PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=439584}

Lektor

The Reader
2008
7,8 210 tys. ocen
7,8 10 1 210200
7,1 55 krytyków
Lektor
powrót do forum filmu Lektor

zaskoczenie

ocenił(a) film na 10

Całkowitym zaskoczeniem był dla mnie ten film. Widziałam go pierwszy raz. "Lektor" to dla
mnie doskonały obraz wielu żyć w przeszłości i pewnie przyszłości. Doskonały w
nieprzewidywalności zdarzeń jakie niesie ze sobą nadchodząca chwila. Film prowokujący
do zastanowienia się nad tym co robimy w swoim życiu i o bezsprzecznej sile
przypadku........Wiem, zaraz ktoś powie nie ma przypadków.......

ocenił(a) film na 9
owieczka1968

Dla mnie też był zaskoczeniem, to jeden z tych filmów, który każe o sobie myśleć jeszcze po zakończeniu. Podoba mi się w nim również to, że nic tam nie jest czarno-białe, dobro-zło itd.

ocenił(a) film na 10
emkagoska

Jednym słowem film jest genialny obejrzałem go trzeci raz :)

ocenił(a) film na 10
galcius

Jeśli po 3 oglądaniu tez wydaje się dobry to już chyba dowód na to, że taki jest :)

ocenił(a) film na 10
owieczka1968

Zabieram się do obejrzenia "Godzin" kolejnego nagradzanego filmu Stephena Daldry na razie poza " Lektorem" widziałem "Billego Elliota" też b.dobry.

ocenił(a) film na 10
galcius

Nie widziałam niestety :( mam dużo do nadrobienia....czekam na opinię

ocenił(a) film na 10
emkagoska

Zgadzam się z Tobą

ocenił(a) film na 9
owieczka1968

Ja powiem wręcz przeciwnie: Przypadki są każdego dnia.I to nie tylko w świetnym filmie "Przypadek" Kieślowskiego ale w naszym życiu.

ocenił(a) film na 10
pawele1

Życie składa się z przypadków. Czasem wydaje mi się, że to one maja największy na nie wpływ. Można na przykład wziąć ślub z osobą, którą poznało się wskutek przypadkowego spotkania .

ocenił(a) film na 9
Mandragora77

A może to nie przypadki??;) Może gdzieś tam u góry,albo u dołu albo jeszcze gdzieś indziej jest to wszytko rozpisane???
Co nas spotka etc etc... "Życie jest jak pudełko czekoladek....." jak mawiał Forrest. I coś w tym jest ;)

ocenił(a) film na 10