PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=599595}

Les Misérables: Nędznicy

Les Misérables
2012
7,3 109 tys. ocen
7,3 10 1 109252
5,8 57 krytyków
Les Misérables: Nędznicy
powrót do forum filmu Les Misérables: Nędznicy

Oglądnęłam początek i strasznie mnie znudził, wokale Anne Hathaway to już kompletnie mnie
zniechęciły, ale tematyka wydaje mi się interesująca. Dlatego chciałabym żeby ktoś mi doradził czy warto obejrzeć.

brynia

Jeżeli ci się wokal nie podoba to lepiej obejrzyj film "Nędznicy" z 1998 roku. Jakość filmu świetna, tematyka ta sama a jest o wiele lepszy niż musical i warto, warto, warto obejrzeć ;) Wzrusza i pobudza do refleksji, 10/10 zdecydowanie.

Sherly

Dziękuję bardzo, obejrzę :)

brynia

Podstawową kwestią jest to, czy lubisz musicale w najczystszej formie, czyli scenariusz śpiewany w 98% :) jeżeli nie, to mam obawy, że możesz się nieźle namęczyć przy oglądaniu reszty. Ja jestem fanką gatunku więc oglądanie mi sprawiało przyjemność, ale moim zdaniem również inne elementy mogą przykuwać uwagę, przede wszystkim sceneria i ogólnie strona wizualna (która jest wykonana naprawdę porządnie moim skromnym zdaniem).
Na zachętę zaspoileruję, że potem Hathaway znika, za to pojawiają się Barks i Tveit, którzy są profesjonalistami i przyjemnie się ich słucha :)