PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=671}
8,1 849 tys. ocen
8,1 10 1 849312
8,1 72 krytyków
Leon zawodowiec
powrót do forum filmu Leon zawodowiec

No cóż, film bdb, ale brauje mi w nim czegoś.
To zwykłe kino sensacyjne, więc TOP 7 to za wysoka lokata.
Jednak, bez wątpienia należy mu się 8/10.
Odważnie uśmiercili bohatera i o dziwo nie skończyło się to tak jak w 'Co jest grane?';D

ocenił(a) film na 8
de_niro_fan_500

słuszna uwaga, znacznie zawyżone top, niestety to wina tego, że to głosowanko internetowe a co za tym idzie przekłamane wyniki przez naszą młodzież która nie ma pojęcia o filmie.

użytkownik usunięty
skaner333

no pewnie za to ty masz pojęcie i jesteś filmowym guru ... ten film jest wyjątkowy i przez takie wymądrzanie się tylko się ośmieszasz chłopcze

ocenił(a) film na 8

trafiłem w sedno dzieciaku ? to nie jest mój wymysł tylko fakty, ten film jest bardzo dobry, oceniłem go na 8 lecz jego top jest bardzo zawyżone, rozumiesz ?

użytkownik usunięty
skaner333

O jakich ty faktach mówisz?? Przecież Leon od dawna utrzymuje się w TOP 10 i nie spada , kiedyś był nawet na 1 pozycji.. do kogo ta gadka o zawyżonym topie??? A to że nie odpowiada ci pozycja Leona to już twoja sprawa , jak widać jesteś mniejszością ..

ocenił(a) film na 9

Tak, jesteśmy mniejszością, ale mamy prawo wygłosić swój osąd, a ja tam
uważam, że lepszym filmem od Leona jest chociażby 'Na nabrzeżach'

ocenił(a) film na 10
de_niro_fan_500

Możemy się tak długo licytować, który film jest lepszy. O rankingu decyduje każdy z nas - poprzez oddanie głosu. Na forum powinno się mówić już o konkretnych aspektach filmu a nie o TOP100, po co się powtarzać?

ocenił(a) film na 4
de_niro_fan_500

popieram. po prostu nie rozumiem, czemu ten film jest tak wysoko oceniany. moim zdaniem, to nudna i nierealna historia osowiałego mordercy, mordercy pijącego mleko (sic!) w ilościach hurtowych, przyjaźni mordercy z dziewczynką, a wreszcie jego zakochania w niej. o ile prawdopodobne jest, by Matylda zakochała się w Leonie, widząc go zapewne jako substytut ojca, o tyle odwrotnie nie mogło się zdarzyć, bo to przecież całkowicie nie ma sensu. spodziewałam się suspensu, zagadki, niepewności, czegoś, co mnie zaskoczy i długo pozostanie w moim umyśle, ale niemile się rozczarowałam.
jedyne, co doceniam, to gra aktorska Natalie Portman. cudowne dziecko.