PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=599595}

Les Misérables: Nędznicy

Les Misérables
2012
7,3 109 tys. ocen
7,3 10 1 109252
5,8 57 krytyków
Les Misérables: Nędznicy
powrót do forum filmu Les Misérables: Nędznicy

Po dłuższym czasie, oglądanie filmu, stało się po prostu nudne. Śpiewanie moim zdaniem
zupełnie zepsuło ten film. Takie jest moje zdanie. Jak to woli, ale dla mnie niektóre momenty co
śpiewali było takie trochę wymuszone, jeśli tak mogę powiedzieć. 8/10

Gwiazda_OMG

Było to adaptacją westendowskiego musicalu. Gdyby nie było śpiewania, nie byłoby musicalem, wtedy automatycznie stałoby się adaptacją- a raczej wariacją- powieści V.Hugo.

użytkownik usunięty
Gwiazda_OMG

Ich barwa glosow byla straszna! Uszy mnie bolaly! A staly spiew jest troche nuzacy mogliby poprzeplatac troche z dialogami.

ocenił(a) film na 10

kurcze mi sie wydaje właśnie ze przez to że film był"śpiewany" dużo zyskał, bardziej był emocjonalny wzbudzał w widzu silniejsze emocje np : ostatnia spiew Javerta .......genialna scena

użytkownik usunięty
przmemo666

Mam inne odczucia...

ocenił(a) film na 10

wiesz nie można oczekiwać od Russell Crowa czy Hugh Jackmana żeby śpiewali jak śpiewcze operowi czy chociaż by zwykli piosenkarze

ocenił(a) film na 10
przmemo666

ps fragment śpiewany przez Anne Hathaway tez był bardzo dobry i choć sie nie znam wydawało mi sie ze zaśpiewała najbardziej "czysto"

ocenił(a) film na 9
przmemo666

Naprawdę Crow Ci się podobał? Moim zdaniem zniszczył swoją postać, w ogóle nie grał i w dodatku miał minę jakby mu było od początku do końca wszystko jedno. Chyba reżyser chciał w ten sposób pokazać jego "ślepotę" i posłuszne, bezmyślne wykonywanie wymiaru sprawiedliwości, problem w tym, że nawet w swojej samobójczej scenie miał dokładnie taką samą minę jak podczas reszt filmu.

ocenił(a) film na 7
Gwiazda_OMG

Dzięki roli Crowe'a moge dać 9 :)

ocenił(a) film na 9
Gwiazda_OMG

O rany. Iść do kina na MUSICAL, i narzekać, że śpiewają. Film jest adaptacją musicalu, w porównaniu z którym w filmie niemalże gadają jak najęci (w oryginale wymawiane jest 5 słów, bez przenośni).