Samantha i Frances też w obsadzie. Robi sie coraz lepiej. Może Michael Ball zagra
agresywnego klienta Fantyny a John Owen Jones jakiegoś współgalernika Valjeana.
mi osobiście bardzo podoba się pomysł umieszczenia Colm'a w obsadzie. Przynajmniej wiadomo, że nie powinniśmy spodziewać się porażki, co wcale nie jest tak oczywiste w przypadku innych aktorów.
masz rację. po innych aktorach to ja się wręcz spodziewam porażki, mile zaskoczy mnie, jeśli sprostają rolom.
http://broadwayworld.com/article/More-Stage-Vets-Set-for-LES-MISERABLES-Film-201 20315#
do obsady dołączą m.in. Gina Beck, Katie Hall i Hadley Fraser!
A ja uważam, że Wilkinson świetnie psuje do tej roli. W ramach ciekawostki dodam, że w słynnej wersji "Les Miserables" wystawianej na West Endzie w 1985 roku Wilkinson grał Jeana Valjeana.
Ja osobiście nie mogę się doczekać, żeby zobaczyć Helenę Bonhan Carter w roli Theradierowej. I mam nadzieję, że do roli Gavroche'a starannie wybiorą aktora - to chyba największe wyzwanie, jeśli chodzi o dobór obsady.
Helena na pewno będzie boska :D A tak w ogóle to mam nadzieję, że nie wytną za dużo Gavroche'a....
Ja też, to moja ulubiona postać z "Nędzników". :) I oby tylko udało im się nie "zniszczyć" tej postaci.