor

Film idealny dla mnie :) lubię takie klimaty, sceny, emocje...
Zafascynowanie młodego (dzieciaka) 15sto latka, dorosłą kobietą może wzbudzać mieszane uczucia- ale nie musi. W pewnym momencie pojawia się pytanie: czy Michael zakochał sie w Hanna?
Chciałam jeszcze zauważyć, że w dwóch najlepszych filmach "Droga do szczęścia" oraz "Lektor" Kate Winslet popełnia samobójstwo. Te role pasują do niej.
Niesamowity film. Gdy oglądałam go, wyglądałam jak zahipnotyzowana- tego uczucia nie da się opisać.
Trzeba po prostu obejrzeć

PS: Teraz nie pozostaje nic innego, jak przeczytać książkę :)

Zdecydowanie polecam.

ocenił(a) film na 8
Moniiana

Jeśli chodzi o Oscara za ten film, bardziej należał on się Ralph'owi Finnes'owi... Uważam, że rola Kate Winslet nie była wybitna - w ogóle postać Hanny Schmitz w tym filmie jest dość kontrowersyjna i mnie nie przekonuje...

Moniiana

Jestem właśnie na gorąco po premierze(domowej;)ii...jedno muszę przyznać... od dawna żaden film nie wywołał u mnie tylu emocji ,żeby coś napisać więcej będę musiał go przetrawić...na szczęście to prawdziwy rarytas... dla smakoszy;)

baszarteg

A ja jeszcze filmu nie widziałam, ale czytam książkę i jeżeli film Ci się spodobał to i książka powinna.Mnie bynajmniej zaciekawiła

Moniiana

Zgadzam się co do Oscara i co do całego filmu - do mnie jego atmosfera też trafiła idealnie :). W zasadzie Twój post wyczerpuje też to, co ja miałam do powiedzenia, więc tylko dodam, że też polecam! ;]