PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=599595}

Les Misérables: Nędznicy

Les Misérables
2012
7,3 109 tys. ocen
7,3 10 1 109252
5,8 57 krytyków
Les Misérables: Nędznicy
powrót do forum filmu Les Misérables: Nędznicy

Czy będzie postać Gavrosh'a w tej wersji musicalu?

eowine

Chyba ponawiam pytanie. A do tego czy już coś wiadomo kto z reszty obsady pojawi się w musicalu?

ocenił(a) film na 9
eowine

Nie widze powodu, dla którego miałoby go nie być. W scenicznej wersji Gavroche występuje, w książce jest ważną postacią o ogromnej wymowie. "Nedznicy" bęz Gavroche'a sie nie obejdą bez ogromnych strat w treści.

Aamanee

Pytałam z powodu wersji musicalowej. Uwielbiam Gavrosha, problem w tym że nadal nie wiem kto go zagra...

użytkownik usunięty
eowine

skąd ci się wziął ten "Gavrosh"? :D

z ksiązki Victora Hugo? z ekranizacji? z musicalu?

użytkownik usunięty
eowine

nie chodzi mi o postać, ale o pisownię. w książce, którą czytałam był to Gavroche.

Wszystko jedno. Wiem wychodzę na ignoranta.

ocenił(a) film na 7
eowine

oj tam, no fakt, Gavroche, ale jaki jest sens czepiać się pisowni? Też dajcie już spokój

ocenił(a) film na 7
lil_lady_a

Ważne, że wiadomo o kogo chodzi :) Gavroche będzie na pewno, pominięcie tej postaci byłoby bezeceństwem! ;) Lecz bardziej niż "Little people" podoba mi się jego piosenka z książki: JAM NIE PISARZ ANI MER, A KTO WINIEN? PAN VOLTAIRE. WOLNY PTASZEK W GŁOWIE PSTRO TEGO PRAGNĄŁ PAN ROUSSEAU :D uwielbiam!

lil_lady_a

W oryginalnej, francuskiej wersji musicalu zdaje się, że Gavroche śpiewa tę piosenkę z książki lub jakąś podobną (nie znam za dobrze francuskiego). 'Mali ludzie' to kwestia tłumaczenia tak, jak z piosenką małej Cosette: po francusku o lalce, a po angielsku o zamku ;)