PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=599595}

Les Misérables: Nędznicy

Les Misérables
2012
7,3 109 tys. ocen
7,3 10 1 109252
5,8 57 krytyków
Les Misérables: Nędznicy
powrót do forum filmu Les Misérables: Nędznicy

Temat mojej prezentacji brzmi "Różne kreacje zakochanego mężczyzny. Omów zagadnienie, dokonując analizy
literackiej przykładów z różnych epok." I zdecydowałam się, na przedstawienie Mariusza. Nie podejrzewałam jednak, że
będę miała aż takie problemy z wyszukaniem pozycji do literatury przedmiotu, na opracowania z kolei nawet nie liczę, bo
z tego co się orientuję, to takowych nie ma. Więc stąd moje pytanie - może natknęliście się kiedyś na coś, gdzie była
wspomniana postać Mariusza? Nawet najdrobniejsza pomoc mi się przyda. :)

ocenił(a) film na 9
narvana24

Wydaje mi się, że nie ma prostszej drogi niż przeczytać książkę.

https://www.google.pl/search?q=n%C4%99dznicy+.pdf&ie=utf-8&oe=utf-8&rls=org.mozi lla:pl:official&client=firefox-a&gws_rd=cr&ei=Rvm0UvTFB-mN7QblzIHwBA

ocenił(a) film na 9
narvana24

Tytuł jednak sugeruje, że Twa wiedza winna wybiegać poza jedną postać literacką, co najmniej z dwóch lub więcej, literackich okresów. Np.Mariusz Pontmercy i dajmy na to Stanisław Wokulski.

ocenił(a) film na 10
sieciowiec652

To chyba oczywiste, że książkę przeczytam, ale potrzebuję czegoś, co posłuży mi za jej 'opracowanie'. Nie jestem pewna, czy wiesz, jak wygląda bibliografia do prezentacji maturalnej, ale do każdej pozycji z literatury podmiotowej, czyli powieści, opowiadań czy wierszy muszę mieć chociaż jedną pozycję literatury przedmiotowej, która w jakiś sposób omawia, lub porusza tą tematykę.

Mam jeszcze trzy inne postacie, ale to nieistotne w tym momencie, bo szukam opracowań to "Nędzników", a nie tamtych powieści.