PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=671}
8,1 849 tys. ocen
8,1 10 1 849312
8,1 72 krytyków
Leon zawodowiec
powrót do forum filmu Leon zawodowiec

ten film zasluguje na oskara!!!!! (moze dostal nie wiem) ale est to wersja ktora naprawde nie dosc ze porusze serce widzow to podnosi atmosfere!!!!! kino akcji i w dodatku romantycznosc!!!! jestem 10/10 ocena!!!!!!!!!!

angel565

Moim zdaniem: nie zasługiwał, napewno nie przy takiej konkurencji jaka była w owym roku.

Fakt: nie dostał żadnego Oscara, ani żadnej nominacji.

FinneganAwaken

Mógł chociaż jedną nominację dostać, ale trudno, nie zmienimy tego. Przy Forreście i Pulp Fiction nie miał szans, choć można byłoby się kłócić o Oscara dla Oldmana.

ocenił(a) film na 10
angel565

Nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem, ale w czym Travolta(nominacja) był lepszy od Reno? Wystarczy obejrzeć jakiś wywiad z Jeanem gdzie mówi po swojemu i zobaczyć jak facet żongluje akcentami i bawi się barwą głosu w Leonie.

Reno i Leon nawet nie wyglądają podobnie, wystarczy porównać inteligentną twarz Jeana i mimikę Leona.

Tak jak powiedziałem, nie ma co kłócić się o nagrody przyznawane kilkanaście lat temu, ale nie zmienia to faktu że jeśli takie przeciętniaki jak Infiltracja dostają kilka Oscarów to Leon też zasługiwał przynajmniej na nominację.