PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=671}
8,1 849 tys. ocen
8,1 10 1 849312
8,1 72 krytyków
Leon zawodowiec
powrót do forum filmu Leon zawodowiec

Film..Boski

ocenił(a) film na 10

Musze się przyznać, ze gdy Leon pod koniec wychodził z tego budynku to poprostu ryczałam...
A Matylda dobiła mnie słowami: "Będzie nam tu dobrze, Leonie"..
Tak to chyba ryczałam tylko na Titanic'u :)
Jean Reno zagrał świetnie.

Również Natalie Portman trzeba pogratulować..

ocenił(a) film na 10
Mystique

tak tak wiem co czujesz też ryczałam (chyba nawet bardziej niz na tytaniku) ale film bomba!!

ocenił(a) film na 10
ahaa

Ja do teraz nie moge się pozbierać i na wspomnienie o słowach Matyldy łza kręci mi się w oku :)
Ale musze znaleźć muzyke z filmu ;]

Mystique

Napisz do mnie to Ci podam Linki :D do muzy Film był oglądałem go chyba z 7 razy a koncówke to nie wiem z 40 razy wiem co czujecie ale ja sie juz pozbierałem :D

ocenił(a) film na 10
teamcbs

mam cały soundtrack z filmu:P piękna muzyka:)

ocenił(a) film na 10
teamcbs

Ja mam liste piosenek z filmu ;]
Ale na Kaazie nie moge ich znaleźć..
Jak chcecie, dajcie znać to wam dam :D

ocenił(a) film na 10
Mystique

w takim razie ja poproszę goroąco :) z góry dziękuje :*

ahaa

Jedyne dobre mp3 to 2 w tym filmie : Stinga i BJORK

ocenił(a) film na 10
ahaa

Soundtrack do filmu "Leon Zawodowiec" skomponowany przez Erica Serrę (Gaumont/Columbia)

Utwory:

1. Noon
2. Cute Name
3. Ballad For Mathilda
4. What's Happening Out There ?
5. A Bird In New York
6. She Is Dead
7. Fatman
8. Leon The Cleaner
9. Can I Have A Word With You ?
10. The Game Is Over
11. Feel The Breath
12. Room 4602
13. Very Special Delivery
14. When Leon Does His Best
15. Back On The Crime Scene
16. Birds Of Storm
17. Tony The IBM
18. How Do You Know It's Love ?
19. The Fight (Part 1 : The Swat Squad)
20. The Fight (Part 2 : Bring Me Everyone)
21. The Fight (Part 3 : The Big Weapon)
22. The Fight (Part 4 : One Is Alive)
23. Two Ways Out

teamcbs@.. . wyslij mi tytuły tych piosenek i ten link :]

Z góry dzięki :)

Mystique

Ja widziałam Leona jakieś 16 razy. SERIO! Ten film jest mega mega!! Obejrzałam go po raz I w 1996 roku i miałam wtedy 13 lat. W wielu 18 lat poznałam swojego Leona.. faceta, który jak nikt inny rozumie ten film. Jak na ironie losu nie możemy być razem, ale widujemy się 1 raz na jakieś 4 lata. Niewiarygodne ale poniekąd obydwoje przypominamy bohaterów tego hiciora. A wiecie co jest najśmieszniejsze .. za każdym razem gdy TV go emituje obydwoje oglądamy ten film chociaż mamy go na płycie, ale w tym momencie czujemy jakbyśmy byli obok siebie chociaż ludzie, z którymi żyjemy na codzień nie zdają sobie sprawy z tego co w nas tkwi. Mam nadzieje, że nikt nie zrozumiał żle mojego wywodu. To co łączyło Leona i Matylde było piękne ale nie mogło się spełnić, hm w życiu jest czasami jak w filmie.........

Brunetka_3

Pomiędzy Soundtrackiem a piosenkami z filmu jest różnica. Sama nazwa Soundtrack mówi że są to urywki rózmów z filmu z podkładem a nie piosenki które lecą :]
Bjork - Venus As A Boy
Sting - Shape of my Heart

teamcbs

o dzięki Ci "temcbs". Teraz już nie muszę pytać bo wiem:P. Więc soundtrack to muzyka która leci podczas filmu skąponowana przez Erica sierrę a całe piosenki nagrane przez innych artystów niekoniecznie do tego filmu już do soundtracka się nie zaiczają... nie no... bo jak dostałem soundtrack to się oburzyłem że nie ma tam stinga i bjork i dziwiłem. Ale skoro takie są zasady... :)

Acha jeszcze jedna sprawa. Udostępniam na DC i mam torrenta otwartego z tą NIECIĘTĄ wersją Leona. Warto obejrzeć!! wersją z torrenta zajmuje 569.71 MB.

ocenił(a) film na 10
Brunetka_3

Nie mogli być razem.. niestety... Zbyt duża różnica wieku..
Ale Matylda zabiła mnie tekstem "To nie jest mój ojciec. To mój kochanek" (czy coś w tym stylu).. J aobejrzałam go 1 raz i poprostu zakochałam sie w tym filmie... Ciągle marudze rodzicom, żeby mi go kupili na Boże Narodzenie :)

Mystique

Róznicawieku międzi nimi była duża ale taka różnica zaciera się gdy ludzie są starsi. Facet o którym pisałam wyżej jest odemnie 17 lat starszy. Gdy się poznaliśmy ja miałam 18 a on p

ocenił(a) film na 10
Brunetka_3

Szkoda.. Gdyby tylko Leon nie zginął..
Po twojej wypowiedzi zmieniam zdanie.
Wystarczyło, by Matylda dorosła..
Ehh

Mystique

sorry , ze nie temat, ale wiecie jaki film Leon oglądał w kinie , to jakiś musical chyba z lat 50-tych , ale nie wiem jaki.
Jak wiecie to napiszcie.
Pozdrawiam

Justyna_0288

To był ten film z kawałkiem I am singing in the rain. zaraz poszukam tytułu i tego aktora którego Leon kojarzył. Robił świetne miny gdy matylda pokazywała scenki.

Brunetka_3

sprawdziłam. Ten film miał taki tytuł jak pioseneczka przewodnia. "I am singing in the rain". A aktor, którego rozpoznał Lean to był Grene Kelly. Film leciał kiedys na dwójce, w niedziele. Często można zobaczyć jakieś fajne fimy w niedziele jakoś koło południa. Są z reguły stare ale fajne. Ostatnio mieli na tapecie Lui Definesa i jrego komedie. Pewnie za jakieś 20 lat będą puszczeać całą filmoigrafie z Jeanem Reno, bo dla naszego pokolenia to będą megaklasyki.

Brunetka_3

Milości w sercu, drogowskazów na zakrętach Życzę Wam na Nowy Rok i Wigilijne Święta!

Brunetka_3

To nie mogła byc deszczowa piosenka , bo tam facet nie jeżdził na wrotkach( oglądałam ten film dobre parę razy i nie przypominam sobie)- no może to była wersja reżyserska :). Pozdrawiam

ocenił(a) film na 10
Justyna_0288

To jest chyba to co mówi Matylda..
A koleś niekoniecznie musi jeździć na wrotkach ;]

~*W Nowym Roku życzę WAM 12 miesięcy zdrowia , 53 tygodni szczęścia , 8760 godzin wytrwałości , 525600 minut pogody ducha i 31536000 sekund miłości.~*~

Mystique

Nie,to na pewno nie była Deszczowa piosenka Pozdrawiam

Justyna_0288

Przed chwilą sprawdzałam , Gene Kelly na pewno jezdzi tam na wrotkach...

Pozdrawiam

Justyna_0288

Masz racje to nie było to . Sprawdz kawałek I like myself. Teraz nie mam czasu ale postaram się to znależć, bo sama jestem ciekawa.

Brunetka_3

O tym, że jeźzdił na wrotkach jestem na bank pewna.

Brunetka_3

Mam! To był "It's Always Fair Weather".

ocenił(a) film na 10
Brunetka_3

a mi się wydaje, że utwór ten to 'I like myself' w wykonaniu Gene'a Kelly'ego

Mano_Lo

No tak, ale ja wyżej podałam tytuł filmu, w którym G.K. Spiewał ten kawałek, czyli I like myself.

ocenił(a) film na 10
Mystique

A oglądaliście może "Leona" z "Naj"?
Bo narazie ni miałam okazji zęby obejrzeć, a chciałabym wiedziec, czy to nie jest "to coś" co puścił Polsat

Mystique

Ja też jeszcze płytki nie obejrzałam. Ale mam nadzieje że nie będzie obcięta żadna scena tj. na polsacie to robią.