PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=34204}

Liga niezwykłych dżentelmenów

The League of Extraordinary Gentlemen
2003
6,6 69 tys. ocen
6,6 10 1 68944
4,4 20 krytyków
Liga niezwykłych dżentelmenów
powrót do forum filmu Liga niezwykłych dżentelmenów

Ech...

ocenił(a) film na 7

... co tu dużo mówić. Tu powinna była zagrać plejada gwiazd (np. wyobraźcie sobie Johnny'ego Deppa w roli Doriana Graya! albo Christophera Walkena jako Jekylla/Hyde'a, Edwarda Nortona jako M, nie mówiąc już o tym, że Minę Harker bezwzględnie powinna była zagrać - ponownie - Winona Ryder) i wtedy można by wybaczyć to, że fabuła nędzna (nawet w porównaniu z komiksem). A tak o ile pierwsze ok. pół godziny to okazja do uśmiania się jak rzadko kiedy (przy "Call me Ishmael" o mało co nie spadłam pod krzesło), to potem jest gorzej. Plus rozpaczliwie bezsensowna scena z Miną wygrzewającą się w pełnym słońcu...

ocenił(a) film na 6
Roxana

Nautilius....
Zrobiony za to prefekcyjnie..pewnie bedzie pomysłem i wkrótce powstanie osobny film o Nemo .Swoja droga w Lidze Nemo pokazany jest tragicznie....Jedyny plus filmu to że skłonił mnie kolejnego przeczytania Vernea i zainteresowania sie Dorianem Grayem ;)

użytkownik usunięty
Roxana

a co tam takiego smiesznego bylo???
a co do plejady gwiazd to sie nie zgadzam bo ile mozna patrzec na te same twarze??? wszedzie deep, norton i ta nieszczesna winona ryder... prawie jak z polskim filmem, linda, lubaszenko i inne pierdoly...

Roxana

Akurat ten Gray, który był mi się podobał. Nawet bardzo, a Depp jest wszędzie, nie można ciągle patrzeć tylko na niego.