PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=599595}

Les Misérables: Nędznicy

Les Misérables
2012
7,3 109 tys. ocen
7,3 10 1 109252
5,8 57 krytyków
Les Misérables: Nędznicy
powrót do forum filmu Les Misérables: Nędznicy

wlasnie wszedlem na rottentomatoes i zglupialem. Jest juz 16 recenzji i tylko 69%pozytywnych. A przeciez we wszystkich przewidywaniach dziennikarzy i bukmacherow film uchodzi za faworyta do oscarów

ocenił(a) film na 10
najlepszy89

Też to obserwuję (teraz 63%...) i również nie wierzę. Z drugiej strony recenzje ze stron w stylu "Celebuzz" mnie nie przekonują. Chociaż Les Mis obrywa się też od tych lepszych recenzentów. Być może to niezrozumienie konwencji? W każdym razie mnie to jakoś nie zniechęca, a Oscary wcale nie są ostatnio takie "ambitne" i mam wrażenie, że nie wszystko stracone. Ja przede wszystkim chciałabym, żeby film podobał się mnie i ogromnej większości widzów, co tam banda hollywodzkich ekspertów ;)

ocenił(a) film na 9
noorey

zgadzam się, zresztą na razie ciężko cokolwiek powiedzieć o tym filmie racjonalnego, poza tym że ma dobry zwiastun. Z tymi oscarami też różnie bywa. Mam jednak nadzieję, że jesli film jest naprawe dobry to że nie bedzie wielkim przegranym. ja i tak bez wzgledu na recenzje go obejrzę. najlepiej samemu ocenić, a potem swoje odczucia zestawić z odczuciami recenzentów ;)

ocenił(a) film na 10
politka_2

Bo te recenzje zdaje się od tych, którzy go jeszcze nie widzieli... I na wszelki wypadek im się nie podoba. Zobaczymy po premierze. Niewykluczone, że jakieś pokazy przedpremierowe były, ale akurat wszyscy oceniający na nich byli? Eeeee tam...

ocenił(a) film na 9
semira1

możliwe, że były pokazy prasowe, ale i tak najlepiej samemu ocenić. Bardzo denerwujące jest, jak ktoś nie idzie do kina, bo coś przeczyta, itp. No, chyba że tym filmem jest "Kac Wawa" albo inne tego typu obrazy, wtedy niepójście do kina jest oczywiscie uzasadnione :D

politka_2

Nie odpuszczę nędzników, po takim zwiastunie? nigdy w życiu!

ocenił(a) film na 9
Narvany_Chochlik

DO-KŁA-DNIE! <3

politka_2

film powinien byc dobry bo zbiera od stowarzyszen krytykow duzo nominacji aczkolwiek poza Anna Hathaway nic nie wygrywa wiec arcydzielem raczej nie jest

najlepszy89

Ale oni im tam zarzucają wszytko to czego ja się osobiście obawiam. Podobno Jackman i Crowe położyło wokalnie swoje role a cały film oprócz tych zdjęć na pokaz jest pusty.
Dla mnie to straszna wiadomość bo musicalem się zachwyciłam.
Za to złe opinie są ze wszystkich prestiżowych gazet: np. Guardian [UK] ; Hollywood Reporter ; New York Magazine ...- dobijające to.

ocenił(a) film na 10
najlepszy89

Bez paniki. Teraz jest już dwa razy więcej recenzji, z czego 72% pozytywnych. :-)

Luklaser

dzisiaj ogloszono nominacje do Zlotych Globow i Nedznicy wprawdzie maja kilka nominacji ale nie za rezyserie i scenariusz. To oznacza ze film jednak nie jest faworytem do oscara za najlepszy film

bibunio89

w tej chwili tylko 71% pozytywnych recenzji na rottentomatoes