PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=868631}
6,9 32 tys. ocen
6,9 10 1 31781
7,6 92 krytyków
Licorice Pizza
powrót do forum filmu Licorice Pizza

Czy to będzie ten sezon dla Paula Tomka Andersona? Ciekawe jakie będzie polskie tłumaczenie Licorice Pizza?

ocenił(a) film na 8
kamil23234

Raczej zostawią oryginalny, bo to byłoby najlepsze rozwiązanie. Ale jak znam polską dystrybucję, to możliwy będzie kolejny potworek.

ocenił(a) film na 8
kryst007

Jeśli to nazwa własna to powinni zostawić.

ocenił(a) film na 8
kamil23234

"Licorice Pizza" to była nazwa popularnego w latach 70. sklepu muzycznego. Wiem, bo z ciekawości sprawdzałem. Czyli dystrybucja nie powinna tym razem kombinować z przekładem tytułu.

ocenił(a) film na 8
kryst007

Dzięki za info.

kamil23234

Gdybym był dystrybutorem, to dałbym tytuł "Likierowa pizza" albo "Szklana pułapka 6: pizza edition".

kamil23234

Sokoro tytuł filmu to nazwa sklepu muzycznego to w takim razie proponuję polski tytuł np. "Sklep muzyczny Licorice Pizza". Polscy widzowie od razu będą mniej więcej wiedzieć że akcja filmu będzie rozgrywać się wokół sklepu muzycznego a nie Pizzeri.

kamil23234

znajac polskich dystrybutorow i ich upodobanie do udziwnien i podwojnych tlumaczen/nietlumaczen to ja stawiam na Licorice Pizza: Dobra Pizza

ocenił(a) film na 5
kamil23234

"Szalone lata 70."?

"Winylowe love"?

Strach pomyśleć.

ocenił(a) film na 4
Suttree

"Winylowe love" zrobiło mi dzień. Stary jesteś geniuszem, normalnie szapo ba z głów :)

użytkownik usunięty
WszystkieNickiSaZajete

„Szapo ba z głów” aleś zabłysnął yntylygyncją, Ty tak na serio?

ocenił(a) film na 4

Mógłbym się Ciebie spytać o to samo

ocenił(a) film na 7
Suttree

Winylowe love byloby nawet dobrym odniesieniem do pierwotnego tytulu soggy bottom, w koncu lozka wodne tez byly z winylu ;)

ocenił(a) film na 8
kamil23234

"Pizza Miłości"

ocenił(a) film na 8
Johanesburg

Oficjalnie film już zachował oryginalny tytuł (na szczęście).

ocenił(a) film na 8
kamil23234

Dobrze, że coraz rzadziej tłumaczą tytuły na siłę

ocenił(a) film na 8
kamil23234

Moja propozycja to "Lukrecjowy placek".