Ja nie wiem nawet kto wymyślił taki rodzaj filmu!!! Są dialogi wczuwasz się w film, a tu nagle śpiewa ktoś durną piosenkę!!! To mi się kojarzy z high school musical !!! :(:(:(:(
A, tak swoją drogą to myślałem żeby obsmarować ten film na blogu, ale chyba nie mam na to ochoty.... Po, za tym muszę jeszcze załatwić parę spraw. No i chcę obejrzeć
jakiś film byle nie musical.
cieszy mnie fakt że lubisz dramaty ale powinieneś dać szanse każdemu gatunkowi filmowemu a obejrzenie Nędzników bez żadnych uprzedzeń to może być twój pierwszy krok:)
Spoko, wezmę się na tą odwagę. Nie mówię ,że np. film jest głupi czy coś i nie chcę go krytykować bo w końcu nie dostałby tylu nominacji gdyby był, aż tak zły :)
Tym postem udowadniasz, że jesteś dzieckiem lub prostakiem. Na żywo nie powiesz tych przekleństw błaźnie do obcych ludzi. Internet pozwala Ci robić to czego nie zrobisz w rzeczywistym świecie.
Czy ja wiem. Na żywo jestem jeszcze gorszy.... Ale masz rację, głupio by mi było podejść do obcych ludzi i tak mówić. Ba! bym z siebie zrobił idiotę. Ale w internecie akurat mnie takie coś obchodzi tyle co zeszłoroczny śnieg...
Nieważne czy internet czy na żywo. Kultura obowiązuje wszędzie i nieważne w jakim jest się wieku.
niby obowiązuje, ale zauważ, co powiedział - na żywo by z siebie zrobił idiotę, a w internecie nie interesuje go, że robi z siebie idiotę :) czyli może być idiotą dla ludzi, którzy go nie znają, tylko dla tych, co go znają zachowuje pozory
A po za tym, nie doszukuj się, czy jestem dzieckiem, czy też nie. Bo o sobie bym tak nie powiedział (jestem po prostu nie pełnoletni) Na tronie nie piszę, że filmweb jest od 18-stu lat.
Dobrze powiedziane... Jeśli ktoś ma odmienne i kontrowersyjne zdanie na jakis temat juz lecą komentarze w styu "wracaj do gimnazjum" albo "pewnie masz 14 lat". Nawet jesli to co z tego? Nie wszyscy, ktorzy chodzą do gimnazjum czy mają kilkanascie lat to idioci. Filmweb nie jest od 18 lat, więc KAZDY, NAWET 14 LATEK MA PRAWO SIĘ TUTAJ WYPOWIADAC.
To juz inna sprawa, bo zanim akusatiw zaczął wyrazac sie wulgarnie to Klassurbanipal skomentowal jego post odnosząc się do wieku.
''a tu nagle śpiewa ktoś durną piosenkę!!! To mi się kojarzy z high school musical !!! ''
Dlatego.
'' myślałem żeby obsmarować ten film na blogu, ale chyba nie mam na to ochoty''
Obsmarować przez gatunek? To tak jakby ktoś zobaczył gdzieś horror/thriller/ komedię i chciał obsmarować tylko dlatego, że należy do danego gatunku, a nie ze względu na treść, grę aktorską, fabułę.
High school musical powstal 7 lat temu, wiec troche czasu minelo i niekoniecznie wszyscy, ktorzy go oglądali to teraz dzieci.
A skad wiesz, ze on nie widzial tego filmu?
1. Nie chodziło mi o hsm tylko o sposób wyrażania myśli publiczne: '' durną piosenkę!!! ''
2. Nie ważne czy widział czy nie. Z wypowiedzi jednoznacznie wynika, że chciał obsmarować za sam musical.
Słowo "durną" jest dla Ciebie dziecinne? Serio? Znam wielu dorosłych, wykształconych ludzi, nie z jakiejs patologii, którzy czasami tak mówią.
Jak dla mnie nie wynika, ze chodzilo o gatunek.
Jest różnica pomiędzy mówieniem tak w domu, czy pomiędzy znajomymi a publicznie. Czy słysząc w sklepie jak ktoś mówi "poproszę te durne gazety" nie pomyślisz że jakiś prostak? Forum to swego rodzaju miejsce publiczne i osoba wypowiadająca się tu powinna trzymać jakiś poziom.
Wiek chyba nie ma tu znaczenia. Wiele dorosłych, równiez wyraza się prostacko. A durne to to samo co głupie, w powyzszej wypowiedzi autor zaznaczyl po prostu ze piosenki go denerwują i tyle.
Wiek chyba nie ma tu znaczenia. Wiele dorosłych, równiez wyraza się prostacko. A durne to to samo co głupie, w powyzszej wypowiedzi autor zaznaczyl po prostu ze piosenki go denerwują i tyle.
Piosenki nie były głupie, ani źle "dobrane", więc nazwanie ich durnymi jest niewłaściwe.
Nie wiem bo filmu nie oglądałam, ale gusta są różne. Dla jednego mogły być głupie i ma do tego prawo. To, że tak mowi nie oznacza, ze jest dzieckiem.
Zgadzam się, że to nie ma nic zwiazanego z wiekiem, ale deprecjonowanie czegoś co w pełni spełnia swoją funkcę, a przekaz w żaden sposób przez to nie jest zakłócony jest zbędne. Forma musikalu w tym przypadku jest całkowicie uzasadniona, większość wypowiedzi to właściwie monologi wewnętrzne i wyrazy grupowych nastrojów. Problem w tym przypadku polega na znajomości funkcji gatunku. O wszystkim można powiedzieć, że jest głupie, bez sensu, ale trzeba umieć uzasadnić dlaczego! Ale skoro się nie oglądało...
Nie widzę tego odnotowanego na jego profilu, a w tym komentarzu ocenił film negatywnie. Nie wiem czy oglądał, ale mogę przypuszczać, że nie, skoro pisze: "Są dialogi wczuwasz się w film, a tu nagle śpiewa ktoś durną piosenkę!!!". A w tym filmie śpiewa się przez cały czas, od początku do końca. Chyba, że to zdanie odnosi się do zdania kolejnego, o High School Musical? Albo jest to ogólna ocena gatunku filmowego, jakim jest musical. Czytając jednak przebieg dyskusji, jestem coraz bardziej przekonany, że chodzi o Les Miserables. Nędznicy. Ale nie będę spierał się o zasady stylistyczne i kompozycyjne tekstu, nie o to jest istotne w tym przypadku. Miliony Polaków korzystaja z Filmwebu i z pewnością kilkadziesiąt procent z nich sugeruje się oceną i komantarzami innych użytkowników. Ważne, aby ta ocena była słuszna i dobrze uargumentowana. W przeciwnym razie można "stracić" naprawdę dobry film.
Ale na litość boską, czy traktujesz poważnie osobę, i bronisz jej, gdy ta każdy niemal film na FW komentuje w ten sposób a swoje posty tytułuje "Nienawidzę Was, bijcie mi pokłony, K***a!!!" itp.?
Mało mnie to obchodzi co robi na innych forach. Popieram tylko to, ze nic nikomu tutaj do tego kto ile ma lat. KAZDY MA PRAWO SIĘ WYPOWIADAC. I nie piszcie znowu, ze ma ale kulturalnie, bo ZANIM ZACZĄŁ UŻYWAC WULGARYZMÓW KTOS MU ZWROCIL UWAGE NA WIEK !!!
Powtarzasz się.
Oczywiście, że ma, nikt nikomu nie broni. Tak samo panuje wolność słowa, ale zważ, że osoba, która chce, by traktowano ją jak inteligentną część społeczeństwa (bez obrazy, żeby nie było) wyraża się na poziomie. A przecież język polski ma tyle wspaniałych określeń, nie tylko wulgaryzmy!!
Ale po co do mnie to kierujesz? Przeciez napisalam, ze nie popieram jego pozniejszych wypowiedzi. Myślę, ze dalsza dyskusja nie ma sensu bo mogłybyśmy tak konwersowac do nieskonczonosci.
Tak,. ma prawo, ale kulturalnie. Przeklinając i pisząc tak bezsensowne posty, sam siebie skazuje na riposty typu "wracaj do gmniazjum" itp.
Powtórzę jeszcze raz :
"To juz inna sprawa, bo zanim akusatiw zaczął wyrazac sie wulgarnie to Klassurbanipal skomentowal jego post odnosząc się do wieku."
Nie wnikam, co było wtedy. Interesuje mnie, co dzieje się teraz. Spełnia się pisząc takie teksty na poziomie znudzonego dzieciaka?A jeśli nawet jest dorosłą osobą, to współczuje, bo ma chyba jakieś braki w rzeczywistym świecie.
No to z przeklinaniem to się zgodzę, ze nie bylo zbyt dojrzałe. Ale nazywanie kazdego,któremu cos nie pasuje dzieckiem jest idiotyczne.
Widzisz, skoro nie chciałby, by go tak nazywano, to po kilku określających go w ten sposób komentarzach, powinien pomyśleć chwilę i się ogarnąć, po czym pokazać, że ma w głowie naukładane i skomentować coś kulturalnie. Gdy mi się film nie podoba, po prostu piszę - "Nie podobał mi się, bo (i tu wymieniam powody) i od razu ludzie inaczej z Tobą gadają, i nie rozwija się taka bezsensowna drama..:)
Przepraszam bardzo, ale nie chodzi tu o ilość lat, ale o film. Ja mam 14 lat i mi ten film się bardzo podobał. Nie nazywaj dziećmi osób, którym dany gatunek filmów się nie podoba.
Jak się nie lubi musicali, to się ich nie ogląda.
Po co mieszać z błotem film który nie miał prawa Ci się spodobać?
Mam tylko do Ciebie pytanie, ale to nie jest żadna prowokacja. :) Lubisz musicale ? Co w nich widzisz? Pytam, tak z ciekawości. :-)
To jest właśnie sztuka - połączenie fabuły z muzyką, śpiewem, gdzie forma i treść są równie ważne, a czasami któraś ze stron ma przewagę (w zależności od musicalu). Ja, dla przykładu, lubię operę, więc musicale przeważnie mi się podobają. Kwestia gustu i wrażliwości na formę.
Rozumiem jednak i Twój punkt widzenia. Pozdrawiam.
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/3/3b/Paris_Tuileries_Garden_Facepa lm_statue.jpg
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/1/12/O_RLY.jpg/220px-O_RLY.j pg
Grabisz sobie, grabisz. Pewnie ludzie się Ciebie boją na ulicy. Daj spokój prowokujesz tylko. Nie zniżę się do twojego poziomu. Kretyn.....